Buzăul dă vina pe București! Contract prost făcut!

Zeci de mii de buzoieni, captivi în trafic din pricina asfaltării de la podul Mărăcineni, au înjurat ieri copios. Pe muncitori, pe șefii lor, pe primar, pe prefect, pe soartă etc.

Colana de mașini a ajuns până aproape de Penny în Broșteni!

Mulți dintre șoferi și pasageri s-au arătat nemulțumiți că lucrarea nu s-a făcut noaptea, când nu s-ar fi ajuns la blocarea unui oraș.

DE CE NU S-A LUCRAT NOAPTEA ?

Două sunt cauzele aflate din surse oficiale de reporterul buzoienii.ro.

1) „Noaptea nu e asfalt!”. Cum așa ? Da, firma Athos (care deține contractul de întreținere) nu are stație proprie de asfalt, iar firma de la care cumpără nu lucrează noaptea.

2) Contractul a fost prost făcut, în sensul că la cerințe nu s-a trecut necesitatea efectuării lucrărilor noaptea atunci când e nevoie.

Aici, cei de la Drumuri și Poduri Buzău dau vina pe cei de la București, contractul cu firma Athos fiind semnat de DRDP București.

Notă. Cei care l-au înjurat ieri pe Toma au făcut-o gratuit. Orașul Buzău se termină la începutul podului, e și indicator (vezi foto mai jos). Lucrarea de pe pod nu a avut nicio treabă cu Primăria Buzău și, implicit, nici cu Toma.

Vezi mai jos, un comunicat, emis către buzoienii.ro de Sorin Robu, noul director de la DRPD Buzău, legat de situația neplăcută de ieri de la Buzău.

„Cu privire la situația înregistrată ieri la podul de la Mărăcineni, vin cu o serie de precizari.

Este o reparație pe suprafețe întinse, au fost refulări la margine a îmbrăcăminții rutiere. Aceasta lucrare presupune mai multe faze: frezat, încărcat material rezultat, amorsat, se toarnă un strat de Binder, (la aceasta lucrare s-a turnat în două etape).

Să nu se scape din vedere faptul că este vorba despre niște timpi tehnologici care trebuie respectați pentru ca lucrarea sa fie de calitate.

Aceasta lucrare nu s-a putut realiza pe timp de noapte deoarece stațiile de asfalt nu lucrează noaptea. Prestatorul lucrarii este societatea Athos, cu care este semnat un contract subsecvent de lucrări – de întreținere curentă pe timp de vara – și achiziționează asfaltul de la o stație care nu lucrează noaptea.

Pentru aceasta lucrare este încheiat un contract, între DRDP București si prestator și s-a dat ordin de începere a lucrărilor. Ieri a avut loc predarea amplasamentului, iar directorul SDN Buzău, Velicu Leon, nu a verificat daca prestatorul deține toate avizele, inclusiv cel de la Poliția Rutiera.

De asemenea, trebuie menționat faptul că lucrarea a fost una mai amplă decat s-a preconizat inițial. Față de de expertiza realizata în această primăvară, s-a constat că până acum au avansat degradările din cauza temperaturii.

Mai fac mențiunea că DRDP Buzău încă nu a preluat SDN Buzau de la DRDP București. Aceasta preluare va avea loc săptămâna viitoare și asigur participanții la trafic că începând din acel moment vor fi respectate toate normele în ceea ce privește siguranța circulatiei pe drumurile naționale.”

Citește și:

loading...

4 comentarii la „Buzăul dă vina pe București! Contract prost făcut!

 • …athos, porthos și aramis!…numai muschetari peste tot!…

  Răspunde
 • Asta nu este Alex de la Hefe asociat cu Dobrica ?

  Răspunde
 • Oameni buni Podul ce traversează râul Buzău este administrat de Drumurile Naționale nici dexum de Primăria Buzău .Ce treabă are Domnul Toma? Și Primăria Buzău?

  Răspunde
 • de ce nu s-a incheiat contract cu o firma care are propria statie de asfalt ?
  de ce firma care are contract nu cumpara asfalt de la o firma care lucreza noaptea ?
  de ce nu se renunta la firmele de casa ?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.