Buzăul i-a mulțumit azi unui binefăcător. Iată ce a făcut acest om pentru județul Buzău

De ceva vreme, Județul Buzău a început să-și onoreze binefăcătorii.

E vorba de acei oameni de pe aceste meleaguri sau de aiurea care prin faptele lor au ajutat în mod deosebit județul Buzău.

Astăzi, i-a venit rândul belgianului Jean Pierre Van Der Meiren, mare susținător al Buzăului încă de la începutul anilor 90.

Acesta  a fost numit azi Cetățean de Onoare al Județului Buzău, iar la finalul ședinței de consiliu Emanoil Neagu i-a înmânat distincțiile care certifică acest titlu. Pe parcursul ceremoniei, invitatului special i-a fost alătura doamna Adriana Pietrăreanu, cea care la începutul anilor 90, a mediat alături de soțul său această colaborare.

Mai jos a fost înșiruită seria aproape fără de sfârșit a ajutoarelor pe care provincia belgiană Flandra de Est le-a acordat Buzăului prin mijlocirea domnului Van den Meiren. După parcurgerea lor, mai mult ca sigur că fiecare buzoian își va scoate în mod simbolic pălăria în fața acestui mare domn.

În calitate de viceprimar al orașului Oudenaarde din Belgia a realizat prima înfrăţire a Municipiului Buzău cu orașul flamand.
Reabilitarea Spitalului Județean a început în 1995 după trei ani de discuții cu autoritățile buzoiene.
Prima data a fost înfiinţata secţia de primiri urgente – printre primele din România.
Timp de 15 ani a fost reabilitată câte o secţie a spitalului, acestea culminând cu reabilitarea totala a secţiei de pneumologie (asa cunoscuta „şerpărie”) care a durat mai bine de 2 ani.
Maternitatea din Buzău a fost reabilitata si dotata cu paturi si noptiere.
Foarte important este ca in tot acest timp, in paralel cu reabilitările, sute de cadre medicale, medici si asistente, au beneficiat de pregătire in IT, limba engleza si limba franceza, cursuri ce s-au dovedit de mare folos in dezvoltarea profesionala a acestora.
Alte zeci de medici si asistente din Spitalul judeţean Buzău, Spitalul orăşenesc Nehoiu, Spitalul Municipal Rm Sarat, au mers la Spitalul Universitar din Gent in stagii de pregătire de cate o luna sau doua saptamani pentru a veni in contact cu serviciile de sanatate din Belgia.
Ajutorul financiar astfel oferit se ridica la peste 2 milioane de euro
Tot in aceasta perioada a ajutat Fundaţia Sfantul Sava cu sume de bani pentru aşezamintele de la Câmpeni (pentru batrani) si Bisoca (pentru copii), coordonând si grupuri de voluntari care au ajutat la reabilitarea acestor aşezăminte. O mare realizare a voluntarilor a fost dotarea cu centrala termica a scolii din Câmpeni
Profesori de la Colegiul Economic Buzău au beneficiat de stagii de pregătire în Belgia în cadrul proiectului „Sprijin pentru dezvoltarea Judeţului Buzău prin pregătirea IT a profesorilor”.
A organizat vizite ale femeilor întreprinzător din Buzău in Belgia
Aproape toti preşedinţii de Consiliu Judeţean, prefecţii, subrefectii, dar si alţi factori de decizie ai UAT-urilor din Buzău (primari, consilieri) au fost in vizite de informare organizate de Jean Pierre Van Der Meiren in Provincia Flandra de Est.
In anul 2003 a pus bazele Fundaţiei Crucea Alb Galbena Buzău, printre primele servicii de îngrijiri la domiciliu din tara, serviciu care funcţionează exemplar si astazi, după 15 ani, care ajuta oamenii bolnavi din Judeţul Buzău sa primească servicii medicale dar si sociale la casa lor. Ajutorul financiar in aceşti 15 ani se ridica la peste 500 000 de euro.
În 2006 a realizat un „Program de diplomaţie publica” prin care 80 de primari, consilieri, oameni din presa, persoane cu funcţii publice din judeţul Buzău au mers in Belgia unde au intalnit oameni de afaceri, reprezentanţi ale unor firme si companii private din regiunea Flandra Orientala. Ulterior numeroase firme din judeţ au participat ia diferite târguri din Belgia cu produse tradiţionale romaneşti.
Pentru a obține  cat mai uşor ajutor financiar pentru Judeţul Buzău, a organizat vizite ale politicienilor din Parlamentul Flandrei Orientale, impreuna cu oameni din presa naţionala din Belgia, pentru ca aceştia sa vada cu ce se confrunta judeţul Buzău si pentru ce se solicita sprijinul financiar
Păstrând același scop, de a ajuta cat mai mult Judeţul Buzău, a organizat vizitele a doi dintre Guvernatorii Flandrei Orientale, Herman Balthasar si Andre Denis, precum si intalniri cu ambasadorii Belgiei la Bucureşti si cu miniştrii sanatatii pentru a face lobby Judeţului Buzău.
În Flandra Orientala este recunoscut ca un adevarat ambasador al Judeţului Buzău.
loading...

Un comentariu la „Buzăul i-a mulțumit azi unui binefăcător. Iată ce a făcut acest om pentru județul Buzău

  • Sunt contemporan cu colaborarea dintre buzoieni și belgieni ,este o prietenie care s-a legat pe parcursul multor ani ,îmi permit să spun că am fost prieten și coleg cu dna Adriana Pietrăreanu ,și prin dneaei am cunoscut culisele acestei colaborări ,știu că mulți buzoieni au fost în Belgia și au venit de acolo cu amintiri din cele mai frumoase .Mă bucură distincția oferită dlui Van Meiren ,ca și celelalte dovezi de prietenie și colaborare cu oameni ca dlui și sper ca prietenia care ne-a legat , să continue .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.