Buzăul, nod rutier strategic ? Autostrăzi spre Ploiești, Focșani și Brăila!

Momentan pare de necrezut, dar orașul Buzăul poate deveni în următorii patru ani un nod rutier stategic al României.

Pe lista proiectelor guvernului Orban se află atât autostrada A7 București – Moldova care va avea o lungime de 340 de kilometri (Ploiești – Buzău – Focșani), dar și drumul expres Buzău – Brăila.

Siret Expres și Muntenia Expres vor trece prin Buzău

Drumul expres Buzău – Brăila ar urma să aibă o lungime de 98 de km, iar costul realizării este estimat la circa 384 de milioane de euro.

Drumul Expres Buzău – Brăila va fi conectat cu Autostrada A7 (Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău) la marginea orașului Buzău.

În ciuda cheltuielilor și problemelor legate de combaterea pandemie, Orban se interesează constant de investițiile în autostrăzi

Astfel județul Buzău, va avea o legătură de mare viteză către Dobrogea, pe podul suspendat peste Dunăre din zona Brăila și în continuare pe Drumul Expres de la Tulcea la Constanța.

Planul Național de Investiții și Relansare Economică lansat de Guvernul Orban prevede, între altele, finalizarea în următorii 10 ani a peste 3.400 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres, cu un cost total estimat de 35 miliarde de euro.

Investițiile masive aprobate de Guvernul Orban sunt posibile după ce România a obținut zilele trecute o sumă istorică de aproape 80 de miliarde de euro pentru proiectele europene, după ce liderii UE au ajuns la un acord istoric de redresare economică după criza generată de noul coronavirus..

Președintele Klaus Iohannis s-a luptat timp de patru zile în cadrul negocierilor pentru interesul României, țara noastră obținând o sumă record din partea Uniunii Europene.

„Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice.Este, de asemenea, foarte important de știut că o parte semnificativă din acești bani va fi folosită pentru relansare, pentru revigorare economică.Repet, 79.917.000.000, deci 80 de mii de milioane de euro vom folosi pentru a pune în practică, pe de-o parte, planul pentru bugetul multianual 2021-2027, un plan la care lucrăm împreună cu Guvernul deja din ianuarie și în cel mai scurt timp va fi finalizat, pentru a fi pregătiți să începem implementarea, iar, pe de altă parte, lucrăm de-o vreme bună deja la planul național de relansare, care va fi prezentat Comisiei Europene, pentru a primi fondurile pentru relansarea economică.Iată, deci, că până acum ne-am pregătit bine, am obținut un rezultat frumos. Încă o dată, este o zi importantă pentru România, o zi importantă pentru proiectul european, și vom merge mai departe, fiindcă acești bani trebuie folosiți pentru reconstrucția României.” a declarat Președintele Klaus Iohannis .

Liderii UE au aprobat un fond de relansare economică după criza instalată de noul coronavirus, în valoare de 750 de miliarde de euro fiind aprobat un buget multianual pentru perioada 2021-2027 în valoare de 1.074 de miliarde de euro.

Comunicat al Partidului Național Liberal-Filiala Buzau

loading...

4 comentarii la „Buzăul, nod rutier strategic ? Autostrăzi spre Ploiești, Focșani și Brăila!

 • Articol triumfalist in genul celor de acum mai bine de 30 de ani , cind ne spuneau cum ca s-a indeplinit planul cincinal in patru ani si jumatate .
  Daca nu se ” lupta ” Iohaos 4 zile , venea cu mina goala …
  Adevarul este ca acesti 80 mld euro veneau oricum in Romania , indiferent daca era pandemie sau nu .
  Iar despre AUTOSTRADA MOLDOVA se vorbeste demai bine de 10 ani , tot de atunci se lucreaza la studii de fezabilitate , proiecte , etc. Adevarul este ca tronsoanele sint date in proiectare in maxim un an urmind sa intre in licitatie pentru atribuirea contractelor catre constructori .
  Despre drumul Expres BUZAU – BRAILA , deasemeni se vorbeste ( din pacate ) de mult prea mult timp . Era o polemica , se fie BUZAU – BRAILA sau FOCSANI – BRAILA . Si in clasicul ” model ” romanesc, nu se mai face unul ci se fac amindoua …. sa fie , conform principiului ” la un produs cumparat , primesti inca unul gratis … ” .
  Cit despre podul de la BRAILA de peste Dunare …. este in plina faza de executie , Guvernul Liberal neavind ( nici de aceasta data ) nici un merit in realizarea acestuia ( din cite stiu , ex Prim Ministrul TUDOSE de la Braila fiind factorul determinant in demararea acestui proiect ) . Si daca exista pod peste Dunare , este absolut normal sa se faca conexiuni rutiere de calitate in vederea incarcarii acestuia cu trafic , ca doar nu era sa fie folosit doar de riverani ….

  Slava conducatorului iubit , ca ca el nu mai gasim !

  Răspunde
 • Epigoneala chiorbaneasca.
  Autostrazile acestea probabil ca fac parte din categoria: ,,Mandolina croind la planuri din cutzite si pahara”…….[Leo]

  Răspunde
 • Suma de 80 de miliarde e mare dar comparativ cu ce au primit alte state ( Ungaria,Polonia ) se poate spune ca Johanis nu a ajutat cu nimic; acest lucru vrea sa-l acopere comunicatul electoral al PNL

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.