Buzăul primește 14,7 mil. € pentru un traseu care va traversa județul

„Încheiem anul cu vești bune”, a scris Neagu în ultima sa postare pe facebook din 2022.

CJ Buzău va primi 14,7 mil. € pentru a realiza un traseu de bicicletă de 179 km care vine din Prahova pe la Năeni (Fințești) și va continua de la Bisoca (Poaiana Mărului) în Vrancea.

Velo Valahia va trece prin 15 comune din jud. Buzău

Năeni (Fințești), Breaza, Pietroasele, Merei, Vernești, Tisău, Berca, Scorțoasa, Săpoca, Cernătești, Beceni, V. Vodă, Mânzălești, Sărulești și Bisoca (Poiana Mărului) .

Piste de biciclete se vor amenaja în Velo Valahia și către obiectivele turistice din vecinătatea traseului principal. De exemplu, de la Cernătești un traseu secundar va ajunge la Vulcanii Noroioși.

În acest proiect cu fonduri europene (PNRR), CJ Buzău s-a asociat cu CJ Prahova și CJ Vrancea.

Vom reveni.

Citește și:

loading...

15 comentarii la „Buzăul primește 14,7 mil. € pentru un traseu care va traversa județul

 • De ce nu includeți și Mun Buzău în circuit? Poate fi o foarte bună metoda de promovare! Va rog, transmiteți propunerea către CJ Buzău!

  Răspunde
 • @Mircea, in Buzău îi mănâncă ursu’ pe bicicliști, Doamne iarta-ma, matale nu vezi că-i jale in județ cu atacul ursilor !

  In alta ordine de idei, drujba am, motocoasă am, mă bag la licitația pentru realizarea traseului ! 😉

  Răspunde
 • De ce nu reabiliteaza DJ102F, Berca – Vulcanii Noroioși ?!?
  Face tot felul de rahaturi, dar principalul drum de acces catre cel mai important obiectiv turistic din judetul Buzau e praf si pulbere, ti-e si rusine sa indemni pe cineva sa viziteze Vulcanii, la halul in care e drumul! La fel, la Policiori, sa darame cocioabele alea tiganesti de pe marginea drumului, ti-e si scarba sa te uiti, nu mai zic de hoardele care umbla aiurea pe drum si risti sa dai peste ei! Macar un gard, sa nu se mai vada tigania aia si sa nu mai poata iesi aia in fata masinilor.

  Răspunde
 • De ce nu asfaltează CJ Buzău toate drumurile județene buzoiene??? Având drumuri asfaltate, zonele se dezvoltă. Altfel, prin noroaie și gropi, greu răzbești și te obligă să te muți în localități cu drumuri asfaltate. În prag de 2023 noi încă avem drumuri județene și comunale de pământ sau pietruite.
  Rușine, tov. Neagu!
  Rușine, tov. Ciocalacu!

  P.S. Ce ne doriți voi nouă, să vi se întâmple vouă!

  Răspunde
 • Ba, ba, ba, usor, hazardatilor, surescitatilor, ce berca-vulcani, ce drumuri judetene, voi nu auziti ca sunt fonduri UE? Biciclete, autobuze, tocana de gandaci si eco-bio-frigu-foamea. Altfel nu iti da niciun fond.

  Răspunde
 • Onor Sef al CJ drumurile de biciclete se vor realiza după studiile de fezabilitate, sau după cele 10 ștranduri comunale acoperite. Nu este clar. Mai avem 16 luni până la alegeri locale

  Răspunde
 • ce usor se incurca 2 cu 7 🙂 asa din pix
  sunt doar 129 km !!

  Răspunde
 • Sunt 129 km, Tereaca mareste ca la Cap productia, sa dea bine la partid…
  Inca o investitie la misto, cand drumurile auto sunt devastate ei fac piste biciclete.
  Ne zici si noua ceva despre drumul Tisau- Monteoru executat de Mecan Construct Dobrca s care s-a surpat jumatate ? Nu are garantie, conform legilor ? Sau asteptam sa treaca garantia si il reparam, pe bani, tot cu Mecan ???

  Răspunde
 • U.E. dă bani și pentru drumuri, doar că ai noștri nu prea se încumetă să scrie proiecte în acest domeniu.

  Răspunde
 • Stii de ce Vasile ? Ca UE si verifica cum se cheltuie banii !

  Răspunde
 • Rusine Neagule . Asta nu e redresare si rezilienta economica e Bataie de joc cu bani aruncati pe carari de biciclete ce indatoreaza tara fara a crea profit.Tot noi platim ce decideti voi in numele nostru . Intrebati-ne prin aceste forumuri ce investitii profitabile putem crea apoi decideti in numele nostru nu al vostru ca daia vati ales sa conduceti

  Răspunde
 • Vasile, UE da si pentru drumuri, dar eventual sa le inchizi circulatiei dupa sau sa le faci piste de biciclete sau benzi de autobuze. S-a facut pe Unirii si Transilvaniei, ca au ingramadit la limita benzile pentru autobuze, incurcand restul traficului, dar pe sosea unde ai loc de autobuze si biciclete? Nu ai, deci UE nu iti da nimic.

  Răspunde
 • Toată viața mi-am dorit să merg de la Năeni până la Bisoca și s-o fac neapărat cu bicicleta, nici nu contează cati kilometri sunt in realitate, încât găsesc drept excepțional de oportună această investiție.

  ‘Dea Dumnezeu sănătate consilierului care s-a sculat dimineața din țoale cu aceasta măreață idee în minte, mi-ați transformat visul in realitate !

  Răspunde
 • Propun sa faca un derdelus de la Buzau la Nehoiu, cu teleschi , dar de sanie. Ar fi foarte util, mai ales ca ninge zdravan in ultima vreme….

  Răspunde
 • Pai stați puțin, traseul cu roșu de pe harta de mai sus urmărește exact drumurile deja existente.
  In aceste condiții să înțelegem că viitorul traseu pentru biciclete va fi cumva pe marginea actualelor drumurilor județene sau cum ?!
  Nu va străbate dealuri, păduri, zone salbatice, etc. ?!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.