Buzăul pus pe jar! Iată ultimele decizii luate de autoritățile!

Prefectura a emis în urmă cu câteva minute un comunicat de presă în care se prezintă deciziile luate astăzi de autorități după apariția suspiciunii de pestă porcină la Buzău.

Au fost sacrificați preventiv doi porci dintr-o gospodărie, în timp ce un al treilea a fost tăiat de proprietari când au constatat că e în agonie.

„Ca urmare a apariției unor suspiciuni de infectare cu PPA a unor porci din 3 gospodării situate în localitățile Lunca (com. Pătârlagele) – 1 animal, respectiv com. Pănătău – 3 animale, DSVSA Buzău a dispus ca măsuri:

– în com. Pănătău: sacrificarea a 2 suine dintr-o gospodărie în vederea necropsiei/prelevării de probe și prelevarea de probe de sânge de la un al treilea animal dintr-o gospodărie învecinată;
 – în satul Lunca, com. Pătârlagele: prelevarea de probe de la un animal suspect de infectare cu PPA și sacrificat anterior de proprietar.
În ambele localități, s-a dispus dezinfectarea gospodăriilor unde au apărut suspiciuni de infectare cu PPA, amplasarea de afișe de avertizare și benzi de delimitare a proprietăților, precum și inventarierea tuturor suinelor. 
Rezultatul analizelor de laborator efectuate la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București este așteptat mâine dimineață.
 Tot mâine, de la ora 9.00, la sala ”Ghe. Filipescu” a CJ Buzău sunt convocate ședințe ale Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) și Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Buzău, în cadrul cărora – în funcție de concluziile specialiștilor – se va decide ce măsuri urmează a fi luate”.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  NOU! Iată unde s-a montat + lista celorlalte CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Buzăul pus pe jar! Iată ultimele decizii luate de autoritățile!

  • Un scurt și excelent comentariu în ziarul ” Opinia ” : ” A venit pesta porcină într-o țară cu ciumă roșie. Ce vremuri maro !… „

  • Stiti ca este o prostie ceea ce faceți, nu?… Luați animalele crescute de oameni de mici , pentru ce , pentru o prostie, rușine!!!

  • Cea mai bună măsură ar fi eutanasierea ,,preventivă,, a porcilor care conduc această tară.

  • Nu-i nici o pesta da-va dracului voi aveti pesta la cap. voi ar trebui sa fi-ti omorati

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.