Buzăul, salt uriaș în topul celor mai performante orașe din țară

Buzăul a urcat până pe locul 4 în țară în „Topul celor mai performante administrații din România”.

După Cluj Napoca, Oradea și Reșița, dar înaintea unor orașe importante precum Iași, Constanța, Ploiești, Sibiu, Brașov etc.

Topul (vezi mai jos) este alcătuit la fiecare patru ani de UrbanizeHub, un start up dedicat dezvoltării urbane și orașelor inteligente din România.

Au contat, la ascensiunea Buzăului până pe locul 4, și recentul premiu (cel mai bun brand de oraș din Europa), dar și inițiativa, salutată la nivel național, de unire cu comuna Țintești.

Ce spune UrbanizaHub despre Buzău

Buzăul nu are o locație geografică favorizantă (deși proximitatea față de Bucureși este un atuu), nu are patrimoniu istoric bogat ca alte orașe din vest, și nu a ieșit din comunism cu o bază economică solidă. Ca atare, are condiții mult mai dificile pentru a face performanță, dar totuși reușește să performeze. În momentul de față, Primarul Buzăului este printre puținii din țară cu o viziune clară și bine conturată pentru oraș și cu un focus clar pe atragerea de investitori, oameni și turiști la Buzău. Când îl veți vedea la televizor, veți vedea că inerent va atinge prioritățile strategice ale orașului și ce măsuri au fost gândite pentru a mișca orașul în direcția propusă. Recent, Buzăul a făcut rondul presei după ce a reușit să obțină titlul de cel mai bun brand de oraș din Europa, câștigând în faza finală în fața Parisului. Jos pălăria, nu?! Ce lumea știe mai puțin este că acest brand de oraș a fost dezvoltat cu ani în urmă, de o echipă de experți români în comunicare foarte buni, iar administrația locală a și adoptat acest brand și l-a încorporat în mai toate activitățile lor. Momentan, din păcate, singurele orașe cu brand de oraș coerent în țară sunt Buzău, Alba Iulia, Constanța și Oradea (cel puțin din ce știm noi). Ultima realizare a Buzăului este inițiativa de a alipi Comuna Țintești de Municipiul Buzău – ce a încercat și Oradea cu Sânmartin acum câțiva ani, dar nu au reușit pentru că au lipsit câteva sute de oameni pentru a atinge pragul de 50% necesar pentru referendumul de alipire. Pragul pentru referendum a scăzut la 30% și noi sperăm că această inițiativă a Primarului Buzău să aibe succes și, să inspire alte localități să urmeze exemplul”.

Reușită a administrației Toma

Dincolo de criteriile economice, educaționale, administrative etc. care au adus Buzăul în topuri, orașul Buzău a mai stabilit o performanță: niciodată la nivel național nu s-a vorbit atât de mult și atât de bine despre Buzău.

Subiecte precum brandul de oraș și unirea cu Țintești au atras atenția presei naționale, iar primarul Toma (cu o imagine bună la București din perioada în care era om de afaceri) a ajuns să fie des invitat la televiziunile naționale de știri.

Bine s-a mai vorbit despre orașul Buzău la nivel național pe teme precum dezvoltarea transportului local (în zona metropolitană), Calea Eroilor, platforma educațională AdServio, echipa de handbal fete etc.

loading...

9 comentarii la „Buzăul, salt uriaș în topul celor mai performante orașe din țară

  • Imagine bună de când era om de afaceri?! Pe bune?! A dezvoltat o afacere locală transformând-o în multinațională?! NU!
    Deci, ce mare fost afacerist este Toma? A, că s-a îmbogățit doar el este altceva…
    Topul este alcătuit și pe baza estimărilor privind fondurile europene atrase.
    Deci, realitatea este alta.
    Dacă tot stăm așa de bine, de ce încă avem străzi și trotuare praf? De ce locurile de parcare sunt insuficiente? De ce administrația locală este ineficientă? De ce ne unim cu nimic, pardon, cu Țintești?

    Răspunde
  • Uraaa, uraaa, uraaa….Domnul Toma și Buzăul, domnul Toma și Buzăul…Să ne trăiască Domnul Primar și să ne călăuzească pașii spre noi culmi de cultură și civilizație!! Trăiască și înflorească partidul nostru iubit în frunte cu președintele său, Domnul Marcel!!

    Răspunde
  • Și această performanță de ce nu se simte și în buzunarul oamenilor?

    Răspunde
  • Buzăul e vai de mama lui și noi ne bucurăm că suntem pe locul 4 într-un top și că se vorbește despre noi la TV…

    Răspunde
  • Avem arterizene’ maica !
    Urmeaza caii si baza de hipism internationala plus MAREA UNIRE cu Tintesti !

    Taceti ! E bine !

    Răspunde
  • Auras stii tu maret condeier, ca si grupromet, inainte de insolventa era lider in diverse topuri ad hoc , castiga premii preplatite si implementase cu succes international managementul kaizer, pardon kaizen……..Diferenta este acum doar faptul ca „maretele rezultate” sunt platite de buzoieni…….

    Răspunde
  • Topurile nu țin de foame. Topurile pot fi manipulate astfel încât să iasă cum trebuie. La fel și concursurile. Dintre 2 participanți pe bani, a câștigat NIMIC municipiul Buzău. Lauda de sine a primarului Toma nu miroase a bine.

    Răspunde
  • Sa nu fim rautaciosi s-a miscat ceva spre deosebire de predecesorul sau dar mai sunt multe de facut ,orasul devine din ce in ce mai aglomerat iar nivelul de trai este scazut, tinand cont ca majoritatea companiilor platesc minim pe economie sau putin peste minim daca ai noroc si te angajezi .

    Răspunde
  • Aricol demn de operele lui Caragiale, fiindca realizarile din ultimii ani sint departe de ce apare iin media bine dirijata

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.