Buzaul se modernizează. Stație e, mai trebuie mașini. În Buzău sunt doar 3+31

Astăzi s-a inaugurat prima stație de încărcare a autoturismelor electrice și hibrid din județul Buzău (propulsie atât electrică dar și cu combustibil fosil).

În acest fel, și din acest punct de vedere, Buzăul intră în rândul lumii bune, ținând cont de faptul că toată lumea e de acord că aceasta e tehnologia viitorului.

Reușita îi aparține firmei MCM Petrol, care a accesat un proiect cu fonduri europene. Stația de încărcare se găsește la capătul Bd. Stadionului și a cartierului Micro XIV, în benzinăria MCM. Similar a fost dotată și cea de la Dealul Viei – comuna Merei.

„E o investiție ce privește în viitor. Deocamdată, din informațiile mele, în Buzău sunt doar 3 autoturisme 100% electrice și 31 hibrid. Dar, sperăm ca în viitorul apropiat numărul lor să crească. Vom avea și clienți aflați în tranzit prin Buzău, întrucât stația noastră va fi inserată în programele GPS. Pentru primul an de funcționare a stației electrice, încărcarea autoturismelor va fi gratuită”, ne-a declarat Laura Mocanu, reprezentant MCM Petrol.

Citește și articolul: Șef nou pentru învățământul buzoian. Profesoară de engleză, n-a împlinit 40 de ani

Mașinile electrice funcționează pe bază de baterie, care poate fi încărcată la 80% din capacitate în doar 20 de minute.

În cadrul evenimentului de azi a fost prezentată și o astfel de mașină electrică, un BMW i3, doritorii putând face și un test-drive.

Neavând motor, mașina este 100% silențioasă, auzindu-se doar rulajul pneurilor pe carosabil. O caracteristică este demarajul superior, mașina propulsându-se înainte imediat după apăsarea accelerației.

Acesta are o autonomie de 200 de km – oraș și de 300 de km – drum întins – după fiecare încărcare. Prețul este în jur de 35 de mii de euro, dar atenție, un plin poate costa maximum 20 de lei (40 Kw ori 0,5 lei/kw).

Citește și articolul: Pregătiri de proteste la Spitalul Județean Buzău. Iată cine sunt nemulțumiții

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Buzaul se modernizează. Stație e, mai trebuie mașini. În Buzău sunt doar 3+31

  • Pentru protejarea mediului ,într-adevăr ,Primăria a făcut un lucru bun .Pe noi însă ne interesează frecvența cu care o să circule aceste mașini .

  • Exista de mult in judet,de ex.la Cioranca in peco Pollux este de mai bine de 2 ani una de incarcare electtrica.

  • este orasul plin de rable de vanzare, la Dragaica la fel, toti necajitii si-au luat o rabla cu 400 euro, astea polueaza si incurca. Ce facem cu ele ???

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.