Buzăul va avea în schimb FACULTATE de stat! Iată ce se pregătește!

E un proiect prezentat ieri presei de primarul C-Tin Toma.

„Liceul C. Nenințescu și Liceul de Meserii și Servicii se vor comasa. În primul rând pentru că nu mai au elevi. La Nenițescu mai sunt aproximativ – 300, la Meserii și Servicii – 600. Asta în condițiile în care fiecare dintre cele două unități au fost proiectate pentru a școlariza 1000-1500 de elevi. Ideea e ca Liceul Nenițescu să rămână, cum e acum, la Meserii și Servicii, iar în schimb – în incinta de pe str. Transilvaniei să se înființeze Facultatea de Horticultură Buzău”.

Toma a prezentat avantajele acestui proiect:

„E un vis și totodată o necesitate pentru acest oraș de a avea aici și învățământ superior. Buzăul are toate condițiile pentru a deveni cel mai important centru național de cercetare în horticultură. Vă dați seama, avem aici Stațiunea Istrița de Cercetare în Pomicultură, avem Stațiunea Pietroasele de Cercetare în Vini-Viticultură și, totodată, avem și Stațiunea de Cercetare Legumicolă. Există la Buzău și un Liceu Agricol, iar tot aici se va înființa Banca Națională de Gene. Mai lipsește doar Facultatea. Prin mutarea Liceului Nenițescu (vezi foto) am făcut rost și de spațiul necesar facultății. Deocamdată e un proiect, dar ar fi extraordinar pentru orașul Buzău dacă l-am putea duce la capăt”.

Referitor la părerea – argumentată – că locul ales pentru facultate, pe strada Transilvaniei, nu e tocmai potrivit, primarul Toma a anunțat că strada Transilvaniei e prinsă într-un proiect de modernizare cu fonduri europene, ce-i va modifica radical aspectul.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Iată ce mai e de făcut! „Așteptăm de trei săptămâni un aviz!” CLICK AICI    

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „Buzăul va avea în schimb FACULTATE de stat! Iată ce se pregătește!

 • Excelent!
  O părere ar fi ca această facultate să se numească Facultatea de Agronomie și Merceologie Agricolă.
  Aici pot fi studiate
  horticultura, îmbunătățiri funciare, merceologia, elemente și tehnică agricolă….etc..
  Asta în ideia că la această facultate nu se învață doar horticultura.

 • Excelent ! Sper ca totul să nu rămână doar un vis frumos … Cei ce s-au gândit merită aprecierea mea sinceră, indiferent cine sunt și din ce … ” parte ” bate vântul !

 • Excelent! Chiar mi-as dori sa fac o facultate la zi in Buzau. Fiind angajat in oras si sa pot urma si o facultate.

 • …poate fi studiate ?…. cititor frecvent….cred ca mai degraba…. poate fi studiate gramatica, in primul rand, apoi…celelalte discipline enumerate !

 • Agricultura nu are nevoie de facultati, devine aberanta nevoia prostului de a isi cumpara diplome fara valoare sa poata spune ca e destept.
  Pentru agricultura e nevoie de cel mult un curs de cateva saptamani, nu de facultate.
  Dar na, acum si sa dai cu sapa trebuie sa ai facultate, ca daca nu ai stramba din nas mosierii hoti care au furat terenurile patriei si care n-au nici 2 clase.
  Totul in timp ce mosierii care au pus mana pe toate terenurile din mediul rural se vaita ca nu gasesc angajati, pardon sclavi sa fie slugi pe plantatie pe o racitura aruncata in castron la sfarsitul zilei de munca de catre mosier din SUV-ul de lux de 100.000 euro facut din munca sclavilor intr-un singur trimestru din an.

 • O idee bună clar .
  Cred că o să rămână istorie și asta la fel că ăia cu metroul . Sa fim seriosi ….când o să pice PsD o să spună (Dl numai sunt ai noștri la guvernare numai avem bani ) huooo fel de fel de fumigene.
  Fapte nu vb aruncate și scrise de Tereaca pt politica partidului . Fără supărare auras sunt doar aberați.

 • Centru Universitar ,visul oricărui tânăr buzoian ,scutit să mai bată drumurile prin țară cum am făcut-o noi .Îi doresc succes dlui Primar și spor la treabă .

 • Da o idee genială. … Cat mai mulți șomeri cu diplomă. Unde vor putea fi încadrați în muncă acești absolvenți? !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.