Buzăul va deveni centru universitar pe repede înainte!

Prezentă astăzi la recepția proiectului „bicicleta municipală”, Luminița Colțeanu – șefa „fondurilor europene” din Primăria Buzău – a vorbit și despre viitorul campus universitar.


„Va fi un proiect pe repede înainte. Trebuie să fim gata cu execuția până în 2026. Altfel nu mai luăm banii europeni. Obiectivul meu e ca anul viitor, în vară, să avem deja gata proiectul ca să demarăm licitația pentru execuție”, a anunțat Luminița Colțeanu.

Șefa fondurilor europene a anunțat că în obținerea proiectului și a banilor europeni, orașul Buzău a fost în competiție cu Focșani și Galați, „dar noi am prezentat un proiect mai bun, cu un punctaj superior”.

Viitorul campus universitar de la Buzău va găzdui trei facultăți tehnice ale Universității Dunărea de Jos din Galați: Tehnologia Construcțiilor de Mașini, Inginerie Mecanică și Ingineria Produselor Alimentare.

C-tin Toma, primar Buzău: „Ne-am fixat ca țintă pentru un prim an de studiu să școlarizăm aici 100 de ingineri și 200 de muncitori înalt calificați pentru industria buzoiană”


Viitorul campus universitar de la Buzău va avea toate dotările: săli de cursuri, laboratoare, internat, spațiu verde etc.

Primarul Toma a ținut, în timpul conferinței de presă de azi, să le mulțumească public celor șase angajați („doar atât!”) ai departamentului fonduri europene din Primăria Buzău, coordonați de Luminița Colțeanu:

„Mulțumită muncii lor, orașul Buzău se modernizează, au adus proiecte de zeci de milioane de euro pentru Buzău!”, a spus Toma.
loading...

5 comentarii la „Buzăul va deveni centru universitar pe repede înainte!

 • Cred că meritau și ei să le scrii numele în articol!

  Răspunde
  • Când vreodată, politrucii,vor evidenția persoanele care muncesc ( cu adevărat!!). Ca și în comunism : partidul a făcut,partidul a dres,etc.

   Răspunde
 • Pai deja nu prea este timp de atâtea construcții! Adică rămâne un an efectiv de munca ( că la noi se muncesc 9 luni pe an ).
  Sincer îmi doresc maxim sa se facă, dar mă îndoiesc că va fi gata la timp totul.

  Răspunde
 • Felicit initiativa domnului Primar Toma ca orasul pe care il administreaza sa ajunga centru universitar. Avem nevoie de oameni bine pregatiti atat ingineri cat si muncitori cu inalta calificare ca Buzaul sa ajunga si un centru industrial pe diferite meserii unde tineretul sa poata munci ca rata somajului sa scada cat mai mult. Avem copii buni, bine pregatiti, avem licee care fac cinste orasului, avem profesori buni cu inalta calificare.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.