emanoil neagu
toma 1 decembrie - Copy
avramescu PNL - Copy

Buzoian, făcut „legumă” pe o trecere de pietoni în Anglia. Iată toată povestea și imagini de la fața locului

Săndel Dumitru are 36 de ani. E din comuna buzoiană Largu.

Era de două luni în Anglia unde lucra alături de prietena sa la o spălătorie auto în orașul Ashford (districtul Kent) – 80 km distanță de Londra.

Pe 10 iunie, la 17.45 ora locală, Săndel se îndrepta de la serviciu spre casă. El pe bicicletă, prietena pe jos.

La un moment dat trebuie să traverseze bulevardul Simone Weil.

Săndel se dă jos de pe bicicletă. Trecere de pietoni semaforizată.

Prietena sa trece, Săndel e la doi metri în spate. Bum! Săndel este lovit puternic, aruncat câțiva metri prin aer de un Audi negru. La volan e o femeie, cu un copil în mașină.

Săndel e nemișcat pe carosabil, din cap i se prelinge sânge.

Cei de la ambulanță solicită de urgență un elicopter pentru a i se salva viața. Poliția oprește circulația pe bulevard.

„N-am văzut când l-a lovit. Totul a fost atât de rapid. Am reținut că englezoaica râdea. Cred că era drogată”, a povestit buzoianca. Săndel este urcat în elicopter spre un spital de urgență din Londra. La fața locului, pe caldarâm, îi rămân adidașii, ghizdanul, parte din haine, bicicleta roșie.

Trei luni la spital la Londra

Iunie, iulie, august. Săndel e internat la spitalul Kings College din Londra. E salvat de la moarte, dar e ținut în viață cu ajutorul aparatelor. Săndel e inconștient, în stare vegetativă cum se spune în limbaj medical. Pe 12 septembrie e transferat cu un elicopter (și cu ajutorul secției de neurochirurgie de la Kings College, a Consulatului României de la Londra și a Ministerului Sănătății) la București la spitalul Bagdasar Arseni. Săndel e internat la Neurochirurgie și apoi la Recuperare. Luni, pe 29 octombrie, deci de șase zile, e transferat la Buzău, la Terapie Intensivă.

A cui e vina ? A lui Săndel sau a șoferiței ?

Săndel are doi frați și două surori. Unul dintre frați a plecat imediat ce a auzit de accident din Spania în Anglia. „De la Poliție mi s-a spus sumar că e vina lui. Că a trecut pe roșu. N-am insistat, atunci eram mai interesat de starea lui Săndel”, a povestit fratele Ionel. Familia nu e convinsă, nu s-a primit niciun document din Anglia. „Nu suntem convinși că Săndel a trecut pe roșu. Dacă a fost invers ? Avem temerea că fiind un român la mijloc, poliția locală va ține partea șoferiței englezoaice. Am vrea să vedem și noi imaginile de pe camerele de supraveghere. Ar trebui să angajăm un avocat de acolo din Anglia, dar nu avem bani de așa ceva”.

Campanie umanitară pentru strângerea de fonduri

„Săndel este în stare vegetativă, necooperant. Se afla sub tratament ce va fi administrat pe perioadă lungă, nedeterminată. Are nevoie de îngrijire permanentă (pat special cu aparate medicale, cărucior handicap, consumabile, plus tratamentul care este foarte costisitor (800-1000 ron/7 zile)”, explică familia care a deschis (în octombrie) pe facebook o campanie de strângere de fonduri – CLICK AICI pentru detalii. Există și ceva semne de ultimă oră încurajatoare. Săndel are perioade de conștiență, chiar dacă nu poate vorbi. Își mișcă încet mâinile și are spasme la nivelul coapselor. Rămâne de văzut dacă și cât se va putea recupera. Dacă va putea vorbi și merge din nou. Familia spune că și-a epuizat resursele financiare și îi roagă pe buzoienii cu suflet și dare de mână să doneze.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Elevul a făcut-o „struțo-cămilă”, profesoara a cerut exmatricularea CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.