Buzoiancă de 13 ani în finală, AZI, la Wimbledon

Alexia Tatu locuiește la Mărăcineni și învață la Eminescu.

Luna viitoare va împlini 14 ani și se anunță a deveni în anii următori cea mai cunoscută buzoiancă.

Buzoianca e foarte talentată și i se prevede un viitor frumos în tenis.

A reușit să se califice în finala U14 de la Wimbledon pe care o va juca azi, ora 14.30 (Eurosport player), tot împotriva unei românce, Andreea Soare (din Medgidia).

În semifinale, buzoianca a învins-o în 64 de minute pe argentinianca Larraya Guidi 6-0, 6-3

Pe lângă părinți, un merit în ascensiunea sportivă a Alexiei Tatu, îl are antrenorul Gabi Caloian de la Ten Club Tenis Buzău.

UPDATE: Buzoianca a câștigat finala, 7-6, 6-4.

Citește și:

loading...

6 comentarii la „Buzoiancă de 13 ani în finală, AZI, la Wimbledon

 • Bravo Alexia, Bravo Gabi!!!
  Ati pus Buzaul pe harta tenisului mondial, meritat deja sa fiti cetățeni de onoare ai orașului.
  Si ca de obicei, nu vedem la nici un post tv românesc această finală istorică, 100% românească a turneului de juniori u14 Wimbledon.

 • E prima data cand are loc competitia asta de junioare, aici (UK), deci „istorica” doar din acest sens. M-as limita la atat, fara pus pe harti si alte mandrii inutile. Adica, fara sa caute cineva pe net, stie cine a castigat finala. Tatu este favorita nr. 1 la acest turneu iar adversara, 5, si ca ambele nu au pierdut vreun set in meciurile de calificare. In plus, ca un detaliu, adversara e cu an mai mare.

 • Toma poate aude si el, vorba celui de mai sus, cetatean de onoare si ceva banuiti. Cum da la ”fratii” de peste Prut, in marea lor majoritate filor rusi, poate se gasesc si pt copiii exceptionali ai Buzaului.

 • Biliboy , pentru tine si David Popovici este un mediocru , ar trebui să vândă saorma dacă nu are girul tau de specialist. Ce vrei sa faca mai mult de atat o fata de 14 ani si antrenorul ei din Buzău, care nu au făcut pana acum macar un antrenament pe iarba? Este atingerea absolutului în acest sport si merita toata aprecierea, chiar si a haterilor.
  Miroase mult a invidie , Biliboy. Esti cumva vreun concurent al lui Gabi? El este acum celebru, tu ai trecut de la sub-mediocru la penibil .

 • Popovici abia incepe sa demonstreze, la nivel mondial, asa cum si el o spune. Nu a zis nimeni ca e mediocru. Pupincurismul gratuit nu e la fel de nociv precum „heitareala” inventata? Omul a dat si link cu meciul, de gelos ce e, asa-i?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.