Buzoianul Andi Cristea: „Moscova a ales partea întunecată a istoriei”

Buzoianul Andi Cristea, deputat PSD și membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, a votat pentru excluderea Rusiei din Consiliul Europei.

„Am votat pentru excluderea Federației Ruse din Consiliul Europei. În casa noastră europeană comună nu există loc pentru agresori. Moscova a ales partea întunecată a istoriei. Comitetul de Miniștri a solicitat opinia Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, iar votul a fost clar: 216 voturi pentru excludere, 3 abțineri, niciun vot împotriva excluderii”, a anunțat Andi Cristea pe facebook.

Tabela de vot: 216 pentru excluderea Rusiei, 3 abțineri și niciun vot împotrivă
Astăzi, Comitetul Miniștrilor Consiliului Europei a luat act de excluderea Rusiei. Drapelul Rusiei a fost coborât miercuri de pe stâlpul din fața clădirii Consiliului Europei din Strasbourg. Anterior deciziei Comitetului de Miniștri, Rusia a notificat Consiliul Europei că se retrage voluntar din organizație

Consiliul Europei este o organizație internațională, interguvernamentală și regională. Reunește toate statele democratice ale Uniunii Europene precum și alte state din centrul și estul Europei.

Este independent de Uniunea Europeană, și este diferit și de Consiliul European sau de Consiliul Uniunii Europene. Sediul Consiliului Europei este la Strasbourg.

Consiliul Europei are două dimensiuni: una federalistă, reprezentată de Adunarea Parlamentară, alcătuită din parlamentari proveniți din parlamentele naționale, și cealaltă, interguvernamentală, întruchipată de Comitetul Miniștrilor, alcătuit din miniștrii de externe ai statelor membre. Comitetul Miniștrilor reprezintă organismul de decizie al Consiliului Europei.

loading...

3 comentarii la „Buzoianul Andi Cristea: „Moscova a ales partea întunecată a istoriei”

  • Cum a cazut acel steag rusesc, asa va cadea si capul dictatorului nazist. Acest razboi nu il va câștiga împotriva Ucrainei, toata lumea vede ca Rusia este o forță slaba. Armata rusa deja devine foarte neputincioasa, fara resurse, rand pe rand ruși trec de partea Ucrainei. Astazi China a anuntat ca Ucraina va primi sprijin economic din partea Chinei. Toată lumea se întoarce împotriva Rusiei si se va izola complet. Trebuie aplicate sanctiuni in continuare, ca lumea din Rusia sa nu mai isi permită orice si sa se răscoale împotriva dictatorului. Degeaba dictatorul mărește salariile, pensiile daca rubla este depreciata si nu mai au ce mânca. Aceasta ultima fraza, este o alta propaganda din partea Rusiei.

  • Aviz amatorilor, fostii si actualii pensionarzi comunistoizi: asta este fata reala a comunismului vostru imputit.

    Capitalismul este un rau mult mai mic, in care, daca esti destept…avansezi. In mama Rusie, daca esti destept….mori.
    Cam asta este diferenta.

  • Să nu aibă surpriza lui Cristoiu când a vrut să viziteze Vietnamul! Avea nevoie de viză pe pașaport și a mers la ambasada Vietnamului de la București. Dornic de flecăreală îl întreabă pe ambasador ce îi recomandă să viziteze, ce obiective, locuri unde rezistența vietnameză le-a tras-o americanilor. La care ambasadorul îi răspunde: subiectul este tabu, acum suntem parteneri cu americanii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.