Buzoianul care luptă împotriva cancerului a lămurit zvonurile


„Zvonul nu are nicio bază reală”. E răspunsul cercetătorului buzoian Aurelian Radu.

Reporterul buzoienii.ro l-a rugat pe omul de știință buzoian care luptă împotriva cancerului să lămurească informațiile – colportate prin România și pe la Buzău – conform cărora ar putea fi nominalizat la premiul Nobel (click AICI pentru articol).

Deși buzoienii care îl cunoșteau ne-au avertizat că demersul de a obține un punct de vedere converge către zero, iată că fostul elev al Hasdeului ne-a răspuns de la New York în mai puțin de 24 de ore de la solicitare.

„Din păcate, „zvonul” nu are nici o baza reala. Descoperirea legată de cancer făcută de noi (Nicolae Ghinea de la Institutul Curie din Paris și cu mine) nu este nici pe departe în categoria care poate fi luată în considerare pentru nominalizare pentru premiul Nobel. Nu e vorba de modestie – asta este situația obiectivă. Independent de opinia mea, vă asigur ca nici unul din profesioniștii în domeniu, care ar putea face o astfel de nominalizare, nu au menționat vreodată o astfel de posibilitate. Apreciez faptul că sunteți un jurnalist responsabil și ați avut grijă să verificați. Dar informația care ar da o mare satisfacție oricărui buzoian și român în general este din păcate incorectă. Cu respect, Aurelian Radu”

Reamintim că prof. dr. Aurelian Radu, alături de un fost coleg de la Institutul Biologie şi Patologie Celulară  din București, a relevat prezența unei proteine în tumorile a unsprezece tipuri de cancer.

Proteina FSHR este suspectată că ar ajuta la crearea vaselor de sânge din „grăuntele” canceros. Fără vase de sânge, tumora nu poate crește, iar prin suprimarea FSHR cu ajutorul medicamentelor se speră la blocarea cancerului.

Mai multe despre cercetătorul buzoian, educația, cariera și reușitele sale puteți afla dintr-un articol excelent publicat de cotidianul Opinia încă din 2011 (click AICI).

loading...

2 comentarii la „Buzoianul care luptă împotriva cancerului a lămurit zvonurile

  • Domnule Auraș Tereacă, vă felicit pentru ideea avută de a verifica la ” fața locului ” dacă un renumit cercetător plecat de pe băncile Hașdeu-lui ar putea fi un candidat la Premiul Nobel … Am citit materialul Silviei Herghelegiu din 2011 din ziarul Opinia și m-a impresionat că dl. Aurelian Radu nu și-a uitat școala de căpătâi și pe câțiva corifei ai catedrei… Se întâmplă foarte rar ca un jurnalist să apeleze la o … sursă colegă (!) , să aibă acordul acesteia și totul să fie pus la dispoziția Măriei Sale – cititorul ! Poate că demersul de astăzi va fi reluat sau preluat și de alții – totul fiind nu numai de o găselniță jurnalistică ci și de … inteligență …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.