Buzoianul Despescu, atac la Carmen Dan: „Voia să mă schimbe. Căuta doar un pretext”

Curajoasă sau chiar prea curajoasă poate fi considerată atitudinea buzoianului Bogdan Despescu.

Acesta continuă conflictul cu Carmen Dan, deși doamna ministru e acum mult mai puternică, dată fiind susținerea șefului PSD – Liviu Dragnea.

Despescu a redactat și publicat un comunicat de presă în care afirmă că doamna ministru voia demult să-l schimbe și că era doar în căutarea unui pretext.

Mai mult, chestorul de poliție a anunțat că se va adresa justiției.

Deţineam date, dintre care unele au devenit publice, încă de la sfârşitul anului 2017, despre intenţia doamnei ministru de a mă schimba din funcţie, astfel că evenimentul din 05.01.2018 a devenit o oportunitate speculată şi un veritabil pretext. Nu m-a surprins declanşarea cercetării mele disciplinare. Această decizie era „necesară” pentru argumentarea declaraţiilor publice prin care ministrul afacerilor interne s-a antepronunţat cu privire la vinovăţia mea. Atât la momentul solicitării demisiei mele din funcţia de Inspector General, dar şi ulterior, cu ocazia intervenţiilor în mass-media. Îmi rezerv dreptul de a mă adresa instanţelor de judecată şi/sau organelor abilitate pentru a verifica dacă actele Corpului de Control şi cele în legătură cu cercetarea mea disciplinară au fost întocmite cu respectarea legalităţii, a prezumţiei de nevinovăţie şi dacă acestea cuprind afirmaţii mincinoase şi tendenţioase diseminate în spaţiul public cu scopul de a-mi discredita imaginea de ofiţer de carieră, chestor (general) al Statului Român, a declarat fostul inspector general al Poliţiei, Bogdan Despescu, într-un comunicat de presă.

Citește și articolul: Cinci la rând! Ispravă a unui șofer băut, aseară, pe Bd. Unirii!

Polițistul originar din Nehoiu se consideră victimă a „unui linşaj mediatic după expunerea tendenţioasă că am dispus măsuri abia după ce suspectul a fost reţinut”.

Despescu a ajuns șef al Poliției Române după ce a lucrat pe rând la posturile de poliție din Berca, Nehoiu și Buzău, iar apoi a fost numit adjunct la IPJ Buzău și comandant la IPJ Prahova și IPJ Constanța.

Citește și articolul: Iată fotografiile zilei de la Buzău primite de la cititori

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Buzoianul Despescu, atac la Carmen Dan: „Voia să mă schimbe. Căuta doar un pretext”

  • Eu zic să lăsăm justiția să-și facă treaba ,pentru că degeaba ne antepronunțăm noi acuma cu privire la un act nefinalizat ,fiecare beneficiind de prezumția de nevinovăție ,riscând să facem referire la….

  • Credeam ca este profesionist,politist,pana la urma barbat,dar nu e decat un barbatus cu pretentii de mascul.Doamna l-a dominat tot timpul,prin prestanta,farmec si mai ales ,printr-o autoritate aplicata dur,dar cu o mana forte inmanusata sexi si fermacator.Asta n-a acceptat barbatusul din el,autoritatea unei femei,presupusa apriorii slaba si nepriceputa.Acum plange si nu intelege ce i se intampla,Doamna este mai”barbat ”decat el si Tudose,a maturat cu ei prin cladirea Guvernului si cea a IGPR,spre deosebire de el,Tudose a incasat cu stoicism,nu schelalaie,stie ca soarele rasare peste copacii ramasi in picioare.

  • Asa, dar cum a obtinut postul prin concurs corect sau numire politica ? Si raportul intocmit la repezeala si prezentat lui Tudose apoi facut public in secunda doi ce a insemnat? Nu tot un linsaj mediatic a unor politisti bagati in cercetare pentru salvarea pielii? Mai vorbim…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.