Buzoianul Emil Moise a depus plângeri împotriva arhiepiscopului Tomisului, la MAI și IGSU

Buzoianul Emil Moise solicită în aceste zile Bisericii Ortodoxe Române să renunțe – din pricina pericolului reprezentat de coronavirus – la tradiția împărtășirii cu aceeași linguriță.

Mai mult, activistul buzoian a anunțat că i-a făcut plângere penală împotriva ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

„Marţi am aflat că arhiepiscopul Teodosie face experimente cu vieţile noastre. Acesta a împărtăşit duminică mai mult de 100 de persoane. Adică mai mult de 100 de persoane au primit alcool, una după alta, ducându-li-se aceeaşi lingură la gură, din acelaşi vas. Apoi au fost şterse la gură cu acelaşi prosop. Persoanele stăteau aproape lipite una de alta şi nici arhiepiscopul, nici cei 10 preoţi care îi slujeau nu purtau măşti de protecţie. În urmă cu 2 zile am depus denunț penal împotriva arhiepiscopului”, a anunțat Moise.

IPS Teodosie a fost surprins când a folosit acceși linguriță la împărtășanie

În plus, Moise a întocmit și depus sesizări și la Ministerul Afacerilor Interne și la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență solicitând ca practica folosirii aceleiași lingurițe să fie întreruptă: „Fapta este infractiune. Trebuie sancționată și totodată interzisa continuarea săvârșirii ei”.

BOR: Oamenii pot veni cu linguriță pentru împărtășanie de acasă

Conform DIGI 24, Patriarhia a emis un comunicat de presă pe acest subiect. Credincioșii pot veni cu linguriță de acasă.

„Persoanele care au teamă de îmbolnăvire prin împărtăşirea din Sfântul Potir cu linguriţa comună pot cere preotului, în mod excepţional, împărtăşirea, în orice moment al zilei, din Sfânta Euharistie pentru bolnavi, care le poate fi oferită într-o linguriţă adusă de acasă şi folosită exclusiv în acest scop, de o singură persoană (o firimitură din Sfânta Euharistie este pusă într-o linguriţă cu vin); Menţionăm că în Biserică Sfânta Împărtăşanie se pregăteşte şi se administrează totdeauna în condiţii de igienă totală, iar icoanele sunt frecvent igienizate. Cei care se tem în această perioadă de îmbolnăvire pot evita temporar sărutarea icoanelor din biserică, însă pot săruta icoanele din propria casă”.  

Preot, Claudiu Banu, pentru Adevărul.ro: „Eu, preotul Claudiu, trebuia să mă îmbolnăvesc primul, nu numai de Covid 19, ci şi de alte boli, deoarece slujesc Biserica din 2002. Nu m-am îmbolnăvit, deşi cu aceeaşi linguriţă, am împărtăşit bolnavi şi apoi am folosit-o eu, după ce am împărtăşit pe cei bolnavi, asta duminică de duminică, în ultimii 18 ANI”.

La Potir să vină doar cei ce CRED, că în potir este HRISTOS, nu vin şi pâine. Staţi tari şi treji în credinţă, să nu vă poticniţi în credinţa voastră

Emil Moise: „Mai igienic ar fi ca preoții să folosească lingurițe de unică folosință. Cu lingurița de acasă nu poți fi atât de sigur. Dacă a fost folosită înainte ?”.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

12 comentarii la „Buzoianul Emil Moise a depus plângeri împotriva arhiepiscopului Tomisului, la MAI și IGSU

 • Are dreptate. Un om destupat la minte. Cine mai crede in așa ceva acum, doar povesti de adormit copiii.

 • Mie nu mi-a placut vocea lui in timpul slujbei……[Leo]

 • Sărmane domnule Moise. Esti de plâns. Nu agreezi credința strămoșilor noștri, a celor care sau jertfit pt ca tara noastra sa nu devina pasalac turcesc ca vecinii noștri bulgari și unguri înseamnă că sunteti poate provenit din alta tara si aici sunteti parvenit. Atunci comportativa civilizat și nu va amestecați unde nu cunoasteti. Suntem creștini de 2000 de ani. Ai venit dumneata acum să dai reguli de conviețuire. Chiar vreti sa fiti vrăjmașul acestei nații majoritar ortodoxă? Respectați-ne, d-le Moise, pe noi ce v-am primit printre noi. Sau nici acest lucru nu puteti sa l faceti ? Daca nu va convine mergeți unde ideile dvs. sunt agreate.

 • Dl Emil Moise, cunoscut ateu si luptator anti-ortodox s-a impartasit? Asta, da, stire!…
  Adica… eu asta am inteles din articol, altfel de unde sa stie cum decurge o impartasanie?

 • Activismul antinațional al haștagienilor apatrizi face ravagii. De la un tânăr făcut de revoluție profesor te-ai aștepta la inițiative mai deștepte, cum este propunerea unor buzoieni de a se cere forurilor județene, naționale și europene schimbarea proiectului de realizare a unui spațiu muzeal în locul spitalului Brătianu în realizarea unui Spital Clinic de Boli Infecțioase, având în vedere pandemia de corona virus care se anunță de lungă durată și pustiitoare după infuzia microbiologică adusă de repatrierea precipitată a milioane de români din țările cele mai afectate ca Italia și Spania, dar și din alte țări.

 • Fiecare e liber că creadă ce vrea, unul crede altul nu, trebuie sa respectam voită fiecăruia fara sa judecăm. Eu unul nu vad acum implicarea bisericii noastre, sa vad și eu că își dau cămașa după ei.

 • Un lucru e cert și verificabil, averile popilor și aici mă refer strict la cei din Buzău sunt nejustificate, știu popa din Buzau care merge cu SUV îl la biserica iar în garaj mai are una de rezerva din ce bani? ba mai mult și a mai tras și o vila de toată frumusețea și atunci vin să vă întreb unde este Dumnezeul nostru în toată ecuația asta? Ce mă intrigă este lipsa lor de implicare financiară acum, ei fac apel tot la noi la amărășteni sa donam, ok o facem și pe asta dar unde este fraților omenia și obligația de creștin? tot la pulime tot noi să dam, stați în palate păzite de firme de pază și prostiți lumea cu balivernele voastre, cine mai crede ba în prostiile voastre !!!!

 • Daca oamenii se vor trezi la realitate,vor intelege ca DONATIILE sunt foarte importante.Dar,acestea trebuiesc facute pentru construirea si dotarea spitalelor,scolilor,a gradinitelor, a centrelor de recuperare,pentru invatamant,cercetare.Iar biserica este datoare ca institutie de stat sa contribuie si ea substantial la toate acestea.

 • …experimente cu viețile noastre???Cu a ta?Ești un mare impostor!Ca buzoian, mi-e rușine cu tine,dincolo de faptul că ești de compătimit!

 • A spus cineva ,,nu judeca, ca sa nu fii judecat”, dar cine este acest Moise sa judece un ierarh? Cine se amesteca in viata lui? Sa ne lase in pace cu ideile lui antihristos. Cine vrea sa se apropie de sf. Poti se apropie de Hristos. Cine nu, nu.

 • Tembelism, incultură, grobianism animalic, dovedesc aceia care îi confundă pe unii preoți-farisei, pe care Isus i-a dat afară din Templu, cu credința strămoșească a creștinilor, ajutați de adevărații sfinți părinți, în Unicul Salvator al Omenirii, necontestat , ci invocat, de marile spirite ale științei, medicinei, culturii și artei universale, care este Domnul Dumnezeul Nostru fără de care nimic nu se mișcă universul infinit..

 • Doamne, cati ignorati il ataca pe omul asta curajos si destupat la minte…. Daca ar exista mai multi Emil Moise,am evolua mai repede. A ajuns unul, chiar sa pomeneasca de pasalacurile turcesti doar ca sa argumenteze ceva. Omul n-a cerut suprimarea bisericii , a cerut doar adoptarea unor norme de bun simt,de igiena si atat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.