Buzoianul insultat a făcut plângere iar Poliția Buzău a dat amendă! Vezi AICI documentul

E un caz banal, dar care poate avea consecințe importante în facebook-ul buzoian.

Cetățeanul insultat („prostule”) a făcut plângere la poliție împotriva celui care a postat insulta pe facebook.

Surpriză, Poliția Buzău a reacționat imediat și i-a dat 200 de lei amendă celui care a insultat (vezi mai jos documentul).

Consecință

După apariția acestui caz soluționat, înseamnă că buzoienii insultați pot face plângere la poliție dacă prezintă postarea de pe facebook (care este spațiu public), iar plângerea se face în maximum trei luni de la comiterea insultei. În acest fel, cei care obișnuiesc să insulte (amenda e între 200 și 1000 de lei) ar putea fi potoliți, iar facebook-ul ar deveni un spațiu mai curat.

Baza legală – Legea 61/1991R

Articolul 1 Pentru asigurarea climatului de ordine și liniște publică necesar desfășurării normale a activității economice și social-culturale și promovarea unor relații civilizate în viața cotidiană, cetățenii sunt obligați să aibă un comportament civic, moral și responsabil, în spiritul legilor țării și al normelor de conviețuire socială.

Articolul 2 Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:

1) săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora;

Contravențiile prevăzute la art. 2 pct 1 se sancționează cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „Buzoianul insultat a făcut plângere iar Poliția Buzău a dat amendă! Vezi AICI documentul

 • bravo militia populara ….Am spus eu ca facebook ,mai nou,face politie politica .Eu mi-am inchis contul din aceasta cauza .

 • Insulta si calomnia o rezolva la judecatorie. Probabil aici au fost alte considerente…. cercetati mai bine si oferiti raspunsul exact, sa il stim si noi

 • Un site mincinos . Eu am postat videoclipul pe facebook… Nu mai mințiți ma poporul cu televizorul !

 • Băi, ăsta care comentezi mai sus, ce nu-ți convine în faptul că Poliția și-a făcut datoria măcar în cazul de față? Că Facebok a devenit o hazna, în care toți dezaxații se manifestă în funcție de interesul material sau de propriile frustrări, iar Poliția, în general, habar nu are, asta este alta poveste. Ori faci și tu parte din rândul celor care ar trebui amendați , iar Poliția s-a făcut până acum că nu te vede?

 • ce datorie si-a facut militia ,tovarase ?Nu mai citi pravda ca iti dauneaza la neuron !!!

 • E ceva ciudat aici, iar @Tot Eu cred ca are dreptate. Nu cred ca politia are dreptul sa sanctioneze insultele, decat daca este vorba de o autoritate publica. Intre persoane fizice, actioneaza dreptul civil, deci politia nu are jurisdictie.
  Daca ii spun cuiva „Desteptule!”, poate fi o insulta, sau nu, conteaza tonul si contextul. Poate aprecia daca este insulta, sau nu, doar justitia. Iar daca o apreciere nu poate fi facuta de politist, atunci politistul nu poate face niciun fel de apreciere.
  Eu cred ca, in cazul prezentat in articol, cel lezat era un politist, sau alta persoana / autoritate publica, AFLATA IN EXERCITIUL FUNCTIUNII. In acest caz este vorba de ultraj, deci caz penal, iar politia poate aplica sanctiuni.

 • Nu, nu e vorba de niciun polițist. Iar articolul din lege este clar. În justiție merg cei insultați/calomniați care pretind despăgubiri.

 • Daca veti sa vedeti o latrina de insulte, amenintari, rasism si limbaj suburban, cititi comentariile de pe forumul ziarului Adevarul……[Leo]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.