Buzoianul Sebi Radu lasă președinții României fără 250 de milioane/lună!

Camera Deputaților convocată în ședință extraordinară a votat miercuri, 28 ianuarie 2020, propunerea legislativă privind eliminarea pensiilor speciale pentru mai multe categorii de personal.

Printre cei care nu vor mai beneficia de pensie specială se află și persoanele care au avut calitatea de șef de stat și care pe lângă alte beneficii, primeau o indemnizație lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizația acordată Președintelui României în exercițiu.

„S-a susținut foarte mult ideea de a elimina indemnizațiile sau pensiile speciale. Mi s-a părut corect ca, pentru a putea fi adevărată afirmația că se elimină toate, să propun amendamentul prin care se elimină și cele ale persoanelor care au deținut funcția de președinte deoarece PNL, când a inițiat proiectul de lege și pe parcursul susținerii sale, a uitat de această prevedere” – a declarat deputatul social democrat buzoian Sebastian Radu.

Iohannis riscă să rămână fără 250 de mil./lună

Potrivit Legii (nr. 406/2001) indemnizația lunară se acordă de la data încetării mandatului și este cumulabilă cu alte drepturi salariale ori venituri realizate din activități profesionale, în condițiile legii, sau cu titlu de pensie.

„Promovarea principiului echității, corectitudinii și tratamentului egal al cetățenilor României ar trebui să fie preocuparea principală a unui șef de stat. Deci, ei trebuie să ofere cel mai bun exemplu de aliniere la dorințele cetățenilor și mă bucură faptul că în Parlament colegii deputați au susținut prin vot corectarea acestei omisiunii din textul inițial propus de PNL”- Sebastian Radu

În prezent, indemnizația lunară a președintelui are valoarea de 24.960 de lei.

Propunerea legislativă a primit 247 de voturi pentru și au fost 21 de abțineri. Urmează să fie trimisă Președintelui României pentru a fi promulgată.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Buzoianul Sebi Radu lasă președinții României fără 250 de milioane/lună!

  • Auras, azi tocmai am primit din partea Primăriei Buzău o brosură frumos colorată (întâmplător sau nu, coperți portocalii şi interiorul predominând albastru,portocaliu şi verde, fără nici un pic de roşu) intitulată “Scrisoare deschisă a primarului Constantin TOMA”. Ar fi interesant de aflat cât au costat aceste broșuri, cine le-a realizat/tipărit şi din ce fonduri au fost ele plătite!

    Răspunde
  • Mai lasa-ne cu Sebi Radu asta care le face el pe toate in tara asta, taie si spanzura.vad ca acum si votul pe taierile pensiilor speciale ii sunt datorate tot lui….sunteti penibili.aveti impresia ca populatia e proasta?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.