Buzoieni dezamăgiți de paradă! „De ce n-au fost și tancuri și blindate ?” Iată aici posibilele cauze!

Atât la fața locului, cât și mai apoi, pe facebook, reporterul buzoienii.ro a fost întrebat asupra motivului absenței de la defilarea din acest an a mijloacelor mecanizate.

Unele dintre mesaje au fost chiar mai dure, de genul: „Calicilor, n-ați avut bani de motorină ?”, știut fiind că în anii trecuți armata a apelat la sprijinul autoritățile locale.

Reporterul buzoienii.ro a încercat în această după-amiază să afle motivul. Iată răspunsurile primite.

„Nouă nu ne-a fost cerut sprijinul, probabil că l-am fi dat dacă s-ar fi făcut o astfel de solicitare. Știu că și în alte orașe din țară a fost la fel. Am citit chiar acum că primarul de la Alba Iulia s-a plâns și el”, a precizat viceprimarul Ionuț Apostu.


„Noi, de la CJ Buzău, am pus banii de motorină în anii trecuți. Am fi dat și acum dar nu ne-a mai fost cerut sprijinul. Din câte știu eu așa s-a hotărât de la MAPN, n-a fost decizia celor de la Buzău”, a afirmat și Adrian Petre, vicepreședintele CJ Buzău.


„Așa s-a hotărât de către Prefectură, CJ Buzău și conducerea Divizie 2 Infanterie Getica. Au mai fost ani în care defilarea s-a făcut doar cu militari. Oricum, mijloacele mecanizate, au fost aduse ieri la acțiunea care a avut loc la Carrefour”, a precizat Iulian Cadulenco, purtător de cuvânt Divizia 2 Infanterie Getica.


„Eu nu mai sunt la Buzău și nici azi nu am fost. Din câte știu eu de la comandantul unității, ordinul venit de la minister a venit prea târziu, când programul fusese deja stabilit” – Lucian Foca, fost comandant Divizia 2 Infanterie Getica, consilier militar al primului ministru.

Enigma a fost elucidată mai degrabă de primarul C-tin Toma:

„Cei din armata de la Buzău nu vă puteau spune. Dar s-a primit ordin de la București ca mijloacele mecanizate de la Buzău să se prezinte la defilarea de la București. Vă dați seama că generalii de la Divizie 2 Infanterie Getica ar fi vrut să le țină pentru Buzău, dar în armată ordinul se execută”.

Citește și articolul: La mulți ani, România! Iată fotografiile zilei!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Buzoieni dezamăgiți de paradă! „De ce n-au fost și tancuri și blindate ?” Iată aici posibilele cauze!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.