Buzoieni fericiți astăzi la mare! Au pus-o de-o surpriză!

Un grup de peste 20 de buzoieni au mers astăzi, 21 octombrie, la mare!

Chiar dacă n-au putut face baie în apa mării, au fost foarte fericiți pe plajă la Mamaia.

Tocmai ce reușiseră să transforme vizita pe litoral într-un succes.

Rugbiștii de la SCM Gloria Buzău au produs azi surpriza etapei. Au învins echipa de pe primul loc, CS Năvodari, chiar la ea acasă.


Elevii antrenorului Costică Merșoiu au reușit 30 de minute fantastice în care au marcat trei eseuri prin Cocârlă, Baraulea și Moise  (o transformare și o lovitură de pedeapsă).

Astfel că în minutul 30, tabela arata, spre stupoarea gazdelor, scorul de 0-20! Buzoienii – inferiori ca statură și experiență – au fost însă mai vioi și mai ordonați.

Treziți din pumni, rugbiștii constănțeni, și-au revenit pe final de repriză, când au reușit două încercări (min. 38 și min. 47, repriza fiind prelungită cu șapte minute). 12-20 la pauză.

Repriza a doua a aparținut gazdelor. Mai experimentați și mai puternici pe pachetul de înaintare, constănțenii au alergat în permanență după egalare. După o lovitură de pedeapsă de fiecare parte, gazdele au reușit un eseu de penalizare (transformare automată) și s-au apropiat la doar un punct. 22-23 cu zece minute înainte de final! Au urmat clipe grele, cu gazdele forțând victoria și buzoienii apărându-se cu disperare.

Pe un contraatac, oaspeții primesc o lovitură de pedeapsă: 22-26, dar cu un eseu gazdele ar putea câștiga in-extremis meciul.

Constănțenii s-au apropiat cu grămada la doi metri de țintă, emoțiile au fost maxime și de o parte și de alta, dar o intercepție, urmată de trimiterea balonului în tușă și un fluier al arbitrului, au declanșat hora bucuriei.

Victorie mare, de clasament (Gloria  trecut pe primul loc!), dar și de moral pentru tânăra echipă buzoiană (doar 4 jucători din primul 15 au peste 23 de ani).

Săptămâna viitoare urmează un nou meci extrem de dificil contra formației cu cel mai mare buget din serie, Tomitanii Constanța.

Mai jos sunt prezentate înregistrările celor două reprize ape partidei de astăzi.


Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Buzoieni fericiți astăzi la mare! Au pus-o de-o surpriză!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.