Buzoieni mândri de Calea și Cimitirul Eroilor! „E superb ce am văzut la Buzău!” Iată FOTO de azi


Sentimente de mândrie astăzi pentru buzoieni când l-au văzut pe Ambasadorul Germaniei impresionat de ce a văzut la Buzău.

Excelența sa nu s-ar fi așteptat să găsească la Buzău un Cimitir al Eroilor Germani „unde mormintele și monumentele inamicilor” – sunt cuvintele sale – să fie atât de bine îngrijite.

Domnul Cord Meier-Klodt a privit admirativ la fotografiile istorice de pe Calea Eroilor (un panou este dedicat Germaniei).

A citit din „Cartea Eroilor” – una dintre inscripții este în limba germană! – și a remarcat de asemenea steagul Germaniei – care arbora alături de celelalte drapele în fața Bisericii Eroilor.

Emoționat, ambasadorul a mulțumit buzoienilor și primarului C-tin Toma și a anunțat că va face recomandări germanilor care ajung în România să viziteze Buzăul.

De notat că, în timp ce localnicii au depus coroane cu flori la Domul German, ambasadorul a avut grijă ca mai întâi să facă acest gest la domul sub care se odihnesc peste șapte mii de soldați români căzuți în primul război mondial.

La finalul evenimentului, primarul Toma, senatorul Romașcanu și alte notabilități locale l-au invitat pe ambasador la dineul oficial.

Prilej cu care i se va adresa cu siguranță rugămintea de a încerca, în măsura posibilităților, să ajute orașul și județul Buzău.

 

loading...

Un comentariu la „Buzoieni mândri de Calea și Cimitirul Eroilor! „E superb ce am văzut la Buzău!” Iată FOTO de azi

 • Acuma pe bune?!?
  Toti au zis in cor ca este superb ce au vazut la Buzau?
  De ce nu le-a facut Toma un tur al orasului incepand de la jaful lasat in urma la Grup Romet?
  Continuand pe marile bulevarde (pe strazi si pe trotuare) care arata ca dupa bombardament?
  Nenea reporteru’
  Stim ca stai prin unirii sud (dinspre si inspre :))) )
  Dar craterele din spatele blocurilor nu ai curaj sa le pozezi?trebuia sa il tragi de perciuni pe FACALET sa i le arati!ca poate nu stie de ele.
  Tu neavand curaj sa i le arati! Ca te trimite “inspre” acasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.