Buzoienii care au urgențe trebuie să sune pt. programare

„Cabinetul stomatologic pentru intervenții de urgență din Buzău este în curs de amenajare și va deveni functional de sâmbătă, 04 aprilie”, a anunțat azi CJ Buzău printr-un comunicat de presă.

Cabinetul va deservi adulți și copii deopotrivă

Programare prin telefon

Pentru a putea beneficia de serviciile acestui cabinet, buzoienii trebuie să treacă printr-un proces de triere, ce se va realiza telefonic pentru a evita aglomerația și a stabili ora la care să se prezinte la cabinet. În acest sens, Spitalul Județean de Urgență Buzău va pune la dispoziție o linie telefonică ce va funcționa doar în acest scop. Acest număr de telefon va fi comunicat vineri, 03 aprilie, prin intermediul mass-media și a rețelelor de socializare.

Program Cabinet

Luni-vineri: intervalul orar 14.00 – 21.00;

Sâmbătă și duminică: intervalul orar 8.00 – 20.00.

Deschiderea cabinetului a devenit posibilă după ce Consiliul Județean Buzău, Primăria Municipiului Buzău, Spitalul Județean de Urgență Buzău și Colegiul Medicilor Stomatologi din Buzău au încheiat un Protocol de colaborare.

C. Toma: „Dorința mea e ca acest cabinet pentru urgențe să funcționeze și după ce va trece această criză provocată de coronavirus”. Emanoil Neagu e și el de acord

În baza acestui parteneriat, Consiliul Județean Buzău și-a asumat următoarele responsabilități principale:

 1. achiziționarea materialelor medicale specifice
 2. achiziționarea de materiale de protecție (măști, mănuși, combinezoane).

”Traversăm o perioadă dificilă, iar noi, autoritățile, încercăm să venim tot timpul cu măsuri în sprijinul buzoienilor. Consider că este absolut necesară funcționarea acestui cabinet stomatologic pentru intervenții în caz de urgență. Nu putem să-i neglijăm pe cei care au astfel de afecțiuni. Având în vedere actualul context al pandemiei COVID-19, vor fi respectate toate măsurile de prevenire stabilite de reglementările legale în vigoare. Mulțumesc Colegiului Medicilor Stomatologi din Județul Buzău, Primăriei Municipiului Buzău, Spitalului Județean de Urgență Buzău și Direcției de Sănătate Publică pentru implicare și eforturile depuse!”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Primăria Municipiului Buzău își asumă următoarele responsabilități:

 1. pune la dispoziție echipament medical;
 2. pune la dispoziție, în funcție de nevoi, materiale și bunuri din dotarea cabinetelor stomatologice din unitățile de invătământ preuniversitar din municipiul Buzău;
 3. stabilește și organizează resursa umană disponibilă din cabinetele stomatologice școlare care să deservească acest cabinet;
 4. organizează fluxul de cadre-medicale în cadrul programului de lucru al cabinetului pentru situații de urgență;
 5. întocmește necesarul lunar de materiale și medicamente și comunică Consiliului Județean Buzău achizițiile pe care le va realiza Județul Buzău.

Spitalul Județean de Urgență Buzău își asumă următoarele responsabilități:

 1. asigurarea funcționării cabinetului stomatologic pentru intervenții de urgență în Cabinetul de Chirurgie buco-maxilo-facială din Spitalul Județean de Urgență Buzău;
 2. asigurarea curățeniei și dezinfectării zilnice a cabinetului și a holului de așteptare;
 3. asigurarea serviciului de pază și protecție.

Colegiul Medicilor Stomatologi Buzău își asumă următoarele responsabilități:

 1. organizarea corespunzătoare standardelor specifice a funcționării cabinetului;
 2. eliberarea după caz, a avizelor de liberă practică – în regim de urgență, pentru medicii stomatologi care vor deservi cabinetul;
 3. supravegherea modului de desfășurare a activității cabinetului;
 4. informarea permanentă a medicilor stomatologi cu măsurile și deciziile luate la nivel national pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19;
 5. inițierea și coordonarea acțiunilor de voluntariat și de exercitare a activității profesionale de medicii stomatologi.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Buzoienii care au urgențe trebuie să sune pt. programare

 • Cabinetele stomatologice sunt inchise de luni, 23.03.2020. Si noi ii dam drumul din 4 aprilie (2 saptamani). Halal organizare si grija de dintii buzoienilor. Dar zic ca tot e bine si asa. Se aude ca stomatologii din clinicile de fite nici nu vor sa auda. Poate ii ocolim si noi dupa criza asta, sa mai revina cu picioarele pe pamant. Va rog sa intrebati clinicile cu cine participa la urgente.

 • Frate, cum sa programezi o urgenta?… daca e urgenta, e URGENT!… si daca e urgenta, e 24/24, nu?… sunt atatia stomatologi care stau pe bara acum, incat n-ar fi o problema.
  Plus de asta, cum sa suni sa fii programat… la URGENTA?… Adica, tie ti se umfla maseaua si ai dureri de crapi o noapte intreaga si dimineata suni sa te programeze?… si daca spune “veniti maine, ca azi nu mai avem locuri” ce te faci?…
  Daca pentru alte probleme de sanatate mai exista policlinici, spitatele in regim de stat, pentru stomatologie au disparut de mult… de-asta ne sfideaza si a ajuns o extractie 150 de lei… ii ai, scapi, nu-i ai, poti sa te faci cat casa.

 • 360 am plătit azi pt o extracție măsea,ținând cont că sunt șomer 75% din minim pe economie!de ce n-ați avut până acum cabinete stomatologice pentru cazurile sociale?360 am spus că mi-a luat pt o extracție,nu 150,voi face o sesizare la Colegiul Medicilor Stomatologi!Urgența înseamnă 24/24 nu când vrea un politician sau un medic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.