Buzoienii, primiți cu pâine și sare, dansuri populare și multă dragoste peste Prut și chiar Nistru

De o primire emoționantă a avut parte delegația buzoiană – formată din aproximativ 20 de consilieri județeni – care vizitează în acest weekend raionul Dubăsari din Republica Moldova.

Buzoienii au fost întâmpinați cu pâine și sare, dansuri populare și, mai ales, multă dragoste de frații de dincolo de Prut și chiar de Nistru.

Evenimentul a avut loc în comuna Coșnița, sediul raionului Dubăsari, întrucât orașul Dubăsari este controlat de separatiștii transnistreni.

Buzoienii au apreciat ce înseamnă a fi român în aceste locuri după ce au trecut printr-un punct de control, aproape de Transnistria, unde au putut vedea pe drum tancuri și soldați ruși înarmați.

De aceea interacțiunea cu acești români, poveștile adevărate narate de aceștia, simplitatea și „românismul” lor, i-au emoționat pe mulți dintre buzoieni.

Dar, uneori, imaginile spun mai mult decât cuvintele, astfel că am inserat mai jos câteva clipuri video. În primul apar copiii din ansamblul local care au cântat și dansat muzică populară. În timpul dansului, buzoienii au primit tradiționala pâine cu sare:

La final, după au dansat și cei mai mici dintre copii, au venit și aplauzele buzoienilor:

În semn de recunoștință, Emanoil Neagu și reprezentantul Ambasadei României la Chișinău, au depus o coroană de flori la monumentul soldaților moldoveni căzuți în timpul conflictului cu militarii ruși din perioada secesiunii.

Au urmat apoi cuvântarea șefului CJ Buzău, Emanoil Neagu, și a lui Grigore Policinschi, președintele raionului Dubăsari..

Iată și o galerie foto de la eveniment. Vom reveni în zilele următoare și cu alte articole, întrucât buzoienii au făcut și un important cadou gazdelor.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.