Buzoienii, invitați azi pe Calea Eroilor

Astăzi, după o lună de la inaugurarea avionului din rondul de la Carrefour, parașutiștii, elicopterele și avioanele revin în oraș.

Buzoienii sunt invitați cu mic și mare, de la ora 17.00, pe Calea Eroilor la ceremonia de inaugurare a Campionatului European de Rachetomodelism.

După ceremonia de azi, buzoienii sunt invitați de duminică și până joi pe câmpul dintre Spătaru și Gomoiești, unde se va ține concursul.

Vor avea loc în fiecare zi lansări ale rachetelor care au fost depuse în sala N. Contantinescu a Primăriei Buzău.

Conform organizatorilor vor concura în jur de două sute sportivi din 19 țări, juniori și seniori. Cincisprezece sunt din Buzău de la cele patru cluburi din oraș – SCM Gloria, CSM, Chimia și Palatul Copiilor.

„Am denumit Buzăul – orașul aviației și parașutismului militar românesc. Rachetomodelismul și aeromodelismul, „aviația mică” cum spun practicanții, face parte din această tradiție a Buzăului, începută în 1939 cu construcția bazei de la Boboc. Anul acesta Primăria Buzău este co-organizator al Campionatului European, iar în 2020 al Campionatului Mondial de Rachetomodelism. Îi invit pe buzoieni sâmbătă la festivitatea de deschidere și apoi la Spătaru, la concurs ” – Constantin Toma, primar Buzău

„Rachetomodelismul este un sport elitist, benefic pentru dezvoltarea intelectuală și chiar fizică a copiilor și a tinerilor. În primul rând, servește la acumularea de cunoștințe din diverse domenii, mulți dintre practicanți ajungând ingineri foarte buni. Când am pus și despre dezvoltarea fizică n-am glumit. Rachetomodeliștii trebuie să aibă viteză și rezistență la alergat, pentru a prinde rachetele înainte de impactul cu solul”, Ioana Dumitru, secretar al federației române de modelism.

Ioana Dumitru, alături de Lucian Șercăianu, promotorul modelismului la Buzău

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Buzoienii, invitați azi pe Calea Eroilor

  • Inainte de a deschide gura primarul din bz ar trebui sa nu- i jigneasca pe dl. prof. Ioan N. Radu, dl. senator Radu Berceanu, atribuind urbei pe care a zapacit-o titlul din articol. Aici nu merge. Eroare de consiliere istorica.

  • Bietii primari din Spataru si Gomoesti nu mai pot folosi evenimentul in scop electoral, lor le ramane sa recupereze rachetomodelele cazute. Adevarul este ca naivii se iau dupa cei ce vand iluzii.

  • @Costin – mai pune mâna pe carte:
    „Bietii primari din Spataru si Gomoesti” e primarul din Costești!!!!!!!!!

  • Conform Wikipedia, COSTEȘTI este o comună în județul Buzău, Muntenia, România, formată din satele Budișteni, Costești, Gomoești, Groșani, Pietrosu și Spătaru. Asa ca @Costin nu respectă organizarea administrativ-teritorială cănd se referă la primarii din Spătaru și Gomoiești.(satele nu au primării).

  • Multumesc, Sorin!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.