„Buzoienii nu au tăcut prin neprezentarea la referendum, ci au transmis foarte multe!”

E mesajul președintelui PNL Buzău după eșecul referendumului de unire Buzău-Țintești.

„Buzoienii nu au tăcut prin neprezentarea la referendumul primarului Toma, ci au transmis foarte multe prin această atitudine!

Puțin peste 10% dintre buzoieni au ieșit la vot duminică pentru unirea muncipiului Buzău cu Ținteștiul, drept dovadă referendumul a fost un fiasco total pentru PSD și mai ales pentru auto intitulatul cuceritor, „valoare națională”, Constantin Toma.

Buzoienii nu au tăcut, au transmis de fapt un mesaj clar: NU NE INTERESEAZĂ FORMELE FĂRĂ FOND!

Mai exact, buzoienii nu au mers în secțiile de votare, deși a fost o duminică cu vreme frumoasă, pentru că NU AU ȘTIUT ce și pentru ce să voteze!

Referendumul și ideea unirii muncipiului cu Ținteștiul nu au fost prezentate buzoienilor conform unei strategii de dezvoltare.

Oamenii NU au primit informații în legătură cu un eventual impact economic și social ce ar putea rezulta în urma acestui demers.

Pliantele colorate, bannerele, panourile publicitare și articolele laudative în presa națională, prin care a fost promovat un “Buzău Mare”, au stârnit ZERO interes buzoienilor.

Nu poți să înșiri pe o hârtie lucruri fară a fi fundamentate, fără o bază, fără cifre statistice. Locuințe pentru tineri, spital și tot felul de fantasmagorii care ar răsări peste noapte, doar dacă s-ar produce marea unire, sunt de-a dreptul aberații pentru oamenii care înțeleg cât de puțin sistemul administrativ.

Domnul Toma și restul staff-ului de campanie al domnului primar, care s-a ocupat de mare campanie pentru referendum, ar trebui să știe un lucru foarte simplu: nu mai merge cu vrăjeala!

Au aruncat banii buzoienilor pe fereastră cu o campanie extrem de costisitoare și ineficientă. Lucru pe care noi l-am semnalat în nenumărate rânduri!

Buzoienii sunt oameni echilibrați și își doresc să fie informați, însă PSD a crezut că încă mai “merge și așa”. Ei bine, buzoienii au dat o lecție despre dorința acestui electorat de a fi respectat tocmai printr-o bună comunicare și transparență.

Domnilor de la PSD, periculos nu este să nu fiți votați, ci periculos pentru Buzău este că le-ați creat oamenilor impresia că votul lor oricum nu contează!

Asta ar trebui să dea de gândit acestor politicieni învechiți, lipsiți de viziune și poate chiar și de rațiune.

Buzăul nu a pierdut la referendum, ci a câștigat o generație, un electorat care transmite mult mai multe prin lipsa de interes pentru proiectele administrative.

loading...

8 comentarii la „„Buzoienii nu au tăcut prin neprezentarea la referendum, ci au transmis foarte multe!”

  • Nu pot să numesc ipocrizie, atitudinea dlui Avramescu, mai de grabă nesimțire….ce ar trebui să facă buzoienii, să admire fotografii de la un sens giratoriu, cu gânditorul de la Hamangia, intruchipat de dl Avramescu? Chiar domnule Avramescu, altceva decât gargară și pufuleți, mai faceți ceva pentru Buzău? Sunteți la putere domnilor, aveți mijloace financiare și legislative care să vă permită să faceți ceva pentru oraș. Să vă împăunați cu o bucata de autostrada si cu un sfert de giratoriu, care oricum se realizau și fără implicarea dvs…mi se pare culmea nesimțiri..

  • Dar de ce a dormit asa-zisa opozitie pina acum ? Prin pasivitatea, de luni bune, l-a girat pe primar si toate cheltuielile sale Toma va mai cistiga datorita slabei opozitii politice Nu de informare era nevoie fiindca era evident ca acea unire era in beneficiul unui grup mic de oameni

  • Domnul Toma trebuie sa .și dea seama ca este ultimul mandat.prin acest referendum lumea a început sa înțeleagă ca nu mai merge cu vrajeala.

  • Sunt strazi in Buzau in zona de blocuri (aleea stejarului spre averescu) care gauri in asfalt de ani de zile … mai nou au fost astupate cu pietris (?!) … vreti sa iasa la vot sa voteze pentru tintesti? astea sunt glume.

  • Hopa,uite cine s-a trezit sa faca pe atoatestiutorul si inteleptul urbei. Rade harb de oala sparta! da circu ala cu „congresul”PNl si alegerea unui nou „presedinte” al PNL, ce a fost mai băiatule? Ati ales un „presedinte” de partid pe care nu o sa il apuce Craciunul in fruntea guvernului si nici functia de „presedinte de partid” pana apar ghioceii. Voi ati vrut de fapt sa distrugeti ADEVARATU PNL ,care nu inseamna nici Catu, nici Johannis si nici macar Orban. Dar,fiecare pasare pe limba ei pere. Credeti voi ca la viitoarele alegeri va mai voteaza dracu pe voi? Vise taica,vise! Cu promisiunile mincinoase si lichelisme politice, cu manipulari si tradarica ale voastre, o sa ajungeti acolo unde va este locul, alaturi de acolitii vostri. Hai sictir cu parerile si „analizele” tale, gugumanule!

  • Te-ai gasit sa vb tu, sigur s-a datorat pozitiei tale in privinta referendumului. Cine te-a cunoscut lângă taticul tău Bagiu stie cine esti. așa avea si Colgiu opinii până a simtit bratul lung al justiției.

  • Taci din gură slugă, cu toată șatra de penelisti. Nu ai nici un drept să scoți o vorba. Ești slab, zero. Mergi la Cîțu și ștergei bocanci sau fa altceva. Nu știu de unde îți dai tu cu părerea că buzoienii au transmis multe. Stai in banca ta, că și așa sunteți slabi la administrarea unei țări.

  • Ne place sau nu de Avramescu…are dreptate. Referendum ul nu a trecut din cauza inexistentei unu studiu real in spatele acestuia si a implicarii unor oameni f slabi… Matache… Cojocaru..etc
    Singura sansa a lui Toma e sa termine toate santier ele in 2 ani.. Altfel cantecul de lebada

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.