Buzoienii nu se înghesuie. La Buzău nu se face pragul de 20 de mii

În Piața Dacia, în Parcul Crâng, în Parcul Tineretului, la Sărata Monteoru și în Piața Centrală au mers să strângă semnături de la cetățeni.

Cu toate acestea numărul de semnături strânse la Buzău în cadrul campaniei de schimbare a constituției „fără penali în funcții publice” e unul modest.

Doar 3063 de buzoieni su semnat până aseară, puțin față de Vaslui, de pildă, unde au semnat peste 9 mii!

„E clar că până la sfârșitul lunii au gust când se termină campania n-o să atingem la Buzău pragul de 20 de mii de voturi. Dar nu dezarmăm, încercăm să strângem cât mai multe pentru a aduna cele 500 de mii de semnături necesare la nivel național. Sunt buzoieni care se feresc, să n-aibă cumva probleme la serviciu, alții spun că au semnat deși probabil n-au făcut-o. E și vina noastră puțin întrucât ne-am bazat doar pe facebook și n-am insistat ca acțiunea să fie popularizată și în mass-media buzoiană. Abia acum ne-am gândit să organizăm o conferință de presă”, ne-a declarat Valeriu Mocanu, lider USR Buzău.

O altă cauză a numărului mic de semnături e și că USR Buzău n-a reușit precum în alte părți să alipească de campanie nume importante ale urbei/județului.

Doar scriitorul nevăzator George Bratu s-a oferit voluntar și a mers alături de useriști prin parcurile și piețele din Buzău.

Pe lângă campaniile stradale, semnături pot fi date și la sediul USR Buzău (strada Colonel Buzoianu, segment între Bd. Unirii și Bd. Bălcescu), unde voluntarii USR stau cu rândul între orele 18.00 și 22.00.

Liste cu semnături pot fi trimise și prin poștă la sediul USR Buzău.

„Ne vin semnături și în acest fel. Unele scrisori au doar patru oameni pe o foaie, altele conțin și câte trei foi. Noi sperăm că până la final vom strânge cele 500 de mii de semnături necesare”, a adăugat Valeriu Mocanu.

„Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării” – textul dorit a apărea în Constituția României.

loading...

11 comentarii la „Buzoienii nu se înghesuie. La Buzău nu se face pragul de 20 de mii

 • ,,,,de ce nu și electronic ?

 • IN ACEST ORAS , ROSU, CIUMA S-A INSTALAT PE VIATA. NU ARE VIITOR ACEST ORAS, DECAT INTR-O CONJUNCTURA….BANII DE CARE DISPUN CIUMATII, AU CUMPARAT PENTRU TOTDEAUNA „CIUMPALACII” CARE O POPULEAZA . „LA FAMAGLIA” BUZOIANA, IN FRUNTE CU CIOLACU & COMP, AU PUS STAPANIRE PE ORAS CU SPRIJINUL MASMEDIEI VANDUTE PE CATIVA ARGINTI. IN BUZAUL CENTENARULUI, REGII ROMANIEI, SE INTORC IN MORMINTE.

 • Inteleg eu prost sau din textul lor reiese ca doar cei ce au primit pedepse cu executare nu vor putea fi alesi? Adica daca e cu suspendare e ok.
  Adica e degeaba articolul, ca oricum marii hoti din politica isi aranjeaza sentintele cele mai usoare, si anume alea cu suspendare.
  Si mai e si aia cu intentia… cine hotaraste intentia? De aia cu reabilitarea nici nu mai zic, ca oricum acum reabilitarea se face in 2 secunde.

  In conditiile astea semnezi degeaba, doar de dragul de a semna.
  Sa nu se mire, ca in Buzau majoritatea oamenilor sunt bugetari, iar aia exploatati pe salarii mizere din privat majoritatea sunt cei din mediul rural.
  Ar trebui sa le dea de gandit, sa isi instaleze corturile mai langa publicul tinta, in gari si autogari, si sa duca prin satele din judet. In oras, in centru in fata primariei n-au ce aduna, ca pe acolo trec doar coruptii.

 • Anarhistii astia de U.S.R-isti Sorosisti nu gasesc modalitati pentru dezbinarea Romaniei. Cei cultivati nu semneaza, restul…..lasa de dorit cultura buzoiana cu 3000 de semnaturi analfabetiste. Sincer….! Ia intrebati liderul cine a fost ,ce a facut el si apoi deliberati ! Rusine !

 • Sunt o serie de meserii la care nu poți accede dacă ai fost condamnat! Nu ar trebui aceeași regula și pentru ei?

 • Ionuț dragule, iti doresc sa ai parte numai de conducători ,,cultivati” abia eliberati din penitenciar! Nu conteaza cine susține această campanie.Conteaza efectul ei!Poate sa strângă semnături și mama Omida , dacă o face pentru intrarea în normalitate atunci ar trebui să aibă susținere…

 • Personal,sustin cu toata taria propunerea „fara penali in functii publice” .Cine are capul pe umeri si poate gandi uitand de carnetul de partid ,mita si pomenile electorale,interesele personale si de grup (clica!),cine are demnitate,onoare,verticalitate,responsabilitate,nu are cum si nu poate sa nu sustina un lucru care trebuie sa devina NORMALITATE intr-o tara si in comunitatile in care traim.va spun sincer,ca desi urasc PSD-ul si toata liota lor de slugi,as fi sustinut daca veneau cu o asemenea propunere ,chiar daca venea din partea lor.Atrag atentia celor care desfasoara aceasta campanie de strangere de semnaturi,ca cele semnalate in postarea „Anonim la 12.17” sunt corecte si trebuie tinut cont de ele.Stiu ca sunt enorm de multi cei care sustin aceasta propunere,dar pur si simplu nu au posibilitatea sa o sustina prin semnatura din varii motive.Trebuie insistat pe faptul ca cei care sufera si vor avea de suferit in continuare daca se va continua a face politica cu tot felul de infractori si imbecili,iresponsabili si lichele,…………….,tara aceasta,viitorul ei si al generatiilor ce vor urma nu va putea fi decat mizeria,suferinta,umilinta,batjocura,regresul,imbecilizarea din ce in ce mai accentuata,fuga din tara ,emigrarea,etc.Astea va doriti,oameni buni?

 • Semnaturile on line nu se valideaza!

 • Oraș de căcat. Orașul numit CIUMA ROȘIE. NU SE DESMINTE. PROSTI :LAȘI :NESIMȚIȚI ȘI MAI PRESUS DE ATÂT DOBITOCI. ASTA ESTE ORAȘUL BUZAU

 • Foarte urat vorbiti, sunteti total intoleranti,nu aveti deloc spirit democratic ! Trebuie sa acceptati variante de optiuni/ partide si sa convingeti ca sunteti mai buni.Va asteptati sa castigati noi adepti fara programe clare dar cu un limbaj care nu va onoreaza ? …si cu scandaluri vesnice ?Convingeti_ ma ca sunteti buni si va voi vota !

 • Pentru „Simona Vintila” : fara indoiala ca cei care postam comentarii pe aici nu suntem niste „aristocrati ai spiritului” si sunt scuzabile „iesirile in decor si derapajele verbale” fata de realitatile ce ne omoara cu zile.De aceea ,o sa iti spun ca nu pot accepta nici cinismul,emfaza si falsa pudoare morala ce se citesc in postarea ta.Folosesti termeni ca „toleranta” si „spirit democratic”,dar,oare le cunosti si le intelegi sensul?Toleranta fata de cine si fata de ce? Spirit democratic unde,cand si cum? Dumneata ,ori traiesti intr-o „realitate paralela”,ori esti direct interesata ca membru si sustinator al unui partid (PSD,ALDE?).Oamenii au ajuns la saturatie cu „toleranta si spiritul democratic” dupa 28 de ani de mizerie,suferinte,umilinte,batjocura! Poate nu stii,dar in decembrie 1989,au murit oameni nevinovati pentru dreptate,democratie,un viitor mai bun,……..Si ce li s-a oferit si li se ofera dupa atatia ani? „Politica” cu penali,minciuni si manipulari, „programe politice” de amagit fraierii si naivii,o clasa politica corupta,total imorala,hoata si marsava,……..Iar dumneata ceri TOLERANTA si spirit democratic?Ce fel de toleranta si pentru cine?Ce fel de spirit democratic si in folosul cui?…..Nu sunt misogin si nici misolog,dar nu pot suporta demagogii,fariseii,mincinosii,prefacutii,…….De aceea ti-am raspuns, si as vrea sa intelegi corect „revolta verbala” a unora care posteaza comentarii,sa le accepti asa cum sunt si sa cauti sa le intelegi. Daca te-a deranjat acest comentariu,primeste scuzele de rigoare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.