Buzoienii plătesc și n-au măcar habar de șmecherie

37 de miliarde de lei vechi anual, adică aproape 800 de mii de euro.

Atât plătesc în plus la căldură buzoienii – pe parcursul unui an – printr-un simplu artificiu făcut de Ecogen, firma care dă căldură buzoienilor în sistemul centralizat.

Schema a fost prezentată buzoienilor pentru prima dată ieri de primarul C-tin Toma și Ileana Bănucu, director tehnic în Primăria Buzău.

Mai exact, acționarii Ecogen Energy au înființat în 2015 un pui (unii îi spun căpușă!) – Ecogen Therm – prin care vând căldură către buzoieni.

Doar că Ecogen Therm a fost pus să plătească în fiecare an către firma mamă 37 de miliarde – chiria pe echipamente!

Evident că acești bani – ați ghicit! – au intrat în stabilirea prețului gigacaloriei furnizate buzoienilor. Bani pe care toți buzoienii îi plătesc.

Cei branșați la sistemul centralizat prin facturi, ceilalți prin subvenția pe care o achită primăria pentru fiecare gigacalorie consumată.

De notat că Ecogen a primit pe „doi lei cincizeci” de la Primăria Buzău (pe vremea lui Boșcodeală) centrala termică a orașului, cu promisiunea că va livra cea mai ieftină gigacalorie din țară – căldura fiind un element rezidual în producerea de energie electrică. În realitate, n-a fost deloc așa, buzoienii ajungând să plătească pe relația Ecogen – RAM unul din cele mai mari prețuri din țară.

Ecogen, văzut de sus

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Buzoienii plătesc și n-au măcar habar de șmecherie

  • Dacă este asa, ar trebui sa i se facă plângere penala lui Bosco și acoliților sai.

  • Curtea de conturi doarme la Buzau.Cineva nu-si face treaba!O investigare jurnalistica ampla facuta cu profesionalism, cred ca va face lumina in acest caz dubios…

  • Si ati vrea sa preluati dumneavoastra domnule primar si RAM-ul prin oamenii dumneavoastra sa se intample exact ca si cu Compania de Apa

  • Ciolacu si Tudose cat au parandarat din aceasta chirie ?

  • Prea frumos se aseaza toate in favoarea unora acum, fix la.momenrul oportun!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.