Buzoienii plătesc și n-au măcar habar de șmecherie

37 de miliarde de lei vechi anual, adică aproape 800 de mii de euro.

Atât plătesc în plus la căldură buzoienii – pe parcursul unui an – printr-un simplu artificiu făcut de Ecogen, firma care dă căldură buzoienilor în sistemul centralizat.

Schema a fost prezentată buzoienilor pentru prima dată ieri de primarul C-tin Toma și Ileana Bănucu, director tehnic în Primăria Buzău.

Mai exact, acționarii Ecogen Energy au înființat în 2015 un pui (unii îi spun căpușă!) – Ecogen Therm – prin care vând căldură către buzoieni.

Doar că Ecogen Therm a fost pus să plătească în fiecare an către firma mamă 37 de miliarde – chiria pe echipamente!

Evident că acești bani – ați ghicit! – au intrat în stabilirea prețului gigacaloriei furnizate buzoienilor. Bani pe care toți buzoienii îi plătesc.

Cei branșați la sistemul centralizat prin facturi, ceilalți prin subvenția pe care o achită primăria pentru fiecare gigacalorie consumată.

De notat că Ecogen a primit pe „doi lei cincizeci” de la Primăria Buzău (pe vremea lui Boșcodeală) centrala termică a orașului, cu promisiunea că va livra cea mai ieftină gigacalorie din țară – căldura fiind un element rezidual în producerea de energie electrică. În realitate, n-a fost deloc așa, buzoienii ajungând să plătească pe relația Ecogen – RAM unul din cele mai mari prețuri din țară.

Ecogen, văzut de sus

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Buzoienii plătesc și n-au măcar habar de șmecherie

  • Dacă este asa, ar trebui sa i se facă plângere penala lui Bosco și acoliților sai.

  • Curtea de conturi doarme la Buzau.Cineva nu-si face treaba!O investigare jurnalistica ampla facuta cu profesionalism, cred ca va face lumina in acest caz dubios…

  • Si ati vrea sa preluati dumneavoastra domnule primar si RAM-ul prin oamenii dumneavoastra sa se intample exact ca si cu Compania de Apa

  • Ciolacu si Tudose cat au parandarat din aceasta chirie ?

  • Prea frumos se aseaza toate in favoarea unora acum, fix la.momenrul oportun!

  • Pingback:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.