Buzoienii au serbat „Mica Unire”. Iată o galerie foto de la ceremonia desfășurată în curtea muzeului

În jur de o mie de buzoieni au participat în această dimineață la Muzeul Județean la manifestările prilejuite de celebrarea „Micii Uniri”.

După cuvântările oficialităților – Emanoil Neagu, Carmen Ichim, preotul Milea, Daniel Costache (directorul Muzeului Județean) – a urmat prezentarea drapelelor unităților militare din Buzău, exercițiul drill team, muzica fanfarei și a costumelor jandarmilor ecveștri de la jumătatea secolului XIX.

Cel mai gustat moment a fost cel al scenetei prin care Cuza a fost adoptat de popor ca domn inclusiv al Țării Românești, consfințindu-se astfel unirea principatelor române.

Cei doi actori principali și-au interpretat lăudabil rolurile în condițiile în care caii au fost pe cât de frumoși pe atât de nărăvași.

Cel puțin calul alb al lui Cuza n-avea astâmpăr și s-a cabrat de câteva ori producând emoții călărețului, dar și unora  din asistență.

La final, buzoienii prezenți împreună cu oficialitățile și cu dansatorii Centrului Județean de Cultură și Artă s-a prins în tradiționala Horă a Unirii care a înconjurat muzeul.

loading...

5 comentarii la „Buzoienii au serbat „Mica Unire”. Iată o galerie foto de la ceremonia desfășurată în curtea muzeului

  • S-or fi prins și monarhiștii în hora unirii și îl vor fi admirat și ei pe Domnul Unirii Al.I.Cuza, cel pe care l-a alungat Monstruoasa Coaliție (țărănisto-liberală) ca să aducă pe tron un rege străin(neamț cu rădăcini evreiești)?! Vai ce de carte mai știm, ce culți în cap suntem și cum ne mai lăsăm duși de val!… Ne bâlbâie valurile republicano-monarhiste ca pe niște geamanduri!…

  • Cu respect si fara sa va contrazic, va invit sa mai studiati istoria Romaniei sub monarhie. Faptul ca actualii membri ai familiei regale sunt niste papagali fripturisti nu schimba cu nimic faptul ca Ferdinand si Carol I au propulsat Romania cum nimeni nu se astepta, ne-au adus in rand cu restul Europei, chiar in fata celorlalte state in unele domenii. Vorbim despre perioada cand Romania a avut cea mai mare suprafata recunoscuta si despre regele care a declarat razboi propriei sale tari de origine si a acceptat sa poarte cu fruntea sus pecetea de tradator de dragul tarii pe care o reprezenta. Vorbim despre perioada celor mai mari clasici din istoria culturala a Romaniei si despre infrasturctura Romaniei, trecut de la carute si trasuri la cai ferate, pod peste Dunare samd. Nu incerc sa ma angajez intro discutie antagonista, doar vreau sa subliniez ca istoria vorbeste cel mai bine. De asemenea, va reamintesc faptul ca o tara care si-a pierdut istoria urmeaza sa-si piarda si patriotismul si implicit identitatea. Lucru care se intampla deja in mare masura… Vorbe arunca toata lumea, e usor. Mai bine ne uitam cum isi bat altii joc de noi chiar acum in timp de vorbim, in loc sa murdarim istoria.

  • Penibila „ceremonia”, in special teatrul ala cu actorasi de 2 bani… pana si calul nu suporta circul ala penibil si dorea sa plece de acolo. Ca si anul trecut.
    Poate in urmatorii ani vor evita astfel de scenete penibile, e deajuns sa faca cu armata, cu prezentare de steaguri, si sa nu mai faca baiata aia de joc cu actorasi… si am inteles ca pe acel circ penibil cu actorasi s-au platit bani grei.

  • Ce înţeleg unii din istorie? Evident, nimic… Şi apropo de asta, PNŢ-ul nu prea exista pe vremea lui Cuza, iar când a fost obligat să abdice românii l-au huiduit şi l-au bombardat cu ouă. Ceea ce nu înseamnă că nu are merite deosebite în formarea statului Român modern.
    Dar aşa suntem noi, „veseli”, când neapucă desmemoriada.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.