Buzoienii sunt invitați de duminică la rachete. Campionat European

Aterizarea a patru parașutiști la punct fix, pe Calea Eroilor, a fost cel mai așteptat moment al festivității de deschidere a Campionatului European de Rachetomodele ce se va desfășura la Buzău de duminică până joi.

Mai exact pe câmpul dintre Spătaru și Gomoiești, unde vor lansa rachete cei mai buni rachetomodeliști, seniori și juniori, din Europa.

Rachetele au fost depuse în sala N. Constantinescu a Primăriei Buzău.

Conform organizatorilor vor concura în jur de două sute de sportivi din 19 țări, juniori și seniori. Cincisprezece sunt din Buzău de la cele patru cluburi din oraș – SCM Gloria, CSM, Chimia și Palatul Copiilor.

Vezi mai jos un clip video cu discursul primarului C-tin Toma și secvențe de la festivitatea de inaugurare a campionatului – galerie foto.

„Rachetomodelismul este un sport elitist, benefic pentru dezvoltarea intelectuală și chiar fizică a copiilor și a tinerilor. În primul rând, servește la acumularea de cunoștințe din diverse domenii, mulți dintre practicanți ajungând ingineri foarte buni. Când am spus și despre dezvoltarea fizică n-am glumit. Rachetomodeliștii trebuie să aibă viteză și rezistență la alergat, pentru a prinde rachetele înainte de impactul cu solul”, Ioana Dumitru, secretar al federației române de modelism.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Buzoienii sunt invitați de duminică la rachete. Campionat European

  • Nea Tomita, bre !!, la gradinita se citeste mai bine :))))

  • Mulțumesc frumos pentru invitație,sunt onorat să arăt ce este frumos Buzoienilor.Saltul cu Parașuta !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.