Buzoienii sunt invitați duminică la sfințire și la inaugurare. Vezi AICI programul

Toma și Apostu au mers azi, la prânz, pe șantierul „de-o săptămână”, înființat în vecinătatea catedralei Sf. Sava.

În timp record, de la pământ, aici trebuiau să apară alei și peluze cu gazon. Primarul Toma l-a însărcinat pe expertul peisagist Marius Avramescu să transforme zona într-o săptămână (vezi foto mai jos).

„Terminăm la timp. Va fi frumos. Un parc superb. Îi invit duminică pe buzoieni să vadă noul parc, dar și pasajul cu expoziția de fotografie istorică dedicată Buzăului. Mai înainte ÎPS Ciprian va sfinți catedrala Sf. Sava. Va veni și Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților”, a anunțat azi Toma.

Deocamdată în parc va fi doar gazon. La iarnă, când copacii vor ieși din vegetație, se vor planta și arbori de-a lungul aleilor pentru a ține umbră
loading...

8 comentarii la „Buzoienii sunt invitați duminică la sfințire și la inaugurare. Vezi AICI programul

 • Nu pot uita nedoritul “eveniment” intrat , din păcate , în recenta noastră memorie colectivă , în care se dădea publicității , pur și simplu pe televizor , filmarea momentelor în care , ÎNALTPREASFINȚITUL ciprian dădea un recital de mânie punitivă și ură viscerală la adresa unui subaltern preot , care se făcuse vinovat de refuzul de a ceda bisericii proprietatea unui apartament în care-și amenajase un magazin de obiecte bisericești . Nu-mi venea să cred urechilor că din partea capului Episcopiei Buzăului și Vrancei poate veni îndemnul de a-l da , pur și simplu (citez) , “cu capu de bordură” pe bietul preot nedispus a face respectiva donație . Eu ca eu , dar tatăl meu , pensionar la 64 de ani , deși locuim în vecinătatea zidului Episcopiei , este pur și simplu dezorientat în a-și găsi reperele morale și duhovnicești pe care credea că le are în ale ortodoxiei , de când cu vizionarea respectivei înregistrări date publicității . Nu vom fi prezenți la evenimentul de duminică , deși apreciem eforturile domnului primar privind amenajarea zonei și a pasajului abandonat timp de 3 decenii , pentru care i-am adresat deja felicitările noastre. Dumnezeu să ne ierte și să-i ierte și pe capii ortodoxiei noastre , care au uitat care trebuie să fie prioritatea bisericii în această lume pamânteana !

 • Să ne lase în pace ăștia cu sfințirile lor. Niște avizi după bani pe care Isus i-ar pocni prima dată dacă ne-ar mai vizita.

 • Cu respectul de rigoare fata de administratia locala dar…sa o lasam mai moale cu sfintele, preasfintele ori preacucernicele…barbi ori interese !
  Apreciez in mod sincer eforturile primarului dar cred ca este timpul sa ne distantam, noi, comunitatea, de interesele marsave ale sutanistilor. Un credincios adevarat nu are nevoie de un sobor de barbosi ghiftuiti, dar vesnic hrapareti, pentru intermedierea unei conexiuni cu divinitatea. BOR , orbita de umbra puterii de alta data, chiar nu realizeaza in ce picaj dramatic a intrat din cauza atitudinii de satrapi a asa-zisilor inalti ierarhi. Unde sunt acei duhovnici milostivi care prin comportamentul si piosenia lor ar trebui sa reprezinte adevarate modele in societate, veritabili piloni pentru o comunitate sanatoasa ??? Desi pledeaza pentru familia traditionala abuzurile sexuale, homosexualitatea, violul fac ravagii in manastiri si seminarii. Militand pentru o viata traita “in frica de Dumnezeu” inalti oficiali BOR (vezi cel putin cazul “Spagoveanul”) se dedau la acte de coruptie de cea mai joasa speta. Majoritatea popilor de la sate (cu exceptia catorva preoti cu adevarat dedicati profesiei) s-au transformat in veritabili inchizitori locali percepand taxe si suprataxe, evident nefiscalizate, pentru orice serviciu prestat in slujba comunitatii. De fapt, in multe situatii, comunitatea este in slujba bisericii si nu invers, asa cum ar fi normal.
  Este clar momentul sa stopam finantarea, de la bugetul statului, a preaimbuibatilor. Este clar momentul sa impunem fiscalizarea tuturor afacerilor BOR. Redirectionati fondurile respective spre sanatate si educatie!
  Aleluia!

 • Pasajele pietonale trebuie sfintite? Parca eram stat laic, de ce nu-si vede de afacerea lui cu pacalit babe cu 4 clase si oameni saraci cu duhul?

 • Foarte frumos si oportuna aceasta invitatie in conditii de pandemie!…Dragi buzoieni ,veniti in numar cat mai mare ,poate exista sansa sa capatati ceva Covid 19 daca nu ati avut pana acum!Nu ratati oferta primariei!Formati o mare imbulzeala si apoi mergeti acasa si dati Covidu’ si membrilor familiilor voastre…Grabiti-va ca e gratis!

 • Dacă e sfințit, virusul nu mai mușcă! În schimb, îți cere bani pentru orice.

 • Amenajarea parcului va fi reluata probabil foarte curind fiindca acele pietricele nu pot ramine pe alei ( pt carucioare cu copii de ex), dar trebuia facut un eveniment electoral

 • BRAVO! FELICITĂRI! FOARTE FRUMOS!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.