Buzoienii sunt rugați să ajute echipa de handbal în cel mai dificil moment

E cel mai important meci al primăverii din sportul buzoian. Azi de la ora 17.30, la Sala Sporturilor, între SCM Gloria și Minaur Baia Mare.

Important a fost și cel de la fotbal dintre Gloria și Oțelul, dar aici, azi, vorbim despre prima liga și un meci decisiv, cu cinci etape înainte de finalul sezonului regulat.

Dacă bate azi, SCM Gloria poate evita coborârea la baraj, dacă pierde e 75% acolo.

Dată fiind importanța și dificultatea meciului, jucătoarele și staff-ul de la SCM Gloria solicită azi ajutorul publicului.

Atât în privința încurajării echipei locale, cât și pentru a pune presiune pe arbitri în a fluiera corect. Reamintim, la precedentul meci, cu Bistrița, arbitrii au defavorizat SCM Gloria în repriza a doua.

Patru echipe luptă să evite locul 11

Locul 11 duce la barajul de promovare/retrogradare, iar lupta se dă între Baia Mare, Slatina, Buzău și Brăila. Mai sunt cinci etape până la finiș.

Clasament

8. Baia Mare 25 pct

9. Slatina 23 pct

10. Buzău 20 pct

11. Brăila 20 pct

SCM Gloria a ajuns în această situație dificilă (la un moment dat visa la cupele europene) după ce Natalia Vinyiukova s-a operat (mai înainte au făcut-o Vidak și Strahan), iar celelalte jucătoare din lot – aproape fără excepție! – acuză dureri/afecțiuni mai mici sau mai mari (Ilyna, Stoleru, Al. Ilie, Khavronina, D. Predoi, Gedroit, Leahu etc.).

Se adaugă aici și demisia principalului Dumitru Muși, care probabil a simțit ce va urma și s-a pus la adăpost.

Situație încă și mai grea la băieți

Amenințată sever cu retrogradarea din prima ligă este și echipa de handbal băieți din Buzău. Aceasta e deja în play-out (6 echipe) și pe loc retrogradabil (coboară direct în liga a doua formațiile de pe 5 și 6).

Clasament play-out (după prima etapă)

1.Minaur 8 pct

2.Făgăraș 6 pct

3.Bacău 4 pct

4.Suceava 4 pct

5.Buzau 2 pct

6. Cluj-Napoca 0 pct

Și meciurile băieților se vor disputa cu sabia deasupra capului, și ei vor avea nevoie de sprijinul buzoienilor. Dar, spre deosebire de echipa de handbal fete care e în picaj, băieții sunt într-o ușoară creștere de potențial.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.