Buzoienii trebuie să-și ia cărucioare și să umble după peturi prin oraș! Iată ce cantitate aberantă de reciclabile trebuie să predea fiecare buzoian

10 kilograme de reciclabile ar trebui să predea în sacul galben fiecare buzoian în fiecare lună!

Nu e o glumă, atât solicită Guvernul României printr-o ordonanță emisă în luna iunie anul trecut.

Dacă în 2017, se cerea ca 25% din gunoiul municipal să fie reciclabil, de la 1 ianuarie 2018 baremul a fost urcat la 35!

„Trebuie colectată o cantitate de 10 kg/lună/persoană. Altfel, primăria va trebui să plătească o penalizare de 50 lei/tonă pentru diferență. De vină e legislația. Guvernul a stabilit targeturi uriașe pentru materialele reciclate. 35% din total pentru anul 2018 trebuie să fie material reciclabil” – a spus Liviu Mocanu (director RER SUD Buzău), la începutul lunii februarie, într-o ședință ținută la Primăria Buzău cu șefii de asociații.

Răstimp, cei de la RER Buzău au refăcut calculele.

„Nu trebuie 10, dar 7 tot e necesar a fi predate. Și după părerea mea e foarte mult, chiar aberant, dar asta ni se cere. Ca să vă faceți o idee în acest moment, cei de la case predau în medie 3,5 kilograme, iar cei de la blocuri unde s-a implementat sacul galben 2,5 kilograme. Deci, e nevoie de cel puțin două ori mai mult”, i-a spus azi Liviu Mocanu, reporterului buzoienii.ro.


„E aberant. Cum să strângi 7 kilograme de reciclabile de persoană ? Unii nu aruncă în total 7 kilograme de gunoi într-o lună. Cum să strângă ăia 7 kilograme doar de reciclabile. Ar trebui pentru a strânge această cotă ca buzoienii să-și ia cărucioare precum romii și să umble pe la platformele de gunoi” – a comentat Ion Barbu, consilier local și președinte de asociație de proprietari.

Citește și articolul: Exclusiv! Când se va închide podul de la Mărăcineni. Recunoaștere oficială: „Va fi groaznic!”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

12 comentarii la „Buzoienii trebuie să-și ia cărucioare și să umble după peturi prin oraș! Iată ce cantitate aberantă de reciclabile trebuie să predea fiecare buzoian

 • in primul rand in orice tara civilizata daca se colecteaza selectiv cetatenii primesc, ceva orice dar primesc
  la noi nu.Ne obliga RER-ul sa reciclam ca altfel cresc preturile
  serios???nu va este rusine sa ne impuneti ce sa facem???

 • Pingback:

 • Astia sunt tampiti, de unde atatea reciclabile?
  Desi beau apa minerala si sucuri, tot nu strang cantitatea aia, ca sunt usoare peturile, dozele.
  Si oricum prefer sa le incarc in portbagaj si sa le duc personal la centrul de colectare, ca stiu ca daca le las la poarta sau le duc la container vin tiganii si le fura sa le duca ei la centru de colectare sa scoata bani. Si atata timp cat se fura reciclabilele in proportie de 90% de tigani, nu o sa atinga niciodata targetul ala absurd de mare, chiar daca ar bea fiecare roman cate 3 baxuri de apa pe zi, lucru imposibil de altfel si care provoaca moartea.

 • TEREACA, TI-AM DAT POZE DIN TRAFIC SA VEZI AGLOMERATIILE SA FACI ARTICOL, NU AI FACUT
  TI-AM DAT POZE CU GROAPA LASATA DE IZBELISTE ACOLO UNDE SE VREA A FI FOLOSIT „PASAJ”
  ALOOO
  UNDE VA CREDETI?NU SE MERITA ACEL PASAJ
  DAR REVIN, DE CE NU SCRII ARTICOL SI DESPRE ASTA?CA SE POT INTAMPLA MULTE RELE ACOLO

 • Pingback:

 • Stati linistiti, nu va suparati. Daca punea cate 2 kg de locuitor, acei 50 de lei pe tona nu ii mai platea primaria. Adica tot noi. Deci priviti esenta subiectului.

 • Domnilor, cineva confunda sacul galben cu containerul galben. Acel sac galben nu a fost implementat decat asa colo colo.

 • Tembelie la nivel național .Vrei nu vrei ,trebuie să-ți mai iei o slujbă și anume colector de peturi de la tomberoane ,pentru că eu nu-l văd pe ăla care să bea atâtea sucuri sau bere în decurs de o lună .Batjocura a cuprins România ,nebunia a atins cote inimaginabile ,aberante .Luați atitudine .Sunt oameni plătiți să strângă peturi și gunoaie .Nu ne puneți pe noi ,pensionarii cu două sau trei facultăți să facem lucrul ăsta .Rușine să vă fie ,grandomanilor .

 • Buna Seara ,
  Romii sunt o etnie precum multe altele care traiesc pe teriotoriul tari Noastre ,Romania , fiind si ei CERTATENI ROMANI …………… REMEDIERE TITLU (RASISM )

 • Cetateni,nu fiti suparati! Problema celor 10 Kg de „reciclabile ” se poate „rezolva foarte simplu:fiecare dintre noi ca cumpara cate 3 sticle de Cola a 2kg,2 sticle de ulei a 1kg,2 sticle de bere a cate 2kg( la alegere -Ciucas,Timisoreana,Bergen bier,etc),4 doze de bere a 0,5kg ( tot la alegere!) si iata,vom depasi planul la reciclabile.Atat uleiul cat si celelalte produse se vor preda in ambalajul original.Pentru cei cu venitul minim garantat,se recomanda bidoanele de apa plata a 5 kg. ……..Lasand gluma deoparte,cred totusi ca in primul rand ar trebui reciclate gunoaiele politice ce debiteaza asemenea trasnai aberante.Se recomanda si prezentarea unor astfel de trasnai ale politicienilor in emisiunea TV , ” Copiii (pardon,politicienii) spun lucruri trasnite!”…….Doamne,apara si pazeste!

 • In primul rand trebuie sa aflam ce guvern si care anume sunt persoanele care au semnat aprobat pentru aceasta cantitate mare de deseuri si apoi actionat/e in judecata sa adune ei/ele cantitatile pentru care au semnat/aprobat. Deci care este legea/ordonanta/documentul care reglementeaza problema, data inregistrarii si semnatarii ei.

 • Cine l-a facut asa destept pe acest domn ?
  Am o solutie pentru dumnealui. Sa ne cumpere cat mai multe produse ambalate in peturi si noi returnam ambalajul gol catre RER BUZAU.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.