În stânga este terenul în litigiu. iarna este acoperit cu balon

BUZOIENII TREBUIE SĂ-ȘI SPUNĂ PĂREREA. IATĂ PROPUNEREA CARE I-A BLOCAT AZI PE CONSILIERI ȘI PE TOMA

Propunere discutabilă care a stârnit numerose polemici astăzi între cei mandatați să conducă orașul Buzău. Cert e că nu s-a putut lua nicio decizie. Consilierii locali dimpreună cu primarul C-tin Toma cumpănesc încă dacă prin votarea respectivului proiect fac bine sau rău. Dar iată despre ce e vorba.


Cred că toți cititorii acestor rânduri, au habar că pe fostul teren de sport al școlii nr. 15 de pe Bd. Spiru Haret s-a realizat în urmă cu 3-4 ani un teren cu gazon sintetic, acoperit iarna cu un imens balon.


Pe timpul zilei, aici se țin orele de sport ale elevilor, iar seara terenul e închiriat pe bani de omul de afaceri care a realizat investiția.

Nu e niciun secret, e vorba de Costică Merșoiu, fostul rugbist de la Steaua, Dinamo și echipa națională, focșănean la origini, dar „măritat” cu o buzoiancă.

Costică Merșoiu, antrenor Stejarul Buzău

Merșoiu a venit acum cu o nouă propunere. Ca primăria să-i prelungească șederea în curtea școlii pe încă 20 de ani, adică până în 2048!

În schimb, Merșoiu va ceda gratuit școlii actuala suprafață sintetică, la pachet cu gardul împrejmuitor, porțile și magazia de echipament.

Toate acestea ar urma să fie mutate în imediata vecinătate pe un spațiu betonat din curtea școlii, folosit tot ca teren de sport, în special pentru baschet.

Pe actualul amplasament, cerut până în 2048, Merșoiu ar urma să realizeze un alt teren, dar acoperit de această dată. Aproape ca o sală de sport.

Sala de sport va putea fi folosită, de asemenea, de elevi până la ora 17.00, iar apoi va fi închiriată de omul de afaceri. Ei bine, consilierii nu s-au putut hotărî azi dacă propunerea e una convenabilă sau nu.


„Șopârla” a fost eliberată în sala de consiliu de consilierul PNL Ion Barbu: „Domnilor, dar cât costă un gazon din ăsta artificial ? Păi noi, ditamai primăria, nu suntem în stare să alocăm niște bani pentru un astfel de teren ? De ce să apelăm la un privat? În plus, acesta are datorii foarte mari la stat”.

Împotrivă s-a manifestat și C-tin Ionescu: „Se joacă fotbal până noaptea târziu. Știți câte reclamații au făcut locatarii d ela blocurile de vizavi. În plus, cei care vin la fotbal ocupă cu mașinile lor parcarea de pe bd. Spiru Haret în detrimentul locatarilor”.


Rămâne să cumpăniți și dvs. avantajele și dezavantajele și să ne comunicați decizia dvs. printr-un comentariu pe site.

La ora scrierii acestor rânduri, inclusiv subsemnatul nu este hotărât.

Auraș Tereacă

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.