C-tin Toma s-a pozat cu doamna doctor: „Marile epidemii s-au petrecut pentru că nu erau vaccinuri. Acum le avem și nu le folosim”

La invitația doamnei doctor Anca Drăgănescu, președintele Asociației Pro-Imunizare din România, primarul Buzăului, C-tin Toma, a îmbrăcat bucuros tricoul  cu inscripția „#proimunizare”. Cei doi s-au pozat împreună pentru a transmite mesajul că vor face echipă pentru ca în municipiul Buzău să existe cât mai puțini părinți care să refuze a-și vaccina copilul.

„Marile epidemii care au zguduit umanitatea s-au petrecut pentru că pe atunci nu se inventaseră vaccinurile. Acum le avem, dar nu le folosim. E dureros că România a ajuns pe primul loc din Europa în privința cazurilor de rujeolă. Apreciez acțiunea dvs. de la Buzău, e foarte important ca părinții și bunicii să fie educați în privința folosirii vaccinurilor. Poate că era mai bine înainte de 89. Atunci nu se mai întreba dacă se vrea sau nu vaccinul. Să făcea și gata. Domnă, să ne spuneți ce ar trebui să facem la Buzăi și vom face”, a precizat C-tin Toma, în deschiderea conferinței ținute la Buzău pe tema pericolelor generate de scăderea la 75% a numărului de copii vacinați împotriva pojarului.

La rându-i, doamna Anca Drăgănescu, medic primar pediatru, specialist boli infecţioase la Institutul Naţional de Boli Infecţioase (INBI) Prof. Dr. „Matei Balş” din Bucureşti a avertizat că în România situația este gravă:

„Avem deja 24 de copii decedați din septembrie, de la debutul epidemiei de rujeolă. În total s-au diagnosticat aproape cinci mii de îmbolnăviri. Oare câți copii trebuie să mai moară înainte de a se convinge toți părinții că trebuie să-și imunizeze copiii ? Am trăit pe salon, în spital, alături de părinți, durerea incomensurabilă a pierderii copiilor. Din cauză că nu s-a făcut un vaccin. Din păcate regretul lor puternic era tardiv. Ca să nu mai vorbim de faptul că uneori sunt infectați alți copii la care din cauza vârstei se ajunge la complicații grave sau chiar la deces. Asistăm la o creștere considerabilă a bolilor infecțioase în condițiile scăderii numărului de copii vaccinați. Trebuie să dezvoltăm și în România, ca în țările civilizate, o cultură a prevenției”.

Auraș Tereacă

 

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.