Ca-n Meșterul Manole. Viitura de pe Buzău i-a dat iar înapoi pe constructori. Iată galerie foto de azi


Construcția noului pod de la Vadu Pașii aduce cu legenda Meșterului Manole.

Ce construiesc muncitorii în mai multe luni, ia apa în câteva minute.

S-a întâmplat prima dată la viitura de pe 25 martie, iar a doua oară acum.

Torentul format pe Buzău după deversarea apei din barajul de pe Siriu a produs pagube însemnate constructorilor.

În primul rând, apa a rupt din nou digurile și curge acum din nou printre picioarele 1-2, 2-3 și 4-5 ale podului.

Ca să poată lucra, muncitorii dirijaseră Buzăul doar printre pilele (picioarele) 4 și 5 ale podului.

În al doilea rând, viitura a rupt drumurile dintre picioarele podului (necesare pentru transportul utilajelor și materialelor) dar și podul de tuburi dintre picioarele 4-5 (pe unde fusese dirijat Buzăul).

Probleme importante are acum și pila 4 ale cărei coloane forate la 50 de metri adâncime (vezi foto alăturat) au fost acoperite (din nou) de ape.

Probabil că vor trece câteva săptămâni, poate chiar o lună, pentru ca lucrătorii să repare iar digurile, podurile de tuburi și drumurile pentru a putea lucra din nou la pile. Iar când le vor reface, ați ghicit, va veni altă viitură…

loading...

9 comentarii la „Ca-n Meșterul Manole. Viitura de pe Buzău i-a dat iar înapoi pe constructori. Iată galerie foto de azi

 • Lucrari de 2 bani cu analfabeti efectuate pe milioane de euro.

  Avand in vedere ca s-a anuntat ca vor fi precipitatii mari si ca se va mari debitul ei trebuiau sa aiba acolo santierul pregatit in consecinta. Insa ei nu s-au stresat cu asta si au lasat santierul ca si cum se anuntasera seceta.
  E greu cu munca, e mai usor cu incasarea banilor publici in cont si cheltuirea lor in scopuri personale.

 • Ai zis perfect! Asa e! Urmatoarea viitura ne ia banii si lor materialele! Suntem un popor de…pro..fesionisti!

 • Nu știu ,chiar nu poți să prevezi asemenea fenomene și să reacționezi în consecință ?Eu ști că atunci când te apuci să construiești ceva ,faci un proiect ca lucrarea să reziste la cele mai grele încercări ,pui răul în față întotdeauna .Altfel aruncăm banii și munca pe fereastră .Și nu ne alegem cu nimic .

 • Comentatorii, de ce nu se duc ei sa faca cunoscuta excelenta lor experianta profesionala, astfel ca sa se finalizeze mai repede lucrarea ???????????????

 • Dan, se pare că tu ții cu ursul…

 • Este extrem de simplu. Luati legatura cu cei care au construit poduri. Cum este cel din Rusia de 10 km lungime. Din sankt petersburg. Si care lucrare a costat 2 miliarde de euro. Si cu siguranta a durat cam tot atat cam cat va ia voua sa il faceti pe acesta. Daca autoritatile vad ca astia nu se descurca , cand vine finalizarea lucrarilor pe hartie sa oblige firma sa dea banii inapoi in totalitate. Si asa nu o sa se mai bage oricine la lucrari. Dar la ce hotii se fac la noi, astea sunt vise.

 • Eu dacă tot ai adus vorba de manele propun sa o zidească pe madame viforica drăncila la temelia viitorului viitor pod acum intervine psd ca s o salveze pe matracuma brusc apare alta viitura acuma e rândul pnl

 • Ai facut scoala cu ei de iai facut analfabeti domnu mircea? Are 2 ani termen lucrarea si va ganditi ca nu se finalizeaza? Ce bani ne ia podu cand e facut? Dai din buzunar bani sau da uniunea europeana si primaria?

 • Aici nu cred că-i vorba de vreo … polemică , între noi, cititorii-scriitori ! Mai curând se vrea atragerea atenției opiniei publice despre grave neajunsuri în munca din construcțiile civile , indisciplina și derizoriul manifestate frecvent … Toți suntem de părere – chiar nefiind specialiști – că în alte părți se fac lucruri absolut impresionante, repede și bine – ca-n documentarele de pe Discovery ca să nu mai spun de … construcția Spitalului județean , care rezistă tuturor vicisitudinilor … Ceea ce-i dureros e faptul că Spitalul n-a fost lucrat de extratereștri, ci tot de … români!…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.