„Ca să nu mai crape asfaltul”. Iată spre ce zonă își va axa Urbis asfaltările din Buzău


Continuă să existe străzi neasfaltate în orașul Buzău.

Dacă pe cele de pământ, municipalitatea speră să le rezolve până la venirea iernii, rămân numeroase străzi pe care – la înființarea lor în anii 70 și 80 – nu s-a pus asfalt ci beton (vezi foto alăturat).

După atâția ani betonul s-a mâncat, crăpat, spart, astfel că acum multe din aceste străzi sunt un coșmar pentru șoferi.

Așa au fost de pildă străzile Ion Băieșu (chiar în centru!) și Bazalt, rezolvate anul trecut. Acum, Urbis Serv – firma de asfaltări a primăriei – a ajuns în Dorobanți.

Multe din străzile din cartier sunt din beton, iar asfaltarea lor ridică probleme tehnice cum e de pildă strada slt. p.m. Iulian Dumitrescu (între Gârlași și Dorobanți).

„Dacă turnăm asfalt direct peste beton există riscul ca – în timp – crăpăturile din beton să se transmită la asfalt. De aceea mai întâi acoperim zonele cu probleme cu un strat subțire de asfalt peste care punem emulsie și un strat de geocompozit, acea plasă albă pe care o vedeți dvs. acum pe stradă. Abia apoi venim cu stratul de asfalt de uzură”, ne-a declarat Silviu Nicoară, director Urbis Serv.

După străzile slt. p.m. Iulian Dumitrescu, rezolvată acum, și slt. p.m. Adrian Vizireanu, asfaltată toamna trecută, Urbis Serv va rămâne în cartierele Dorobanți I și II – zona de blocuri.

Primarul C-tin Toma a dat dispoziție să fie modernizate străzile și aleile din acest cartier după care se va trece la Broșteni. În următoarele zile se va termina de asfaltat și Aleea Sporturilor.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  S-a inaugurat azi într-un cartier din Buzău. Rezolvă TREI probleme. CLICK AICI 

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

 

 

loading...

4 comentarii la „„Ca să nu mai crape asfaltul”. Iată spre ce zonă își va axa Urbis asfaltările din Buzău

 • Ar fi fost cazul.
  Acolo in Dorobanti2 a ramas exact cum l-a lasat Ceusescu dupa ce a fost ucis.
  Poate fac tot cartierul, si nu doar 2 strazi si apoi pleaca cum au facut in trecut.

  Apropo de strazi, dezgustator ca acele strazi au fost denumite dupa neica nimeni care erau angajati in MApN.

 • De strada Transilvaniei ai auzit ?!

 • Nu știu eu care e procesul tehnologic al asfaltărilor ,dar dacă cei care le fac îl știu ,mă întreb de ce nu au procedat așa cum trebuie de la început ?Acum să ne așteptăm ca după un anumit timp să se strice la loc ? Sau cum .

 • Pentru Mircea.
  Dezgustator este comentariul tau.
  Nu stiu cine-i neica nimeni.Acei neica nimeni cum le zici tu,sunt BUZOIENI care au murit in zonele de razboi.Binenteles ca o sa zici ,ce-au cautat acolo…..s.a.m.d.S-au dus acolo si pentru tine, ca sa dormi linistit in tara ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.