„Cad cărămizi și țigle”

Pericol pentru pietoni.

O buzoiancă s-a plâns autorităților că țigle și cărămizi pot cădea în capul trecătorilor atunci când bate vântul:

Sesizare: Pe str. Transilvaniei, colț cu Clujului, este o casă cu risc de prăbușire. Din pricina vântului au început să curgă din ea cărămizi și țigle. Pietonii neștiutori, inclusiv copiii noștri când pleacă la școală, sunt în pericol. Vă rugăm frumos, măcar o atenționare de ocolire pentru pietoni sau o plasă de protecție. În preajma este și o unitate de învățământ


Tocmai pentru a evita astfel de cazuri periculoase, Primăria Buzău – pe modelul Oradea – a luat decizia de a crește impozitele imobilelor părăsite. În funcție de gravitate, taxa pe casă poate ajunge până la 500% (!)

Notă: La Oradea, casele nu trebuie să fie doar stabile structural, ci și frumoase. În caz că proprietarii din zona centrală nu-și îngrijesc locuințele de bună voie, atunci primăria plătește o firmă, iar proprietarul trebuie să achite costurile în rate întinse pe durata a cinci ani.

Oradea are 89 de clădiri și monumente Art Nouveau

Evident, obligația înfrumusețării fațadelor a venit la pachet cu valuri de înjurături la adresa primarului Bolojan. Acum, când Oradea a devenit cel mai frumos oraș din țară, nemulțumiții din urmă cu zece ani se mândresc cu orașul lor și… câștigă bani.

Proprietar orădean, discuție în bazin, la Băile Felix, cu reporterul buzoienii.ro: „Da, eu am fost printre cei care l-au înjurat atunci cel mai mult pe Bolojan. L-am acuzat că ne-a băgat cinci ani mâna în buzunar. Dar după o jumătate de an, ne-a bătut la poartă Banca Transilvania. Au închiriat pe loc toată casa, ne-am mutat temporar atunci, la socri, la țară, la Oșorhei. Cu banii din chirie am vizitat de atunci țări și locuri la care n-aș fi visat”.

Citește și:

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.