„Calculatorul poate face diferența dintre un viitor prosper și unul plin de greutăți”

111 elevi buzoieni din familii sărace vor primi câte 200 de euro pentru a-și cumpăra calculator.

Sprijinul financiar este acordat de stat prin programul „Euro 200”

„Pentru un elev, prezența în casă a unui calculator poate reprezenta diferența dintre ușor și greu, dintre un viitor prosper și unul plin de greutăți. 85% dintre meseriile care vor exista în 2030 nu au fost inventate încă. Cele mai multe dintre acestea vor presupune cunoștințe solide în domeniul digital, cunoștințe care sunt asimilate mult mai ușor dacă antrenamentul începe la vârste fragede,” susține Ionela Dobrică, deputat PSD Buzău.

În jur 300.000 de elevi și studenți au primit PC, în cei 15 ani de existență a programului.

Beneficiarii programului sunt elevi/studenți până în 26 de ani, proveniți din familii cu un venit brut lunar de până în 250 lei/membru de familie.

„Programul „Euro 200” este unul vital pentru tinerii din România cu posibilități materiale reduse. În lipsa unui asemenea program, șansele lor de a intra în posesia unui calculator și de a-și dezvolta aptitudinile digitale sunt aproape de zero. Astfel, aceștia ar pierde startul în competiția cu alți tineri care poate că nu sunt nici mai buni și nici mai deștepți, dar care au avut norocul de a se naște într-o familie potentă din punct de vedere financiar”, a adăugat Ionela Dobrică, vicepreședinte al Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor.

Programul „Euro 200” se derulează din 2004. În 2019 se vor bucura de calculator 4080 de elevi/studenți.

O altă măsură utilă este „WiFi4EU” prin care mai multe primării din jud. Buzăuau atras fonduri europene pentru instalarea de puncte de acces public și gratuit la internet wireless.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „„Calculatorul poate face diferența dintre un viitor prosper și unul plin de greutăți”

 • Dacă nu ai bani să plătești lumina, apa și încălzirea, să faci naveta, să cumperi mâncare și îmbrăcăminte, degeaba ai calculator.
  Alde Dobrica vorbește vorbe, dar nu spune nimic. Ea nu s-a chinuit ca marea majoritate pentru că tăticul i-a dăruit totul. Așa că, mai ușor cu moralitatea și cu grija față de semeni.

 • De ce nu ar dona direct o tableta cu programe educative gata incarcate? Un calculator are nevoie de monitor, de birou, de multe. O tableta este mult mai usor de folosit si de multe ori mai ieftina. In plus poti sa te duci la scoala sau la un punct de wi-fi gratis si sa te conectezi pe internet cu ea sa iti downloadezi softuri si jocuri si altele. Cu pc-ul fara internet ce faci dupa un an?

  Oricum, bine ca macar le dau ceva astora saraci ca de luat ne tot iau la toti. Oricum le dau a miliarda parte din cat fura de la noi anual!

 • Daca imi amintesc bine,in anii care au trecut s-a mai dat un astfel de „cadou”si imi amintesc f clar ca dupa niste nenea betivi le vindeam la birt…este asa sau nu???
  Cat despre acesti 200 de euro…hmmm ce este mai important???sa ai calculator sau transport gratuit/poate corn sau ce mai dau aia de la putere???
  Poate nu va dati seama!
  Aceste pomeni sunt pt ca anul asta alegem presedintele si la anul primarii!
  Hotii pe fata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.