Căluț lăsat în agonie 30 de ore pe marginea șoselei!

UPDATE: Poliția Buzău a informat că în acest caz s-a deschis dosar penal pentru „cruzimi”.

Iubitorii de animale din Buzău, dar și din toată țara sunt revoltați de cazul petrecut în jud. Buzău, sat Amara, comuna Balta Albă.

Calul din fotografie a fost lovit în ziua de Paști de un autoturism pe drumul principal din Amara.

„Pe cal era un călăreț de prin Jirlău, Brăila, nu era de la noi din comună. Ăsta a plecat, nu l-a mai interesat de cal. Nu era calul lui, altcineva era proprietarul”, ne-a spus un localnic.

După o zi cazul a fost prezentat pe facebook, iar mai mulți iubitori de animale, dar și asociații de profil, s-au oferit să ajute. La fața locului au ajuns, după accident și poliția, dar și un reprezentant de la DSVSA Buzău.

„Politistii au venit, au dat două amenzi și au plecat. Reprezentantul DSVSA a venit și el, a văzut și a plecat, lasând două zile și jumatate bietul cal să se zbată în chinuri în șantul de la marginea drumului. După cum observați în imagini bietul cal s-a zbătut aruncând pietrele din șanț pe carosabil”, a postat reprezentantul asociației Kola Kariola.

Fără niciun ajutor, calul a murit în chinuri

Reprezentantul DSVSA a cerut ca animalul să fie eutanasiat. Numai că nu i s-a putut aplica injecția letală, întrucât trebuia acceptul proprietarului. Care proprietar n-a fost de găsit, iar calul a fost lăsat să agonizeze în șanț.

În urmă rămâne durerea și revolta iubitorilor de animale. Nu doar că nu s-a reușit tratarea calului, dar nici măcar nu i-a fost scurtat chinul.

„În ce tara traim? Va rog… sufletul meu plangeeee! Un nemernic si-a abandonat calul in zi de Paste, lovit de masina! El un nemernic! Dar autoritatile care au fost anuntate, au venit la fata locului si nu au luat nici o masuraaaaa?!?! Ce fiinte sunt astea?!?! Eu am aflat in seara asta … m-am pus pe telefoane .. am anuntat presa… asociatii etc In cca o jumatate de ora.. deja Marius Chirca ( Kola Kariola) s-a pus pe telefoane, veterinari in miscare… si pe picior de plecare spre com Balta Alba, Amara, jud Buzau! Deci… noi… simpli muritori fara putere de decizie… in cca o jum de ora mobilizare! Dar de ceee de ieri de cand s-a intamplat accidentul autoritatile nu au luat masuri?!? Ce sunteti voi? Primar, veterinar local si politie?!?! Moare sufletul din voi.. in fiecare zi .. cate zile veti fi in serviciul public! Nu mai sunteti oameni! Acum careva minute s-a stins! Dupa ce a agonizat cca 30 de ore! Nu trebuie sa ramana asa lucrurile! Nu se poate!”, a postat pe facebook Elena Năstăsoiu, profesoară la Hasdeu.

UPDATE: Poliția Buzău a informat că în acest caz s-a deschis dosar penal pentru „cruzimi”.

Se vor face cercetări pentru a se afla dacă proprietarul calului a avut cunoștință de situația animalului.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Căluț lăsat în agonie 30 de ore pe marginea șoselei!

 • Nouă nu ne pasă de oameni, de animale nici atât.
  Și asta înseamnă lipsă de educație.
  Un popor lipsit de educație este ușor de manipulat, este ușor de furat, este ușor de mințit.

 • acesti reprezentanti ai DSV , mananca o paine scumpa pe banii populatiei …au salarii f mari ca sa ce ? care e competenta lor ? ce a putut face acest om de la DSV care s a dus pana acolo ca sa faca NIMIC ? ESTE PLATIT DE STAT , DA ? NU FACE NIMIC DIN VOLUNTARIAT ; pe cand , ong urile de protectie se duc pe banii lor putini , fara ajutorul statului , la cazuri f grele de f multe ori ….

  mi e rusine cu voi , statul roman , autoritatile care nu stiti sa faceti nimic pt animale decat sa le omorati cu bani de la buget ….

 • Oameni nenorociţi… nişte BARBARI ! Şi ăia care chinuie animale, şi ăia care le lasă să se chinuie…. Ani grei de puşcărie şi amenzi usturătoare ar merita ăştia, inclusiv angajaţii DSV-ului care nu-şi fac treaba… Amenzi de-astea, cum se dau acum, de la 2000 de lei în sus!
  FELICITĂRI D-NEI PROFESOARE NĂSTĂSOIU de la Haşdeu care a luat atitudine publică în faţa acestei barbarii. Cu toate că ne-am fi aşteptat mai mult la şeful ei, consilierul local Laurenţiu Ţepeluş, să aibe o astfel de ieşire publică, având în vedere că e oficialul local care are poate cea mai mare legătură cu caii – fiind crescut în herghelia Ruşeţu, renumita comună buzoiană cu cele mai multe cabaline.

 • În primul rând e ditamai animalul, deci e cal nu căluț.
  Apoi clar că proprietarul nu mai voia să știe de soarta lui pentru că ar fi trebuit să scoată mulți bani pentru eutanasiere.
  Cel care a fost cu el ce putea face? Nu era calul lui, voiați să-l ia în spate și să plece cu el?
  A fost un accident, n-a vrut nimeni să omoare calul, asta spun celor puțini la minte care rag pe aici să se dea ani grei de pușcărie. Adică puneți mai presus viața unui animal decât viața unui om.
  Halal gândire de om! Nu a fost cu intenție, a fost un accident.

 • Da băi @unu,pun mai mult pret pe viata unei vietăți, decat pe a unuia ca tine, pe multi ca si tine nu dau nici mucii. Suntem un popor primitiv, îndobitocit, care pur si simplu nu vrea sa se ridice din mocirla. Educatia ti-o mai faci si singur, dar daca sus e gol, e imposibil. Cei de la DSV in general sunt niste nulități incompetente, ajunși acolo DOAR pe pile, pe salarii babane, dar eficacitate ZERO. Cand ai empatie ptr o vietate, te poti considera civilizat, pana atunci stai in haznaua din care nu vrei sa iesi!

 • Bine. Data viitoare cand vei agoniza intr-un sant, lovit de o masina, la fel iti vom transmite si noi dupa 30 de ore: “…nu a fost cu intentie, a fost un accident…”….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.