Cam scump! Iată cât te va costa dacă scuipi pe stradă sau arunci un ambalaj

Amenzi usturătoare îi amenință pe buzoienii care obișnuiesc să scuipe pe stradă ori să arunce nepăsători diverse ambalaje.

La categoria scuipat nu intră doar flegmele ci și semințele.

Amenzile ar urma să intre în vigoare din noiembrie, proiectul de hotărâre privitor la ordinea și curățenia din orașul Buzău aflându-se în dezbatere publică până la ședința din octombrie.

Se interzice aruncarea sau abandonarea de hârtii, ambalaje, resturi alimentare sau nealimentare, orice alte deşeuri, precum şi scuipatul pe domeniul public (străzi, trotuare, parcuri, spaţii verzi, zone de agrement, staţii ale mijloacelor de transport local şi de taxi, etc.);


Nerespectarea interdicţiilor se sancţionează contravenţional cu
avertisment sau amenda cuprinsă între 500 – 1.000 lei.

Totodată, conform noului regulament se vor sancționa ocuparea domeniului public cu nisip/materiale de construcție, vânzarea autoturismelor pe stradă/trotuar, dar și staționarea pe domeniul public a autovehiculelor de tranport marfă și persoane.

Ocuparea domeniul public cu materiale de construcţie (nisip, balast, piatră, cărămizi, bolţari, ţigle, lemne, etc.) sau depozitarea pe domeniul public de paleţi/recipiente/ containere care conţin materiale de construcţii, schele, barăci, fără aprobarea serviciilor de specialitate şi fără plata taxei zilnice pentru ocuparea temporară a locurilor publice, stabilită conform legii;


Este interzisă staţionarea (expunerea) autoturismelor pe domeniul public al municipiului în scopul înstrăinării către alte persoane fizice sau juridice


Sunt interzise spălarea autovehiculului, efectuarea reparaţiilor, schimbatul pneurilor sau a
uleiului în zona de parcare;


Se interzice staţionarea voluntară a vehiculelor (cu excepţia autoturismelor) cu o masă
totală maximă autorizată mai mare de 2,5 t pentru transportul de marfă şi a vehiculelor
care au mai mult de nouă locuri pe scaune pentru transportul de persoane, pe drumurile
publice şi terenurile aparţinând domeniului public sau privat al municipiului Buzău.

Citește și articolul: Înghesuiți și în picioare! Iată cum se circulă pe ruta Buzău – Cilibia – Luciu – Rușețu (vezi video)!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Cam scump! Iată cât te va costa dacă scuipi pe stradă sau arunci un ambalaj

 • majoritatea cuţu, sant ai primariei ,asa ca nu se pune !Ce vrei, sa se amendeze singuri? Oricum, aceste hotarari ale bolsevicilor din c.l.m. ,sant date numai ptr. a mai face rost de niste bani nemunciti,.ptr. parazitii din administratie.

  Răspunde
 • Sunt curios cine va da aceste amenzi din simplul motiv ca sunt prea multi needucati, tineri si varstnici, care savarsesc aceste fapte cel putin urate, iar cei care ar putea sa-i amendeze, adica politistii locali sunt prea putini si prea timizi ca sa nu zic total nepregatiti pentru a-i amenda pe ,,infractori”!
  Poate ar trebui sa se desfasoare mai multa munca de educatie mai intai in familie (din pacate este o activitate aproape inexistenta) si cum e si normal in scoala, care oricum are asa de multe nerealizari incat sa-i mai reprosezi si acest aspect ar fi un pleonasm!

  Răspunde
 • …cat priveste caca de cutu, daca se va rezolva problema maidanezilor si politistii locali isi vor face datoria – ceea ce ma indoiesc, s-ar mai putea rezolva oarece din probleme!!! Ramane ca si opinia publica sa-si spuna cuvantul si sa ia atitudine si pentru caca de caine si pentru aspectele de mai sus, dar si aici am rezerve mari, pentru ca multi nu se implica fie din comoditate fie de teama sa nu aiba complicatii!

  Răspunde
 • trebuie sa avem un numar de telefon unde putem suna „organul”, in caz de articolul de mai sus. iar daca sunam, sa si vina. Asta ar fi un pas spre un oras mai curat. Un pas din cei o mie pe viitor. Doamne Ajuta !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.