Campanie donare sânge, 23-24 septembrie

Pentru a veni în sprijinul cadrelor medicale de la Centrul de Transfuzii Sanguine, dar mai ales a celor care au nevoie de sânge, două tinere buzoience au decis să organizeze, săptămâna aceasta, o campanie de donare de sânge.

Organizată la inițiativa Mălinei Ștefania Mihai, fostă elevă a Colegiului Național „B.P. Hasdeu”, actualmente studentă la Facultatea de Drept la Universitatea Transilvania din Brașov, și a Arinei Codrina Tacu, fostă elevă la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Buzău, în prezent, studentă la Facultatea de Sociologie și Comunicare din aceeași universitate, campania ” Donăm împreună” se va desfășura la Centrul de Transfuzii Sanguine Buzău, săptămâna aceasta, pe 23 şi 24 septembrie.

Comunicat

„În perioada 23-24 Septembrie se va derula o campanie de donare de sânge realizată în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină. Campania își propune să contribuie la susținerea și încurajarea acțiunii de donare benevolă de sânge, dând astfel continuitate campaniei demarată în urmă cu 4 ani.

Campania de donare de sânge este o mișcare ce se bazează pe puterea exemplului. Astfel, pentru a încuraja conceptul de donare de sânge benevolă, ca simplu gest de sprijin adus sistemului național de sănătate și solidaritate și inițiativă cetățenească am pus bazele campaniei „Viitor pentru o viață!” ediția a doua – cu ajutorul doamnei avocat Roxana Constantinescu și viceprimarul Oana Matache alături de instituțiile: Primăria Buzău, Consiliul Județean al Elevilor, Trifarm- Maxifarma, Baroul Buzău, Judecătoria Buzău, Tribunal Buzău, Apele române, Primăria Nehoiu, APIA-sindicat și altele.
Este necesar să cunoaștem avantajele donării de sânge și totodată rolul benefic asupra organismului. Așteptăm donatori consecvenți, dar și persoane care nu au mai făcut acest lucru până acum. În cele două zile de campanie, 23-24 Septembrie așteptăm un număr cât mai mare de persoane care vor să facă un bine altor oameni! Binele nu costă nimic!”

Mălina Ștefania Mihai- Studentă în cadrul Universității Transilvania Brașov, Facultatea de Drept
Arina Tacu- Studentă în cadrul Universității Transilvania Brașov, Facultatea de Sociologie și Comunicare
Seniorii CJE

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.