Campioana de la Buzău, dusă de Țiriac la Academia Nadal

Așa arată una din cele mai titrate academii de tenis din lume.


E bijuteria din Baleare a campionului Nadal, născut chiar aici, la Manacor, în Mallorca.

Aici, la Manacor, se află de duminică și Alexia Tatu, micuța campioană de la Buzău.

Fata din Mărăcineni, care a cucerit astă vară Wimbledonul la categoria sub 14 ani, dar și simpatia românilor, mai ales a buzoienilor, se va antrena aici două săptămâni.


Sunt fotografii pe care Alexia le-a trimis antrenorului ei Gabi Caloian, rămas acasă, la Buzău:

„Stagiul de pregătire de două săptămâni e plătit de fundația lui Ion Țiriac. Apoi Alexia va mai rămâne tot aici, la Manacor, dar din surse proprii, la două turnee U18. La primul turneu, 29 ianuarie – 5 februarie, voi merge și eu. Acum Alexia e acolo alături de prietena ei, Andreea Soare, adversara din finala de la Wimbledon și de Andrei Baciu, antrenorul Andreei”

Fetele sunt bune, mai mult decât atât. Foarte meritoriu pentru clubul care a făcut treaba, felicitări pentru toți. Dar să nu ne îmbătăm cu apă rece, am mai avut treburi de-astea, Wimbledon și Roland Garros, dar apoi juniorii nu au ajuns unde trebuie. De acum încolo e important cine poate să le ia în mână. Sau antrenorii care le-au adus până aici să înțelegă ce înseamnă tenisul în ziua de azi. Nu are absolut nicio legătură cu Țiriac, Năstase sau cu tenisul nici măcar de acum 20 de ani. A devenit un fel de ping pong în care fizicul este primordial, iar fizicul se face acum. Dacă nu la 14, 15 ani îți faci fizicul, nu-l mai ai niciodată. M-aș bucura tare mult să mai văd încă un Grand Slam la un român sau româncă”.

Buzoianca e pe locul 25 în topul mondial la U16, dar, atenție, ea are doar 14 ani.

Perspectivele sunt promițătoare, iar buzoianca noastră poate deveni o jucătoare de top la nivel mondial.

Îi vom urmări împreună, sperăm, ascensiunea care ne va face pe noi, buzoienii, și mai mândri de ea.

Citește și:

loading...

Un comentariu la „Campioana de la Buzău, dusă de Țiriac la Academia Nadal

  • Care academie este privata, făcută de un cetățean pe banii săi, nu din bani publici pe principiul să facă lumea mișcare, eventual intitulată și bun de utilitate publică, in care se pompează aiurea milioane de € din banii contribuabililor, așa cum stim noi niște cazuri locale, dar nu dam exemple concrete că nu se mai publică mesajul.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.