„Când era mic, cineva i-a tăiat vârful”

În această dimineață a fost tăiat din curtea unui buzoian de pe strada Traian Vuia și amplasat în Piața Dacia, bradul de Crăciun din acest sfîrșit de an.

„Povestea bradului de Crăciun…🌲”, așa își intitulează relatarea viceprimarul Ionuț Apostu, cel care s-a ocupat de această întreprindere.

„Așa cum v-am obișnuit în ultimii ani, și bradul din acest an are o poveste😉 Nu este tăiat din pădure, ci este “buzoian” de-al nostru, “locuia” până acum câteva zile pe strada Traian Vuia! Deși era un punct de reper al zonei, proprietarul a fost nevoit să renunțe la un exemplar așa frumos pentru că, după aproape 50 de ani de viață, afecta fundația casei!

Dar povestea abia acum începe: în 1981, când era crud și își croia drum înspre cer, un răuvoitor i-a rupt vârful! Atunci, străbunica domnului Spirea a căutat o metodă să îl salveze…i-a legat o crenguță în două atele improvizate să se înalțe spre albastrul cerului! Și cum natura face minuni….iată-l semeț din nou să ne bucurăm cu toții de el! Din păcate, pentru a nu distruge casa, dl Spirea a fost nevoit să renunțe la el și îi mulțumesc public pentru gestul său! Astfel, ne bucurăm toți buzoienii de măreția lui la Târgul de Crăciun!🎄, a scris Ionuț Apostu pe facebook.

Bradul care va fi amplasat în Orășelul Copiilor provine tot dintr-o donație, a unei doamne din Costești.

În ultimii ani, brazii din centrul Buzăului veneau din comuna Lupeni, jud. Harghita, donații ale producătorului de kurtos de pe str. Cuza Vodă.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.