„Când intri în județul Buzău se termină asfaltul. E păcat, pentru doar un kilometru…”

Limita dintre județe: BZ – PH

Un cititor care s-a recomandat a fi din satul Buda Crăciunești, comuna Cislău ne-a trimis la redacție câteva fotografii și un scurt comentariu.

„Vă rog să transmiteți celor în drept, rugămintea de a prinde în planurile de asfaltare și acel kilometru dintre satul Buda Crăciunești și hotarul cu județul Prahova. Cum vii din Prahova și intri în Buzău, chiar la limita dintre județe se termină asfaltul. Adică în Prahova e asfalt, în Buzău nu mai e”, a scris acesta.

Până la asfaltare, localnicul a rugat drumarii să intervină și asupra actualului drum balastat.
Pe durata iernii pe mai multe porțiuni s-au format gropi.

Satul Buda Crăciunești, cu câteva sute de locuitori, e unul oarecum izolat între DN10 (Viperești – Cislău) și limita cu județul Prahova. Deși are mai degrabă statut de drum comunal acesta figurează în scripte ca drum județean.

„Cunosc drumul, e  în atenția noastră. Însă nu e doar 1 kilometru neasfaltat. E un kilometru de la hotarul cu Prahova până în sat. Dar mai trebuie asfaltat și de la Buda Crăciunești până la Scărișoara, înspre Cislău. Drumul e unul foarte frumos prin pădure. Știu că toți oamenii sunt importanți și trebuie tratați cu respect, însă îi rog pe cei din Buda Crăciunești să înțeleagă și faptul că există drumuri mult mai circulate decât acesta care au nevoie de asfalt și întreținere”, ne-a declarat Luminița Băcanu, responsabil cu Drumurile Județene.

Citește și articolul: Se dă și gratis! Buzoienii, invitați la tocăniță de oaie și la balmoș! Daea vine cu oaia în parcarea unui supermarket din Buzău!

Pentru cei din zona Pătârlagele, Cislău și Viperești, acest drum județean prin Buda Crăciunești constituie o variantă mai scurtă de a ajunge la Ploiești și București.

Prin județul Prahova continuând pe acest drum se poate ajunge la Urlați și Albești Paleologu.

Citește și articolul: Ultima oră! Căruță cu fier vechi răsturnată peste căruțaș

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

15 comentarii la „„Când intri în județul Buzău se termină asfaltul. E păcat, pentru doar un kilometru…”

 • cine mai este si doamna Luminita Bacanu???
  nu imi place acest raspuns
  macar daca at fi spus ca incearca sa gaseasca o solutie
  dar la noi ca la nimeni.

 • Cand stai in Buda unde nimeni nu vine, e normal ca nu ai prioritate la asfalt.
  Sunt zone turistice si nu numai, mult mai circulate si tranzitate care nu sunt asfaltate si aia vor in buda buzaului asfalt pe un drum care leaga nimic cu nimic si pe care umbla doar carute sa se duca la camp? Face alergie calul la pamant si pietre? O fi luat cal de oras, care vrea numai ciment si asfalt… sa schimbe calul ca e prea fitos, sa cumpere si ei calul de la un taran, nu de la oras, sa vezi ce spor are pe drumul ala.

 • Bai nea anonim, eu nu am cal dar daca aș avea sigur ar avea alergie la tine !!

 • Domnul “anonim” pe drumul acela trec mașini nu doar cai … dacă ai vrut sa faci o gluma … a fost de prost gust !

 • Mai Domnul care crezi ca in Buda sunt numai cai,cine ti-a zis tie ca este asa?vino sa vezi ca sunt si masini destule ,si proprietarii platesc pentru ele destul ca sa le distruga pe acel drum. iti doresc sa.ti distrugi masina pe un drum ca cel din Buda

 • Sa stiti ca nu sint numai cai documenteazate este un sat cu traditie cu istorie dar nu este recunoscut in ultimii ani
  Sa va fie rusine cei de la comducerea judeteana,primarie din comuna acolo au crescut tot felul de oamenii muncitori este un drum çare face destule legaruri.

 • Ce legaturi face drumul ala, ca acolo doar localnicii circula pe el. Daca nu esti localnic garantat nu ai trecut niciodata pe acel drum, ba mai mult nici nu stiai ca exista acel drum sau acel sat cu nume de buda.

  Si ce oameni muncitori? Aruncati un ochi in bugetul primariilor de acolo si in nivelul taxelor colectate acolo… sunt pe minus, pe deficit, suplimentate de la bugetul central, deci mai usor cu oamenii muncitori ca nu muncesc nimic si nu platesc nimic din moment ce bugetul e pe deficit.
  Mai multi asistati sociali. Si la ce le trebuie astora sosea buna, nu pot sa bea bautura la bar din ajutorul social daca nu au priveliste spre asfalt?

 • Atat timp cat primaria e pe deficit , din ce bani vreti asfalt?

 • Constat ca democratia mai mult ne invrajbeste! Fiecare are dreptul sa.si dea cu parerea, constructiv sau veninos. Nu poti analiza o problemă sesizată, in cazul de fata, cu o rezolvare ce poate profita oricui care trece prin zona, pe ratiuni ce tin de soarta unor oameni!!! Este jignitoare si pozitia responsabilei cu drumurile judetene, d.na Luminita Bacanu, dar si a celor care considera ca trebuie sa rămâi la cai si fara asfalt ( habar nu au ca este o zona de deal si nu de camp). Ne meritam soarta, ca romani, daca mereu ne lovim intre noi. Pacat de noi toti! PS. CEI CARE NU AU HABAR DE ACEST DRUM JUDETEAN SA FACA UN STUDIU DE TRAFIC SI SA CONSTATE INTENSITATEA TRAFICULUI DAR SI D.NA BACANU! TINE.TI APROAPE!!!!!

 • Imi cer scuze ca am trimis comentariul de mai sus pe anonimat! Al meu este. Si acum, celor ce constienti sau inconștienti fac referire la banii primariei, sa stiti ca banii ii aloca consiliul judetean (vezi Hcj 74/2017). Rolul consiliului local, nu al primariei, este de a asigura conditii de trai decente cetatenilor sai, deci si noua, celor din Buda Craciunesti! In anul 2017 au fost alocate fonduri de aprocimativ 4 mld lei pentru reabilitare DJ 102 C… cum au fost cheltuiti banii… se vede dupa numarul gropilor!!!! Cei in drept sa se sesizeze, iar noi, cei oropsiți, sa ne unim, sa ne facem aiziti! PS Si cei care, ocazional, au parcurs acest traseu si si.au expus masinile la drama drumului, ii rog sa ia atitudine!

 • Pai intensitatea traficului este dată chiar de condițiile jalnice ale acelui drum . Dar eu nu înțeleg un lucru : primaru’ ,consilierii locali ,cei care ar putea să „miște ” cumva lucrurile de ce nu o fac ??!! Ei nu circulă tot pe același drum ??!! Sau vor sa urmeze modelul primarului ăla cu elicopterul ??!!!

 • Mai Domnul „anonim” in Buda mai ales vara este o circulație foarte intensă in caz de nu stiati.Am multi prieteni care trec pe acel drum sa ajunga la Barajul Siriu, la Nehoiu,la apa Buzăului ,chiar si la terenul din Buda pentru a face un grătar. Asa ca stați linistit nu numai eu personal aduc injurii si multi alti din județul Prahova pentru ca trec prin acea zona si isi fac masinile praf,mereu mi se spune acest lucru.Dar na ,primarul foloseste banii alocați pentru botezuri ,nunți, petreceri ,cadouri finilor.pe dansul nu-l intereseaza ca alti isi omoară masinile in acele sute de gropii, deoarece el vine pe acel drum o data pe an

 • Macar drumul Buda-Sofronia sa-l asfalteze ,spre cislau Nu mai avem nici o pretentie

 • Normal ca nu sunt muncitorii .pentru ca nu au condiții de transport pe un astfel de drum.. de trezesti cu 2 ore inainte sa te duci la Sofronia pentru a ajunge la timp la munca.rusine primarului si doamnei Luminita Bacanu

 • Domnul (anonim)de ce nu îți postezi și numele,ești cumva din conducerea primăriei??îți este frica k te fute lumea-n gura?referitor k nu sunt bani la bugetul local,de unde sa ajungă banii cînd in primăria aia sunt 40 d oameni și dak ai o problema te trimit din usa-n usa!ești unul dintre ei??sa va fie rușine,huoooo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.