Când s-a mărit Buzăul ultima oară

Când a avut loc ultima mărire a orașului Buzău ?

E una din întrebările puse de buzoieni în contextul referendumului de unire cu Țintești.

Răspunsul l-a dat într-o emisiune tv viceprimarul Ionuț Apostu:

Ultima mărire administrativă a orașului Buzău a avut loc cu peste 50 de ani în urmă, în 1968. Atunci a avut loc ultima reorganizare administrativă a României. Iar unirea a fost una de bun augur, comuna Simileasca s-a dezvoltat, dar și orașul Buzău. Primul lucru care îmi vine în minte e fabrica de bere Ursus, care e în Simileasca”

În Simileasca, ieșirea spre Vernești, s-a dezvoltat în timp a doua Zonă Industrială a Buzăului. Procesul nu a încă terminat, Ursus inaugurând anul trecut un mare depozit

Acum, prin unirea propusă cu comuna Țintești se propune, în primul rând, extinderea spre sud a Zonei Industriale a Buzăului (vezi foto mai jos).

Atuurile sunt proximitatea viitoarei autostrăzi (de la București spre Moldova), a drumului expres Buzău – Brăila – Tulcea, imensul teren pe care se poate construi în sudul Buzăului, dar și faptul că în actuala Zonă Industrială există supracapacități de utilități (gaze, electricitate, apă, canalizare) care pot fi extinse înspre satul Pogonele din comuna Țintești.

Citește și:

loading...

18 comentarii la „Când s-a mărit Buzăul ultima oară

 • Domnule Tereacă și domnule Apostu, unirea cu Simileasca a însemnat reducerea gradului de cultură și civilizație al buzoienilor și implicit aducerea și ținerea la putere, peste 20 de ani, a lui Boșcodeală și camarilei sale, fiind de notorietate faptul că de aici au venit grosul voturilor. A însemnat cai, căruțe și circulare de tăiat lemne pe străzile municipiului, care încă se văd și azi și pe care nimeni nu le interzice și confiscă, pentru că pierd aceleași voturi, ce le asigură privilegiile. Mergeți pe străzile din Similesca și ce vedeți?

  Răspunde
 • Și a mai însemnat mii de ajutoare sociale plătite din banii mei, pentru că, „conaționalii ” refuză să meargă la o școală, să învețe o meserie și să muncească, fiind mult mai simplu să stea cu mâna întinsă, asta dacă ai norocul să nu-ți fie luat portofelul din buzunar !

  Răspunde
 • Dupa unirea cu tiganii din Simileasca,asta ne lipsea:unirea cu hotii si borfasii din Tintesti! Si,o sa devenim un „oras european”!Poate ca Toma inca nu a inteles sau nu intelege ca VOTUL,a devenit pentru romani un simbol al hotiei si faradelegilor politice si nu numai, o minciuna si o manipulare ordinare,o perpetuare a hotilor,prostiei si faradelegii politice,o adevarata batjocura si crima impotriva romanilor,……..Asa cum cred ca va fi si votul din Septembrie ,pentru „marele Buzau”! Nu,domnule Toma,nu mai credem in minciuni,promisiuni si manipulari ticaloase! NU o sa meregem la vot si nu o sa va mai permitem continuarea acestei „politici” a lui „afara e vopsit gardul,inauntru e leopardul”!

  Răspunde
 • Nu știu ce să mai zică, ce să mai facă pentru a ne convinge ce minunată este această unire cu Țintești. Vorbe, și iar vorbe, că să nu spun minciuni.
  Dacă zona industriala are supracapacități înseamnă că nu sunt folosite la nivel maxim. Există potențial de dezvoltare la nivelul actual de suprafață al municipiului Buzău. După 6 ani în care Toma nu a făcut mai nimic pentru a atrage investitori, spunând că rata șomajului este redusă la noi, acum vine și ne spune că vom avea parte de investitori dacă ne unim cu nimic, adică cu Țintești. Păi, domnu’ primar, dacă nu avem șomeri prea mulți, cine va lucra la noile firme?!
  Rata șomajului nu spune nimic despre cei care nu beneficiază de niciun venit ori de vreo formă de ajutor social.
  Deci, care este beneficiul pentru cetățeanul buzoian de rând?

  Răspunde
 • Unirea cu Simileasca s-a facut pentru ca Buzaul sa faca nr de locuitori necesar pt a fi declarat municipiu; acum poate fi luata in calcul unirea cu Maracineni, Vadu Pasii si Vernesti; unirea cu Tintesti nu are sens decit daca e vorba de afaceri cu terenuri achizitionate intre 2010 si 2015 ; pentru simplii cetateni din Buzau sau Tintest nu aduce nici un beneficiu

  Răspunde
 • De ce sa fie platita reclama pentru unire de Cons Mun ( banii buzoienilor ) cind miza o constituie interesele citorva persoane ? asta cind mai toate obiectivele de investitii au fost puse in asteptare ( bazar, pasaj CF, pasaj gara , strada Horticolei, etc etc )

  Răspunde
 • Propun ca sediul primăriei să se mute în „zona dezvoltată” Simileasca. E clar. Investitorii dau năvală dar nu au unde să construiască…

  Răspunde
 • Simileasca a mâncat bani cu nemiluita, nu a adus mai nimic la buget, se poate verifica cât se cheltuie pe ajutoare sociale și cât se plătește ca taxe.
  Secundo: câți din Simileasca muncesc la fabrica de bere? Dacă te uiți in stație o sa vezi când se termina programul lucrătorii urcându-se se in 6 ca sa meargă in Dorobanți, Brosteni, Micro 5. Așa ca foarte bine a zis cineva, Simileasca a fost utila pentru alegeri, de aceea ii da politicienii de la cei de sus pana la ultimul trepăduș cu importanta acesteia. E importantă pt ei. Ideea e, orice se face: e util pentru buzoieni?

  Răspunde
 • Sper sa nu iesiti sa votati impotriva, ca isi atinge asta pragul si ne nenorocesye definitiv

  Răspunde
 • Dar de ce nu se uneste cu comuna Merei ca are destul pamant intre Buzau si Lipia si are iesire la e85 plus ca de comuna Merei apartine si Monteorul care este statiune si ar aduce bani. Iar Lipia are deja apa, gaze etc.

  Răspunde
 • Mai bine nu se unea cu asa sat…simileasca e o rușine ptr orașul nostru, are o notorietate cunoscuta în țară de care ne este rușine…păcat ca nu se iau masuri. SUSTIN DESPRINDEREA DE SIMILEASCA !!!!

  Răspunde
 • Multi nu cunosc istorie. Simileasca la origine era un sat in care locuiau sclavii detinuti de Episcopie (la acea vreme rromi prin nastere erau considerati sclavi ai Episcopiei), Episcopie care pusese stapanire pe intreg teritoriul ce azi il stim ca Buzau, comuna VaduPasii, comuna Costesti, comuna Tintesti si care era in mare parte PADURE, care intre timp a fost taiata de Episcopie si n-au mai ramas decat niste petice de padure, cunoscute azi sub denumirea de Padurea Crang, Padurea Spataru, Padurea Frasinu. Aceste paduri ce astazi sunt niste mici petice de padure aflate la zeci de km distanta una de cealalta in trecut au fost parte din aceeasi mare Padure ce se intindea pe intreg teritoriul dintre ele si dincolo de ele.
  Preluarea Simileasca ca un cartier in Buzau era o decizie logica si fireasca, in conditiile in care era un sat alipit Buzau, daca faceai un pas mai la vest pe ulita din Buzau si traversai ulita deja trecusei in satul Simileasca.
  Ori in cazul Tintesti nu exista nici o logica sa te unesti, sunt vreo 10 km distanta intre cea mai apropriata locuinta din Buzau si cea mai apropriata locuinta din Tintesti. Intre populatiile din aceste UAT-uri exista o distanta mult prea mare, un mare camp, iar Tintesti e una din zonele cele mai proaste din punct de vedere teritorial.
  Cum zic si cei de mai sus, mai firesc era sa ne unim cu Vernesti sau cu Maracineni, ca sunt la aruncatura de bat de Buzau si sunt mult mai dezvoltate, multi Buzoieni facand locuinte acolo, de firme nu mai zic, in Maracineni cum treci podul e plin E85 pe o parte si de alta de mari firme.

  Răspunde
 • Benefica a fost unirea cu Simileasca…A mai dat o pata de culoare municipiului iar orasul a ajuns celebru ,mai ales dupa ce trenul Buzau-Nehoiasu a fost atacat in gara Buzau Nord de unii localnici din Simileasca. prin anii ’80…

  Răspunde
 • Oh my God . Care interese , care terenuri cu interes , care oameni cu interese, care terenuri ale primarului , care costuri suplimentare ale Buzoienilor …si unde sunt argumentele acestor intrebari ????? In afara de Pluseristi , PMP-isti si gloata manipulata de ei mai exista un comentariul logic aici ??????? Bah , nu vedeti ca sunteti P……?????

  Răspunde
 • Ajung sa fiu de acord cu By Me , nu sunt interese, este doar o idee proasta rau aceasta unire…. aberanta as zice… cred ce este doar megalomania primarului, altfel nu are un argument practic…
  Dintr- un oras mic si sarac avem sansa sa fie mare si mai sărac….

  Răspunde
 • Cea mai mare realizare a orasului Buzau.Nu este proiectul Domnului Toma este proiectul nostru al buzoienilor el este doar creierul omul cu idea care va fi pomenit multi ani de acum incolo.Dragi buzoieni votati dublarea suprafetii orasului si veti vedea ca o sa avem concetateni nu doar din tara ci din toata lumea care vor veni sa se mute la noi in oras.Asta inseamna civilizatie asta inseamna dezvoltare asta inseamna bunastare.Toma este destept si cred ca va fi Primarul nostru multi ani de acum incolo.Succes la referendum

  Răspunde
 • Cand mai scrie dl Toma, se semneaza si Grosaru… era un pseudonim la scoala….

  Răspunde
 • Nea’ Toma, te lauzi singur postând sub diferite nickname-uri?
  Nu se va muta nimeni în Buzău doar pentru că se va realiza (sper că nu) unirea cu nimic, adică cu Țintești. Este o temă falsă asta cu mutatul la fel ca cea cu investitorii care vor da navală.
  Altceva? Alt argument?

  P.S. Domnu’ primar, pune-te pe treabă și fă ce ai promis, lasă prostia asta cu unirea.
  P.P.S. Pentru cei care îl slăvesc pe Toma indiferent ce ar face și cevar zice, eu nu sunt nici penelist, nici userist, nici altfel. Sunt doar buzoian și nu vreau să ne unim cu Țintești. Cu Țintești ar fi trebuit să ne unim după ce făceam acest lucru cu Mărăcineni, Vadu Pașii și Vernești.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.