Când toate se scumpesc, RER a redus cu 3 lei factura pentru fiecare buzoian!

E informația săptămânii la Buzău, furnizată de firma de salubritate.

Într-o perioadă în care toate se scumpesc, RER Buzău a anunțat că fiecare buzoian va plăti cu aproape 3 lei mai puțin pentru luna iunie. Pentru o familie cu patru persoane reducerea e de aproape 12 lei.

Investiția care aduce civilizație și facturi mai mici

„În orașul Buzău sunt acum 80 de platforme îngropate prevăzute cu pubele speciale de colectare a deșeurilor reciclabile”, a anunțat Liviu Mocanu, directorul RER Sud Buzău.

Investiția în platformele îngropate a fost începută de RER Sud Buzău (în 2017) și continuată apoi de Primăria Buzău.

A adus în primul rând un plus de civilizație (fără gunoaie răspândite pe jos și mirosuri urâte), protejarea mediului (peturile ajung la reciclare), iar mai nou facturi reduse (prin valorificarea reciclabilelor).

RER SUD Buzău: „Toate sumele obținute din vânzarea/valorificarea deșeurilor sunt scăzute procentual din tariful calculat pentru populație. Buzoienii au beneficiat în luna Iunie de o scădere a facturii pentru serviciul de colectare a deșeurilor cu 2,88 lei/persoană, reprezentând o diminuare cu 14% a tarifului. Facturile luniilor Aprilie si Mai au avut și ele o valoare mai mică cu 0,8 lei/persoană, respectiv 1,8 lei/persoană”.

Firma de salubritate din Buzău are meritul de a fi introdus și popularizat la Buzău sacul galben (acordat gratuit), acum un lucru comun în fiecare gospodărie, și dotarea clienților din zona
de case cu recipiente distincte pentru colectarea separată (mai nou și pentru ambalajele de sticlă, fapt ce a condus la creșterea cantităților colectate separat și valorificate).

„Le mulțumim buzoienilor. Tarifele pot scădea și mai mult!”

  Reducerea tarifului pentru populație se datorează în principal modului în care buzoienii colectează separat deșeurile pe care le genereză, la care își aduce contribuția și infrastructura, alocarea de trasee distincte pentru colectarea separată a deșeurilor, investiții în echipamente și instalații de sortare. Dacă numărul buzoienilor care vor conștientiza beneficiile dar și caracterul obligatoriu al colectării separate va crește, atunci, cu siguranță, și cantitățile reciclate vor crește. Creșterea cantităților de deșeuri reciclate, va conduce în mod obligatoriu la diminuarea din tarif a sumelor pe care noi le încasăm din valorificarea lor. În contextul în care, în ultimele trei luni tariful a fost diminuat cu sume progresiv mai mari, este posibil ca pe viitor tariful să scadă și mai mult, dacă buzoienii vor continua să colecteze separat din ce în ce mai corect. Colectarea separată corectă a deșeurilor reprezintă și un semn de respect pentru eforturile pe care le fac administrația locală și operatorul de salubrizare. Le mulțumim buzoienilor și suntem convinși că împreună putem contribui la creștere cantităților de deșeuri reciclabile colectate separat și reciclate”, a declarat Mocanu Liviu – Director General RER SUD

Monitorizare cu Poliția Locală

Informările din teren împreună cu sancțiunile date de Poliția Locală în cazul în care recipientele nu aveau conținut corespunzător i-au determinat pe buzoieni să fie mai atenți atunci când își aruncă deșeurile. Scopul activității de verificare/monitorizare este acela de a îmbina acțiunile de informare/conștientizare cu cele de sancționare, iar rezultatele s-au văzut pe mai multe trasee de colectare. Pentru buzoienii care nu colectează separat se aplică sancțiuni din partea Poliției Locale și tarif dublu din partea operatorului, în urma verificărilor din teren.

loading...

5 comentarii la „Când toate se scumpesc, RER a redus cu 3 lei factura pentru fiecare buzoian!

 • Ce bucurie!!Acum pot sa imi iau si eu o cafea de la tonomat cu aia 3 lei:)))

  Răspunde
 • Dupa ce a bagat bani in ghene, schimbat tubulatura etc …
  acum rer s-a umplut de bani si fac reduceri
  le vine randul si lor

  Răspunde
 • Smecheria este alta. Unde cetatenii aveau pubele mari de 240l acum au fost inlocuite cu cele noi de 120l….deci care este reducerea?

  Răspunde
 • Numai minciuni .Factura lunii iunie 51,87 pentru 3 persoane..Luna iulie 57,66 pentru acelasi numar de persoane..Si..Surpriza lunii august suma de 70,86 lei …Mare promotie ce sa zic..Dar una pe plus.La RER ieftinirea se face in sus.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.