Capitolul la care Mărăcineni dă clasă orașelor mari din județ

De la 1 ianuarie, locuitorii orașelor Buzău și Rm. Sărat vor plăti din nou taxa pe apa de ploaie.

Ciolacu și Toma reușiseră s-o scoată, dar în parlament s-a schimbat legea – iar plata apei meteo a devenit obligatorie.

O pleașcă pentru Compania de Apă care va încasa lunar (zece ?) miliarde bune pentru că apa căzută din cer e transportată de canalizarea celor două orașe.

Cei de la Mărăcineni, mai deștepți

Ei bine, comuna Mărăcineni e în situația de a da clasă celor două orașe mai mari. Cum așa ?

Și la Mărăcineni, de-a lungul E85, DJ203 și a întregii rețele de drumuri adiacente, există sistem de preluare a apei de ploaie.

Dar, atenție, aici lucrurile s-au făcut cu cap.

„La noi există conducte separate pentru apa de ploaie și apa menajeră. Atunci când plouă mai serios, apa e preluată prin geigere și rețeaua de conducte aferente și deversată, după ce trece printr-un filtru, în râul Buzău. Nu e contaminată de apa menajeră așa cum se spune că se întâmplă la Buzău și trebuie trecută prin stația de epurare”, a explicat C-tin Dumitru, city-manager la Mărăcineni.

Rețeaua de canalizare și de preluare a apei meteo s-a realizat la Mărăcineni între 2009 și 2011 în însumează peste 47 de km de țevi.

Ce vrea să facă Toma

În orașul Buzău, abia acum, pentru a se scăpa de plata apei meteo (Primăria Buzău achită 6-10 miliarde de lei vechi lunar către Compania de Apă!), primarul Toma gândește să înființeze un sistem pe baza rețelei de canale Iazul Morilor prin care măcar o parte din apa de ploaie din oraș să fie preluată separat și deversată în locurile din oraș (Parcul Crâng, Tineretului și Marghiloman, Balastieră V. Pașii).

Se caută posibilitatea ca acest proiect să poată fi finanțat cu fonduri europene. Rămâne de văzut ce finalitate va avea, dar ideea nu e deloc rea.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Ce necaz au locuitorii din Fundeni Zărnești – jud. Buzău CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Capitolul la care Mărăcineni dă clasă orașelor mari din județ

  • Nu te mai oprești din minciuni.

  • Asa poate reusim sa scăpăm de cei din Maracineni care își aduc copiii la camin in micro 3 si parchează ca la ei pe ulița!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.