„Căpușa” nu va mai suge de la buzoieni

E disperare mare în aceste zile pe Vasile Munteniță, unul dintre beneficiarii afacerii private numite Ecogen, dar și pe unii de prin Buzău – „incluși în combinație”.

Firma care a căpușat în ultimii aproape zece ani sistemul centralizat de încălzire din oraș riscă să fie decuplată săptămânile viitoare de la „țuțuroiul” cu bani de la Buzău.

Oamenii disperați „după bani”, ajung să spună lucruri trăsnite

Ieri, RAM Buzău și-a recuperat cazanul de apă fierbinte de la Ecogen și îl va pune în funcțiune până la venirea iernii. Angajații RAM trag tare să înființeze un sistem propriu de încălzire a Buzăului, independent de Ecogen.

Cazanul a fost depus ieri la o centrală termică din Dorobanți

„Căpușa” a simțit pericolul – după zece ani nu se va mai atinge de banii ăia mulți – și a început să amenințe cu procese. Ecogen a încasat ieri primul șah, urmează al doilea – montarea de centrale pe gaz la unitățile de învățământ din Buzău. Încet, dar sigur, se apropie matul.

Munteniță și prietenii săi de pe la Buzău, din care unii ascunși vederii, vor rămâne fără injecția constantă cu bani, dar cu o grămadă de țevi, cazane și motoare în curte.

Munteniță vinde apă caldă buzoienilor cu 200 lei/gigacaloria, deși apa caldă o procură – gratuit – din procesul de obținere a energiei electrice. Apa e necesară răcirii motoarelor care produc curent. Fără apă, motoarele ar lua foc

În schimb, orașul Buzău va scăpa de povara plății anuale a subvenției la căldură, bani ce vor putea fi folosiți pentru asfaltare, locuri de joacă, platforme îngropate etc.

Centrala de apartament, această invenție a tehnicii, a pus pe butuci sistemul centralizat la Buzău și în alte orașe. Cauza: produce căldură mai ieftin.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „„Căpușa” nu va mai suge de la buzoieni

 • Sah vor lua buzoienii nedebransati cand vor plati la iarna calorifere amortite la pret mare.Un singur cazan va fi insuficient pentru incalzirea orasului…CET-ul va produce energie electrica si nu va avea de suferit.Aburul rezultat va fi aruncat afara fara posibilitatea de a mai incalzi locuintele buzoienilor.Fantastica strategie!..

 • Auras Tereaca,esti slab informat!
  Te agiti ca pestele pe uscat!
  Ti-a spus tie ca ameninta cu procese?sau banuiesti?/visezi?
  Toma la ce se mai agita sa „salveze”RAM ul daca tot il va falimenta?montand centrale pt scoli si gradinite etc???
  Ai vazut cumva metoda prin care se racesc acele motoare?
  Sa nu crezi ca este ca la masini(antigelul). La robinete apa trebuie sa curga potabila chiar de este fierbinte!daca nu stii intreaba!
  Personal imi pare rau ca desi se poate salva RAM ul nimeni nu o va face!
  Din dorinta lacoma de a castiga unul licitatia cu centrale si sa dea un tun puternic!
  Auras,ramai inca un copilas ce fff usor poti fi pacalit/amagit!
  Apropo de acea subventie…aia venea doar pt incalzire.nemaifiind nevoie de ea sa nu crezi ca va veni pt asfaltari!
  Apropo,gata?nu se mai ataca nici o strada???
  Tereaca sa lasi comentariile asa cum le scriu!nu le mai modera cum vrei tu!ca pun hingherii pe tine

 • Alex dar cine ți.a zis ție că Toma vrea sa ajute ram.ul și de unde știi tu că banii nu se duc la asfaltării poate se duc în altă parte nu neapărat la asfaltării dar măcar se duc la un bine al buzoienilor ,nu înțeleg de ce primăria trb sa ajute la încălzire și cu așa sume imense

 • Exact cum ComFortuna a castigat procesul cu Armata si i-a obligat sa plateasca pentru cativa ani o suma colosala ( ca armata isi facuse propriul sistem de hrana) la fel Ecogen va castiga in instanta mai mult decat pierde asa.
  @ reporter – nu cenzurati, sunt adevaruri publice, nu cancanuru

 • Ce să câștige Ecogen în instanță ? Nici nu mai are contract pentru iarna viitoare. Iar când a avut contract, n-a fost în stare să dea căldură. Vă amintiți situația din luna aprilie când a sistat unilateral furnizarea agentului termic.

 • Pentru Alexx: Cred ca mai intai sa varbesti trebuie sa mai treci pe la scoala. Apa care raceste motoarele este intr-un sistem inchis care nu are nici o treaba cu apa calda de la robinete. Totul se realizeaza prin schimbatoare de caldura daca ai auzit vreo data de ele .

 • ‘Capusa’ lui MUCIenita nu va mai suge de la buzoieni ,ci isi va suge ……degetul mijlociu. Daca vrea sa suga si de la buzoieni,acestia ii vor oferi…..’pixul’.Ala cu care le incarcau facturile la caldura si apa calda!

 • #black man…nu stii ce vorbesti!
  Citeste ce a scris in articol domnul reporter si apoi vb de „sistemul inchis”
  Apreciez Tereaca, de data asta nu ai mai cenzurat comentariul
  Te salut si numai bine!

 • toata lumea sa.si cumpere centrale !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.