Care e cauza. Afectați, buzoienii de la bloc

Din aprilie, buzoienii de la bloc ar urma să plătească mai mult pentru gunoi.

Cauza ?

C-tin Toma: „Primăria Buzău nu va mai plăti la RER pentru deșeurile lăsate lângă platformele de gunoi și care nu sunt puse în pubele. Tot acest gunoi costă! Pentru fiecare sac de moloz, vas de toaletă, saltea folosită etc., RER emite factură separată către Primărie. Așa s-a întâmplat în ultimii ani. Intenția mea e ca aceste facturi să fie trimise de RER către Asociațiile de Proprietari, nu către Primărie!”

Toma: „Sper ca în acest fel, buzoienii de la bloc vor deveni mai atenți și mai civilizați. Unii nu au nici măcar bunul simț de a pune gunoiul în pubelă”

La anumite platforme de gunoi din oraș (îndeosebi cele îngropate) – locatarii acuză faptul că numărul pubelelor e insuficient, că se umplu repede și că de aceea cetățenii ajung să lase gunoiul pe jos. „Ce să fac, să mă întorc cu el în casă, dacă toate pubelele sunt deja pline ?”, e întrebarea unoara dintre buzoieni.

Deocamdată proiectul e în dezbatere publică și, conform primarului, ar urma să se aplice din aprilie.

Consecință. Apare „Poliția Vecinilor”

După ce buzoienii de la bloc se vor trezi cu sume mai mari de plată la întreținere din pricina gunoiului vagabond, e de așteptat că unii locatari să fie atenți la vecini atunci când duc și lasă gunoiul la platformă.

Altă noutate în privința gunoiului vizează blocurile turn. Click pe știrea de mai jos pentru detalii.

loading...

11 comentarii la „Care e cauza. Afectați, buzoienii de la bloc

  • Problema este ca la acelasi container aduc si societatile comerciale… munti de ambalaje…
    Aceste ambalaje nu incap intotdeauna in containere… ce facem?

    Răspunde
  • Rer ar vrea sa incaseze bani ,daca ar putea ,fara sa mai ridice un gram de gunoi . Mereu cauta tertipuri ptr. a presta cat mai putin, pe bani cat mai multi .

    Răspunde
  • Au trecut alegerile! Impozite mai mari, bani în plus pentru gunoi, etc.! Bine că sunt bani pentru proiecte futuriste, gen „Iazul morilor”! Oare atunci nu era pandemie sau firma constructoare era mai importantă, domnule reporter!

    Răspunde
    • Da, când s-a demarat proiectul Iazul Morilor ( întocmire proiect, desemnare firmă de execuție a lucrării, eliminarea garajelor, alocarea banilor în buget) nu se auzise de niciun Covid.

      Răspunde
  • Ok, asta inteleg. Ce nu inteleg eu este de ce aceasta firma nu se ocupa, ca la carte de salubritatea strazilor? Ce au licitat in contract si, mai ales cum de a fost de acord Prim Buzau ca, pe mai departe, strazile sa fie maturate cu acele maturi din rachita care fac nori de praf, in loc sa solicite folosirea de utilaje moderne, spalarea strazilor etc. De data asta, chiar m-au infuriat – data viitoare fac poze si voi sesiza institutiile europene pentru nerespectarea normelor PM!

    Răspunde
  • Așa este, dar în campania electorală, când se auzise de Covid, nu a pomenit nimeni de mărirea impozitelor, a prețului pe ridicarea gunoiului, a nerentabilitatii curselor Transpus la sate și câte și mai câte! Ba dimpotrivă, ni se povestea de zone metropolitane, tot un fel de proiecte futuriste!

    Răspunde
  • Am „norocul” ca apartamentul sa fie amplasat fix langa o zona de platforma de gunoi, ingropata.
    Constatari:
    1) Sunt DOAR 3 containere de plastic care, desi au program foarte ritmic de preluare a deseurilor, de catre RER, nu fac fata la cantitatea adusa de sutele de apartamente din jur.
    2) Ce vina au aceste apartamente, cand, de la casele invecinate (Dorobanti II), sunt aduse peste noapte ce nu iti trece prin gand!!! Saltele, obiecte sanitare, plapumi (!), fel de fel de obiecte ciudate, incredibil!
    3) La fel de ritmic, seara, depinde de sezon, se aude o pubela cu roti, duruind pe betonul scorojit si in cateva secunde s-a intors (!) Evident ca acele deseuri sunt pe jos!
    4) Curatenia se realizeaza mai mereu in mare graba, fel de fel de hartii, pungi, piese mici sunt luate de vant, in jurul acestei paltforme.
    Rezumat= Da, sunt si vecini care nu mai arunca fix in containere pungile, DAR cauzele principale sunt cele de mai sus: volum de stocaj insuficient, case fara contract de salubritate, firme de la piata Dorobanti II fara contract (!)
    Aproape in permanenta sunt gunoaie la aceasta platforma! Pentru noi, cei care avem apartamente fix langa aceste zone, este absolut dezgustator acest spectacol, sa fim si pusi la plata pentru asta, este realmente sadic!

    Răspunde
  • Întrebări:
    1. Cum se împart costurile per asociație de proprietari atunci când platforma deservește mai multe asociații?
    2. Ce se întâmplă cu gunoiul aruncat de terti langa blocurile care dețin ghena proprie? Nu îl mai ridica nimeni? Pt că este clar că nu proprietarii respectivului bloc depozitează gunoiul în exterior!
    3. Daca in zona platformei de gunoi exista și societăți comerciale, cum faci distincția între gunoi casnic și gunoi rezultat din activitatea comercială, pentru a emite facturi separate?
    4. Povestea cu Poliția vecinilor e o glumă proastă și neavenită! Ce să facă „Poliția vecinilor”?! … Hai sa fim serioși!
    Deci, după alegeri:
    1. impozit mai mare cu ,50%, pt că în Buzău venitul mediu este „comparabil cu Brașov, Cluj-Napoca, Oradea”;
    2. Creșteri nejustificate pe facturile de gunoi ale proprietarilor..
    3. Posibil amenzi cat jumătate din salariul minim pe economie pt parcarea mașinilor pe trotuar, că de, avem parcări chiar langa bloc dar nu vrem sa le folosim…
    4. Plăteste tot orașul pt o echipă profesionistă de fotbal…
    5. Mai rămână de organizat încă un festival gen Cântarea României, împreună cu TVR, la sala Sporturilor…

    Apropo, nu am văzut o analiză pertinentă referitoare la nivelul veniturilor buzoienilor in raport cu celelalte municipii din Romania și nici câți șomeri sunt acum în oraș.

    Răspunde
    • Referitor la rata șomerilor din oras dnul Toma a spus aseara la tv că s-a început anul 2020 cu 0,7 si s-a ajuns din pricina pandemiei la 0,9. „Chiar și așa e una din cele mai mici pe țară”, spus Toma. Probabil că această creștere se datorează celor 450 de oameni de la Ductil, altfel orasul Buzău ar fi stat chiar foarte bine în top.
      În privința veniturilor medii n-aș crede să fie diferențe față de Cluj si Oradea. Cineva care se pretinde bine informat imi spunea că un sfert dintre buzoieni sunt militari sau pensionari militari. Iar un alt sfert sunt lucrători la stat. Deci, jumătate din populație ar avea venituri mai mari decat cei din privat. Așa că orasul Buzău n-ar sta deloc rău nici în topul ăsta.

      Răspunde
  • Rata reala si necoafata a somajului in judetul. Buzau depaseste 40 % ….

    Răspunde
  • In zona lui PT17/ Micro 3, sunt blocuri multe si multe spatii comerciale. Platforma de gunoi are 4 containere dintre care unul singur are sistemul de deschidere functional, celelate 3 sunt defecte de mult timp. Parere personala, nu sunt gindite pentru preluarea unor cantitati mari de volum si altele, nu pot prelua un volum mare de gunoi, ca nu sta nimeni sa toace si sa proceseze gunoiul in casa! Prin 1964, Orasele din vestul tarii au incercat sistemul cu sacul galben dar nu a dat rezultat. Si aici observ ca daca pui citeva obiecte voluminoase in acel sac, din volumul citorva se umple un container care, ca greutate, nu are decit citeva kilograme. Personal, consider ca nu este deloc avantajos pentru platitori. Trebuie gasita o alta solutie, nu sa-mi umplu casa cu fel de fel de saci si reciclabile. Va multumesc

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.