Care e cauza declinului

Este o investiție de aproape 20 de mil de euro, aproape de a se irosi.

Ecogen, firma care deține centrala termică a orașului, aparține acționarilor Romelectro SA 48,48%, ISPE SA 25% (în total 73,48%), RAM 21,42% și Primăria Buzău 5,1 %.

80% din investiție s-a făcut printr-un credit, 20% a fost aportul acționarilor.

Vasile Munteniță e directorul general al Ecogen și „dinozaurul” care mai crede încă în sistemul centralizat de încălzire

„Totul e modern, automatizat, funcționează cu un singur om, care supraveghează instalațiile. Părțile principale sunt cele două motoare de 3 MW care funcționează non-stop și produc energie electrică în principal și energie termică în secundar prin transfer termic. Pe timpul iernii intră în funcțiune și cele două cazane de 30 Gcal” – angajat Ecogen

Bunurile Ecogen de pe Aleea Industriilor

Numai că acest colos va fi răpus de zecile de mii de unități minuscule în raport cu Ecogen – centralele de apartament. La înființarea și demararea investițiilor în Ecogen începute în 2008 nu se știa ori nu se credea că această nouă invenție a tehnicii – centrala murală – va roade încet, dar sigur, colosul.

De la 20 de mii de abonați Ecogen a mai rămas acum doar cu opt mii (pe partea de căldură). Iar acești opt mii de consumatori casnici pot rămâne patru-cinci mii până la iarnă dacă estimarea directorului RAM, Aurel Gubandru, este corectă. În plus, Ecogen, deopotrivă cu RAM, vor râmâne din acest an și fără toate unitățile de învățământ, unde Primăria a anunțat că va monta tot centrale pe gaz.

Așadar, destin implacabil pentru Ecogen care mai are doar câțiva ani de viață. În cea mai neagră variantă sfârșitul ar putea veni chiar din acest an, dacă se vor materializa cele patru mii de debranșări și dacă RAM va putea pune în funcțiune acel cazan de 10Gcal (pentru care se judecă deja Primăria Buzău și Ecogen). Ecogen Therm (puiul Ecogen) mai are o piatră de moară: o datorie de 10 mil. de lei la gaze pentru care s-a declanșat procedura de intrare în insolvență.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Care e cauza declinului

  • Cum va explicati ca s-a ajuns in aceasta situatie cand costurile sunt mult mai mai decat randamentul, ce mai pui cand te trezesti cu caldura oprita cand iti este lumea mai draga anul acesta fiind nevoiti sa apelam la alte surse de caldura pentru ca brusc s-a oprit caldura fara voia consumatorilor, nu am primit inca nici o scuza pentru cele intamplate de la municipalitate sau cei implicati in cauza. Acum prea tarziu cetatenii deja nu mai au incredere in aceste firme trebuind sa se gaseasca alte solutii de supravietuire.

  • Nici Primarele Toma nu e strain de acesta situatie , nu a vrut sub nicio forma sa stea la masa negocierilor.

  • @ionel și alții care gândesc ca el…
    De parcă ar mai fi fost ceva de negociat… Hai să fim serioși, unii v-ați cam învățat să stați cu mâna întinsă, așa v-au obișnuit comuniștii, crezând că totul e moka… Pune-ți mâna și învățați să vă asigurați singuri tot ceea ce vă este de trebuință, inclusiv confortul termic din sezonul rece. Cât or să mai plătească alții pentru voi?
    The winter is coming!

  • Jon Snow – Esti prost , am centrala de apartament

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.