Care e cauza producerii accidentului. Două victime de 60 de ani. Care e starea lor

Dacia din imagine a fost făcută praf cu o oră în urmă la Costești (în localitate!) la intersecția în cruce dintre E85 cu drumul județean care duce la Budișteni respectov Pietrosu (Stâlpu).

Atenție, șoferul Daciei (acum la spital alături de soția sa) nu are nicio vină. Vinovat de producerea accidentului este un ieșean de 40 de ani. Aflat la volanul unui Duster – din cauza vitezei și a neatenției! – ieșeanul nu a văzut Dacia oprită pentru a vira stânga către Budișteni.

De ce se produc des accidente aici ?

Principala cauză e dată de faptul că intersecția e mascată șoferilor care vin dinspre Buzău de o curbă (vezi foto mai jos).

Șoferii vin dinspre Buzău (e linie dreaptă înainte!) cu 100 și mai bine de kilometri la oră. Nu văd indicatorul de reducere a vitezei (70 km/h) și nici pe cel de intrare în localitate.

Așa că se trezesc deodată în intersecție cu viteză mare și, uneori, cu o mașină oprită în față (care semnalizează stânga spre Budișteni).

Urmează clasica tamponare (cu sau fără frână) și, mai grav, uneori aruncarea mașinii tamponate pe contrasens. Unii au noroc să nu fie izbiți și de pe contrasens, alții nu (cum a fost cazul accidentului de azi.

Șoferul de 60 de ani a suferit un politraumatism minor, cu TCC minor, traumatism hemitorace drept, iar femeia în vârstă de 61 de ani s-a ales cu un politraumatism: plagă deschisa supraorbitală dreapta și un traumatism minor de hemitorace.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.